از پایگاه خبری «فیز»، این محققان در مقاله خود که در نشریه رویدادهای آکادمی ملی علوم انتشار یافته است، نحوه تحلیل و ارزیابی نتایج نظرسنجی و تحقیق از یک هزار و ۳۰۴ نفر از دانشگاهیان چینی شاغل به کار در آمریکا را توضیح داده اند.
در سال ۲۰۱۸ میلادی دولت دونالد ترامپ برنامه موسوم به «ابتکار چین» را آغاز کرد که هدف از آن شناسایی جاسوسهای چینی در آمریکا اعلام شده بود. یکی از هدف های اصلی آن شناسایی جاسوسها در مراکز دانشگاهی با هدف کاهش ادعایی انتقال فناوری از آمریکا به چین بود.
به عنوان بخشی از آن ابتکار، وزارت دادگستری آمریکا شروع به بازداشت افراد مظنون به جاسوسی کرد اما بسیاری از این اقدامات به علت فقدان سند و مدرک شکست خورد. «ابتکار چین» بعد از پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا در سال ۲۰۲۰ لغو شد. اما همانطور که محققان در این مطالعه جدید مشخص کرده اند، آن اقدام تاثیرات دیرپایی داشته است.
در زمان اجرای ابتکار چین، دانشمندان چینی و حتی آمریکایی چینیتبار مورد سوءظن قرار گرفتند و هراس از اذیت و آزار، موجب شد بسیاری از دانشمندان چینی آمریکا را ترک کنند یا حداقل به فکر ترک این کشور باشند. این مساله همچنین موجب کاهش شدید ارتباطات بین دانشمندان در آمریکا و چین شد و این روند حتی بعد از لغو آن برنامه ادامه یافته است.
در این مطالعه جدید محققان خواستند احساس کنونی دانشمندان چینی را دریابند. آنها در این خصوص هزار و ۳۰۴ پاسخ دریافت کردند و بعد از بررسی دریافتند که یک سوم از پاسخ دهندگان احساس خوشایند و راحتی در آمریکا ندارند و ۷۲ درصد گفتند که احساس ناامنی می کنند. همچنین ۸۶ درصد از آنها اعلام کردند که پیدا کردن دانشجویان ارشد برای انجام پروژه های تحقیقاتی نسبت به پنج سال پیش برای آنها دشوارتر شده است.
در واقع این مطالعه نشان میدهد که اقدام دولت آمریکا ممکن است با وادار کردن دانشمندان بیشتری به مهاجرت از آمریکا به چین، موجب افزایش قدرت این کشور شده باشد.