فناوری

تصویر بردای سه بعدی از فناوری تک پیکسلی

دانشمندان یک تکنیک تصویربرداری جدید سه‌بُعدی و تک‌پیکسلی (۳D-SPI) ابداع کرده‌اند که امکان تصویربرداری از اشیای میکروسکوپی را فراهم کرده و یک رویکرد انقلابی برای تحقیقات آینده در حوزه بیومدیکال ارائه می‌کند

به گزارش از «سای تک دیلی»، این رویکرد تصویربرداری سه‌بعدی و تک‌پیکسلی به طور بالقوه می‌تواند تحولی شگرف در زمینه تجسم (visualization) فرایندهای بیولوژیک مختلف، مورفولوژی و رشد سلول ها فراهم کرده و فرصت های جدیدی برای تحقیقات پزشکی زیستی (بیومدیکال) و حسگری نوری (اپتیکال) فراهم سازد.

یک گروه تحقیقاتی با هدایت پروفسور «لی گانگ» از دانشگاه علم و فناوری در آکادمی علوم چین و همکاران آنها این رویکرد تصویربرداری سه‌بعدی و تک پیکسلی را بر اساس نورپردازی سه‌بعدی میدان نور (۳D-LFI) ابداع کرده‌اند که امکان تصویربرداری حجمی از اشیای میکروسکوپی را فراهم می‌سازد. آنها در ادامه توانایی این رویکرد برای تصویربرداری از تک سلول های خزه‌ای را نشان دادند. نتایج این مطالعه تحقیقی به تازگی در نشریه «اقدامات آکادمی ملی علوم» انتشار یافته است.

بر اساس این گزارش ، تصویربرداری تک پیکسلی (SPI)‌ به یکی از حالتهای جذاب تصویربرداری سه بعدی تبدیل شده است. اجرای تصویربرداری تک پیکسلی از طریق ردیاب های تک پیکسلی به جای آرایه‌های حسگر متعارف، در زمینه‌های مختلف از رویه‌های متعارف پیشی می‌گیرد.

تکنیک های ۳D-SPI عموما به زمان پرواز (TOF) متکی هستند. با این حال، اجراهای موجود تنها می توانند در بهترین حالت به سطح یک میلیمتر برسند که قادر به تصویربرداری از اشیای میکروسکوپی مانند سلول ها نیستند.

این محققان به منظور عبور از محدودیت رزولوشن یک نمونه ۳D-LFI-SPM ساختند. قابل پیش بینی است که این رویکرد برای تجسم انواع نمونه‌های بیولوژیک قابل کاربرد باشد. دانشمندان ممکن است در آینده قادر به نظارت و رصد ریخت‌شناسی (مورفولوژی) و رشد سلولی باشند.

نمایش بیشتر
نوشته های بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا