شبکه و زیرساخت

تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی چیست؟

ما در این مقاله به این موضوع که تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی چیست و ویندوز سرور چه امکاناتی نسبت به ویندوز معمولی دارد، می پردازیم.

مایکروسافت دو نسخه کلی از ویندوز دارد، یکی نسخه کامپیوترهای خانگی و یکی مخصوص سرور. در نگاه اول شاید ویندوز ۱۰ و ویندوز سرور ۲۰۱۹ کاملا به هم شبیه باشند اما در هنگام استفاده کاملا متمایز هستند. ویندوز ۱۰ برای استفاده روزمره تدارک دیده شده و ویندوز سرور برای مدیریت چندین کامپیوتر، فایل‌های متعدد و میزبانی از سرویس ‌های مختلف تهیه گردیده است.

نوشته های مشابه

ویندوز سرور چیست؟

اگر تاکنون اصلاً نام ویندوز سرور به گوشتان نخورده است، باید ابتدا آن را توضیح دهیم. ویندوز سرور، به گروهی از سیستم‌های عامل گفته می‌شود که مایکروسافت برای استفاده روی سرورها ارائه می‌کند. این بدان معنی است که در تقریباً همه موارد، ‌ویندوز سرور در محیط تجاری استفاده می‌شود.

ویندوز سرور چیست؟

البته ما در مقاله به صورت جداگانه به موضوع ویندوز سرور پرداختیم که شما می توانید آن را از لینک زیر مطالعه کنید.

تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی چیست؟

در یک نگاه کلی و ظاهری نمی توان تفاوت بین ویندوز سرور و ویندوز معمولی را تشخیص داد. ظاهر هر دو ویندوز کاملا شبیه به هم هستند و هر دو ویندوز دارای تسک بار، آیکونه های دسکتاپ و دکمه استارت می باشد. می‌توانید برنامه‌هایی مانند مرورگر یا ادیتور عکس را روی ویندوز سرور دانلود و نصب کنید و بسیاری از برنامه‌های اولیه ویندوز مانند Notepad در نسخه ویندوز سرور نیز گنجانده شده‌اند.

البته همه نسخه‌های ویندوز سرور با یک نسخه از ویندوز مصرفی کاربران متناظر هستند و برای نمونه ویندوز سرور ۲۰۰۳ همان نسخه سرور ویندوز XP بوده است. نسخه‌های کنونی شامل ویندوز سرور ۲۰۱۹ بر مبنای ویندوز ۱۰ ارائه شده اند.

تفاوت ویندوز سرور با ویندوز معمولی چیست

با این حال این دو نسخه از ویندوز، تفاوت‌ هایشان از شباهت ‌هایشان بیشتر است. در ادامه این تفاوت‌ها را بررسی می‌کنیم.

اما چند تفاوت مهم می‌تواند در تعریف ماهیت آنها کمک کند:

۱- ابزارهای مدیریت شبکه و سرور

۲- پشتیبانی از سخت افزارهای قوی تر

۳- اتصالات شبکه

۴- پشتیبانی از مرورگر Edge یا Microsoft Store

۵- به‌روزرسانی‌های  Windows

۶- هزینه نصب و راه اندازی

در ادامه مطلب به صورت مجزا به هر یک از تفاوت ها اشاره می کنیم.

  1. ابزارهای مدیریت شبکه و سرور

هنگامی که ویندوز سرور را اجرا می کنید، برنامه های از قبل نصب شده ای را مشاهده می کنید که نمایانگر تفاوت های میان دو ویندوز است. برنامه‌هایی برای مدیریت شبکه و کاربران که می‌توان از میان آن‌ها به دو ابزار آشنای  DHCP services یا  Active Directory Domain Services اشاره کرد. این قابلیت‌ها برای یک سرور حیاتی هستند اما در ویندوز ۱۰ وجود نداشته یا باید به زحمت به وسیله برنامه‌های شخص ثالث آن‌ها را شبیه سازی کرد.

  1. پشتیبانی از سخت افزارهای قوی تر

یکی از دیگر تفاوت های ویندوز سرور و ویندوز معمولی میزان پشتیبانی از سخت افزارهای مختلف است. چراکه ویندوز سرور از سخت‌افزارهای قوی‌تری نیز پشیتبانی می‌کند. به طور نمونه ویندوز ۱۰، نهایتا از دو ترابایت رم پشتیبانی می‌کند در صورتی که ویندوز سرور امکان نصب تا ۲۴ ترابات رم را به کاربر می‌دهد.

مثال دیگر در مورد پردازنده است که ویندوز ۱۰ تنها یک پردازنده فیزیکی را پشتیبانی می‌کند. در صورتی که در ویندوز سرور شما می‌توانید از دو پردازنده همزمان استفاده کنید. در مابقی موارد نظیر هارد و دیگر بخش های سخت افزاری هم بین دو ویندوز تفاوت های فاحشی وجود دارد.

  1. اتصالات شبکه

یکی دیگر از مواردی که موجب ایجاد تفاوت ویندوز سرور با سرور معمولی است، اتصال شبکه است. اگر به دنبال اتصال تعداد بالای شبکه دارید، نسخه دسکتاپ ویندوز پاسخگوی انتظارات شما نخواهد بود. چراکه در ویندوز دسکتاپ شما قادر به ایجاد ۲۰ اتصال شبکه هستید. در حالی که این تعداد برای ویندوز سرور با توجه به ظرفیت سخت افزاری شما نامحدود است.

  1. پشتیبانی از مرورگر Edge یا Microsoft Store

یکی دیگر از تفاوت های ویندوز سرور با ویندوز معمولی که البته یک مزیت برای ویندوز معمولی محسوب می شود، این است که شما در ویندوز سرور، مرورگر مایکروسافت Edge، ‌مایکروسافت استور، کورتانا و دیگر قابلیت‌های مفید دیگر ویندوز ۱۰ را نمی‌بینید. شما همچنین نمی‌توانید ترمینال لینوکس را نیز روی ویندوز سرور فعال کنید.

  1. بروز رسانی های ویندوز Windows Updates

در بخش بروز رسانی های ویندوز، نسخه دسکتاپ ویندوز، به مراتب سریع تر و منظم تر از نسخه ویندوز سرور می باشد و این موضوع یکی دیگر از تفاوت های این دو نسخه ویندوز مایکروسافت است. همچنین این ویژگی دارای یک Timeline است که در ویندوز سرور مشاهده نمی‌شود.

  1. هزینه های نصب و راه اندازی

آخرین مورد از تفاوت های ویندوز سرور و ویندوز معمولی به موضوع قیمت این دو ویندوز مربوط می باشد. ویندوز سرور با توجه به اینکه یک نسخه تجاری است، با توجه به لایسنسی که برای آن خریداری می‌کنید، بسیار گران‌تر از ویندوز معمولی است. برای خرید این نسخه باید مبلغی بین ۵۰۰ تا ۶۲۰۰ دلار پرداخت کنید. در صورتی که ویندوز ۱۰ هزینه‌ی بسیار کم‌تری دارد. همچنین اگر قبل ویندوز ۷، ۸ یا ۸٫۱ را خریداری کرده باشید، این نسخه برایتان رایگان قابل دانلود است.

سخن پایانی

در نهایت باید اشاره کنیم که ویندوز سرور و ویندوز معمولی کد مشترکی دارند و ظاهر آن‌ها هم شبیه هم است. هر چند کاربری‌های کاملاً متفاوتی دارند. نسخه‌های مصرفی ویندوز ۱۰ برای بیشینه کاربردپذیری طراحی شده‌اند. آنها شامل نرم‌افزارهایی برای کاربران سازمانی نیستند. در عین حال ویندوز سرور اهمیتی به زیبا بودن نمی‌دهد. هدف آن اجرای سرویس‌های زیاد به صورت پایدار برای پاسخ دادن به نیازهای کاربران سازمان‌ها است.

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا