افزونه هاسئووردپرس

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس (sitemap)

به دلیل اهمیت سایت مپ یا نقشه سایت، در این مقاله از دانشنامه کیمیاهاست قصد داریم تا نحوه ساخت sitemap را در وردپرس را به شما آموزش دهیم.

شما میتوانید با ساخت نقشه سایت سرعت ایندکس صفحات سایت خود در موتور های جستجو را بیشتر کنید. هنگامی که صفحات جدیدی را به سایت خود اضافه میکنید میبایست لینک آن را در منوی سایت و یا صفحات دیگر قرار دهید زیرا در غیر این صورت این صفحه جدید ایندکس نخواهد شد. همچنین راه دیگری نیز جهت ایندکس صفحه وجود دارد، آن هم معرفی صفحه در مسیر نقشه سایت است. پس در صورتی که از هیچ یک از این روش ها برای صفحات جدید استفاده نکنید، ایندکس این صفحات صورت نخواهد گرفت.

نوشته های مشابه

ما در ادامه مطلب سه روش ساخت نقشه سایت را به شما آموزش می دهیم.

ساخت نقشه سایت (sitemap) در وردپرس با افزونه Yoast

به دلیل اهمیتی که سئو سایت دارد، ایجاد نقشه های XML در افزونه Yoast که یک افزونه کاربردی برای ارتقا سئو و رتبه سایت در موتورهای جستجو است، اضافه شده است.

برای فعال کردن این افزونه می توانید علاوه بر جستجو، از بخش افزونه ها در پنل مدیریت وردپرس و یا از سایت وردپرس آن را نصب کند.

برای اضافه کردن نقشه سایت به قسمت Yoast SEO، در قسمت نوار کنار وردپرس بر روی گزینه SEO کلیک کرده و و مطابق تصویر بر روی تب Features یا امکانات کلیک کرده و گزینه XML sitemaps یا نقشه سایت XML  را بر روی on یا روشن قرار دهید.

ساخت نقشه سایت (sitemap) در وردپرس با افزونه Yoast

در نهایت برای ذخیره تغییرات بر روی save change یا ذخیره سازی تغییرات کلیک کنید.

بعد از ساخت نقشه سایت خود در وردپرس، بهتر است آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که تمام مراحل را به درستی انجام داده اید.

مطابق تصویر زیر با کلیک بر روی آیکون علامت سوال و لینک آبی، سایت مپ ساخته شده را مشاهده کنید.

آموزش ساخت نقشه سایت (sitemap) در وردپرس

همچنین می توانید با اضافه کردن عبارت sitemap_index.xml به دامنه، Sitemap سایت خود را مشاهده کنید. به عنوان مثال: https://www.example.com/sitemap_index.xml

افزونه Yoast به صورت پیش فرض نقشه های مختلفی برای انواع مختوا ایجاد می کند. در زیر نمونه ساخته شده نقشه سایت در این افزونه را مشاهده می کنید.

ساخت نقشه سایت (sitemap) در وردپرس با افزونه Rank Math

افزونه رنک مث (Rank Math) هم که در سال های اخیر به یکی از اصلی ترین رقبای افزونه Yoast تبدیل شده است در هر دو نسخه رایگان و پولی، یک سایت مپ جامع و کامل به صورت خودکار و دینامیک برای سایت شما ایجاد می‌کند. برای فعال سازی آن و ایجاد سایت مپ تنها کافیست از بخش “پیشخوان”، تب “ماژول‌ها” گزینه “Sitemap” را انتخاب و آن را فعال کنید.

ساخت نقشه سایت (sitemap) در وردپرس با افزونه Rank Math

برای مشاهده sitemap ایجاد شده توسط این افزونه نیز تنها کافی است از گزینه “تنظیمات نقشه سایت” بخش “عمومی” بر روی لینک آبی که به صورت خودکار توسط رنک مت ایجاد شده کلیک کنید.

در زیر نمونه ساخته شده نقشه سایت در این افزونه را مشاهده می کنید.

 

ساخت نقشه سایت (sitemap) در وردپرس با افزونه Google XML Sitemaps

براي نصب و فعالسازی افزونه در پیشخوان پنل مدیریت سایت وردپرسی خود به قسمت افزونه‌ها رفته و بر روی گزينه افزودن كليك كنيد. در كادر مشخص شده نام افزونه را وارد كرده و آن را نصب و فعال‌سازی کنید.

برای بررسی پسکربندی این افزونه، ابتدا وارد پیشخوان وردپرس خود شده و از منوی تنظیمات آن گزینه XML-Sitemap را انتخاب کنید.

در بخش اولیه این افزونه اطلاعاتی درباره وضعیت نقشه سایت به شما داده میشود. همچنین درصورت بروز مشکل یا خطا، آن را نیز به شما نمایش میدهد.

ساخت نقشه سایت (sitemap) در وردپرس با افزونه Google XML Sitemaps

بخش دوم: Basic Options

در این بخش گزینه های وجود دارد که در ادامه به توضیح آن ها میپردازیم:

Notify Google about updates of your site با فعالسازی این گزینه، پس از انتشار هر نوشته برای موتور جستجوی گوگل اعلان ارسال می شود تا با ساختار صفحه جدید آشنا شده و آن را ایندکس کند.

Notify Bing about updates of your site در صورت فعالسازی این گزینه، پس از انتشار هر نوشته برای موتور جستجوی بینگ اعلان ارسال میشود تا با ساختار صفحه جدید آشنا شده و آن را ایندکس کند.

Add sitemap URL to the virtual robots.txt file فعالسازی این گزینه به معنی افزودن آدرس نقشه سایت شما در فایل robot.txt است؛ که با این کار موتور جستجو محتوای نقشه سایت را از طریق ابن فایل مورد بررسی قرار میدهد.

Try to increase the memory limit to با این گزینه میتوان حافظه افزونه ها در وردپرس را افزایش داد (لزومی به استفاده از آن نیست)

Try to increase the execution time limit to این گزینه امکان افزایش تغییر زمان اجرای افزونه ها را به شما میدهد.

Try to automatically compress the sitemap در صورت فعال سازی این گزینه، نقشه سایت شما فشرده شده و حجم آن کاهش می یابد.

Include a XSLT stylesheet درصورتی که می خواهید از استایل در سایت مپ خود استفاده کنید، تیک Use Default را برداشته و در کادر مربوطه آدرس فایل استایل با پسوند XLS را وارد کنید.

Override the base URL of the sitemap اگر وردپرس را در یک دایرکتوری نصب کرده اید اما در بخش آدرس، آدرس سایت اصلی را وارد کرده اید؛ در این بخش آدرس اصلی سایت را وارد کرده و و سپس تغییرات حاصل شده را به فایل htaccess. اضافه کنید.

Include sitemap in HTML format جهت نیاز به پشتیبانی وردپرس سایت مپ از فرمت HTML این گزینه را فعال کنید.

بخش سوم: Additional Pages

تنظيمات مربوط به اين قسمت براي زمانی است كه شما يك زير دامنه يا اصطلاحا ساب دامين وردپرسي داريد. درصورتی که شما برای سایت خود وبلاگی با وردپرس جدا طراحی کرده اید، میتوانید آدرس آن را نیز در نقشه سایت دامنه اصلی خود نیز قرار دهید تا با هر بار بررسی سایت شما وبلاگتان نیز جهت ایندکس صفحات بررسی شود. جهت انجام این کار روی Add new page کلیک کرده و کادر های مربوطه را که شامل آدرس، اولویت بندی و مدت زمان بررسی است، تکمیل کنید.

بخش چهارم: Post Priority

این بخش شامل گزینه هایی جهت مشخص کردن نحوه محاسبه اولویت هر پست است: در اين بخش قادر خواهيد بود كه معياري براي ميزان اهميت نوشته‌ها و صفحات سايت خود را تعيين كنيد.

مطابق شكل بالا اين بخش شامل معيارهاي زير است:

  • Do not use automatic priority calculation

اگر ميخواهيد ارزش و اهميت همه نوشته‌ها يكسان شود، بايد اين گزينه را فعال نماييد.

  • Comment Count

اگر ميخواهيد ارزش و اهميت نوشته‌ها بر اساس تعداد ديدگاه‌هاي ثبت شده كاربران باشد، بايد اين گزينه را فعال نماييد.

  • Comment Average

اگر ميخواهيد ارزش و اهميت نوشته‌ها بر اساس تعداد ميانگين ديدگاه‌هاي ثبت شده كاربران باشد، بايد اين گزينه را فعال نماييد.

بخش پنجم: Sitemap Content

این بخش امکان تعیین محتوای نقشه سایت را برای شما فراهم می کند که میتوانید بر اساس نیاز خود هر یک از گزینه ها را فعال یا غیرفعال کنید. با فعالسازی گزینه آخر یعنی Include the last modification time هر زمان که تغییری در محتواهای سایت شما ایجاد شود، به موتورهای جستجو جهت ایندکس صفحات، اعلانی فرستاده میشود.

بخش ششم: Excluded Items

این بخش امکان انتخاب صفحات و نوشته ها جهت عدم نمایش در سایت مپ را برای شما فراهم می کند. اين بخش شامل دو قسمت Excluded categories و Exclude posts است كه در شكل مشاهده مي‌نماييد.

  • Excluded categories

اگر مي‌خواهيد براي سایت مپ در وردپرس بعضي از دسته‌بندي‌هاي شما در گوگل ايندكس نشود، تيك آنها را در اين قسمت بزنيد.

  • Exclude posts

اگر قصد داريد براي سایت مپ سايتتان بعضي از نوشته‌هاي شما در گوگل ايندكس نشود، بايد شماره ID آن نوشته را در اين قسمت وارد نماييد و بين آنها ويرگول بگذاريد تا از يكديگر جدا شوند.

بخش هفنم: Change Frequencies

این بخش امکان تنظیم دوره بروزرسانی برای نقشه سایت را برای شما فراهم می کند. در اين بخش شما قادر هستيد كه تعداد دفعات بروز‌رساني محتويات سايت خود را تعيين كنيد. بدين صورت تعيين نماييد كه هر يك از صفحات و بخش‌هاي سايت شما ظرف مدت چه زماني آبديت خواهند شد؟ تعيين اين زمان به ربات‌ها و خزندگان گوگل كمك مي‌كند تا سايت شما را بهتر آناليز كند.

لازم به ذکر است که این دوره ها به صورت روزانه Daily, هفتگی Weekly, ماهانه Monthly, سالانه Yearly قابل تنظیم اند.

بخش هشتم: Priorities

بخش آخر امکان اولویت بندی بخش های مختلف سایت جهت بررسی و نمایش آن در سایت مپ را برای شما فراهم میکند. (بهتر است صفحه اصلی سایت را در در درجه اولویت مهم یعنی ۱,۰ قرار دهید)

در انتها روی دکمه Update Options کلیک کنید تا تغییرات ایجاد شده ذخیره شود.

ضمنا اگر خواستيد تنظيمات به حالت اوليه خود افزونه بازگردد و تغييرات اعمال شده ذخيره نشود بايد بر روي دكمه Reset options  بزنيد.

حال براي مشاهده نقشه سايتتان به آدرس زير مراجعه نماييد.

yourdomain.com/sitemap.xml

به جاي yourdomain.com آدرس سايتتان را وارد نماييد.

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا