آموزشدامنه

ساب دامین چیست؟ آیا ساب دامین روی سئو سایت تاثیر دارد؟

اگر تصمیم به راه اندازی سایت دارید و سایت شما از بخش های مختلفی تشکیل شده است. می توانید از روش های مختلفی برای ایجاد بخش های مد نظر خود استفاده کنید. به طور کلی به دو روش می توان تقسیم بندی بخش های مختلف سایت را انجام داد. استفاده از زیر دامنه یا ساب دامین (Subdomain) یا ساب فولدر  (Subdirectory) که هر کدام از آنها ویژگی های خاص خود و تفاوت هایی با هم دارند.

البته ما در این مطلب به بررسی ویژگی‌ها، کاربردها، تاثیر زیر دامنه بر سئو سایت و همچنین مزیت‌ها و محدودیت‌های ساب دامین می‌پردازیم.

نوشته های مشابه

ساب دامین چیست؟

قبل از تعریف زیر دامنه یا ساب دامین، ابتدا تعریفی کوتاه از دامنه را بیان می کنیم. در واقع دامنه همان آدرس سایت است که برای ورود به آن سایت باید آن را در مرورگرتان وارد کنید. مثلاً kimiahost.com یک دامنه است. که البته خود این دامنه نیز به خود دامنه نیز به دو بخش تقسیم می‌شود:

نام دامنه: kimiahost   و پسوند دامنه: com

ساب دامین یا زیر دامنه در واقع یک نوع دامنه است. که از دامنه اصلی مشتق گرفته‌ شده است و قبل از نام دامنه می‌آید. ما هر وقت که بخواهیم بخش دیگری را به سایت‌مان اضافه کنیم یا سایت دیگری شامل نام دامنه اصلی داشته باشیم، از SubDomain استفاده می‌کنیم.

برای مثال سایت کیمیاهاست را در نظر بگیرید:

kimiahost.com

این‌ها هم چند تا از معروف‌ترین ساب دامین‌های کیمیاهاست هستند:

wiki.kimiahost.com

server.kimiahost.com

clients.kimiahost.com

بنابراین می‌توان گفت که ساب دامین،  دامنه‌ای مجزاست که از دامنه اصلی مشتق شده است. و تنها نامش زیر مجموعه‌ای از دامنه اصلی می‌باشد. شما با بررسی ساب دامین های گوگل متوجه می شوید که ساب دامین ها تا چه حد گستردگی دارند.

اگر توجه کرده باشید، برخی از سایت ها، تبلیغ هاست رایگان می کنند. آنها در واقع یک ساب دامین از دامنه اصلی شرکت را به شما پیشنهاد می دهند. و در صورتی که بخواهید از دامنه اصلی خود استفاده کنید، دیگر هاست مدنظر رایگان نخواهد بود.

ساختار ساب دامین

کاربردهای ساب دامین چیست؟

اگرچه ساب دامین بخشی از دامین اصلی است، اما در هر صورت یک دامین مجزاست. حتی از نگاه موتورهای جستجو هم مجزا به حساب می آید. بسیاری از شرکت ها، ساب دامین را برای انجام برخی از اهداف خاص خود که شاید هم موقتی باشند، استفاده می کنند.

در ادامه به بررسی عمده ترین و اصلی ترین کاربردهای ساب دامین پرداخته ایم:

  1. ایجاد وبلاگ یا فروشگاه

بعضی شرکت‌ها ترجیح می‌دهند بخش مستقلی از سایت‌شان را به وبلاگ و انتشار مقاله‌های مختلف یا به ایجاد فروشگاهی برای فروش محصولاتشان اختصاص دهند. این اتفاق زمانی رخ می دهد که وبلاگ و فروشگاه مورد بحث، از نظر ساختاری فرق زیادی با سایت اصلی داشته باشند. که در این مواقع یک وبلاگ و یا فروشگاه در ساب دامین ایجاد می شود. برای مثال ساب دامین ها به صورت Shop.example.com یا blog.example.com ایجاد می شوند.

  1. تولید محتوا برای منطقه جغرافیایی خاص

گاهی اوقات یک سایت با توجه به موضوع آن می تواند محتوایی را تولید کند که یک منطقه جغرافیایی خاصی را پوشش دهد. به عنوان مثال تمایل دارید محتوایی که برای کاربران غیرایرانی نمایش داده می شود، با محتوای اصلی سایت که برای کاربران ایرانی نمایش دارد متفاوت باشد. یکی از راه حل های مناسب برای انجام این کار، ایجاد یک ساب دامین جدید و محدود کردن IP کاربران می باشد.

  1. معرفی رویدادها

اگر شرکت و موسسه شما میزبان رویدادهای علمی و فرهنگی زیادی است، می توانید با ایجاد یک ساب دامین به معرفی آن رویدادها در مکانی مجزا و جدای از سایت اصلی خود بپردازید. به طور مثال، مایکروسافت این کار را در events.microsoft.com قرار داده است.

  1. طراحی دوباره سایت

هنگامی که می خواهید سایت خود را از نو طراحی کنید و تغییراتی که می خواهید در سایت اعمال کنید، می توانید با استفاده از یک ساب دامین این کار را انجام دهید و تغییراتی را که اعمال می کنید به صورت زنده مشاهده کنید. با این کار دیگر نیازی به خرید هاست جدید و بالا آوردن سایت روی آن ندارید. بعد از اینکه طراحی تمام شد و تست‌های لازم را انجام دادید، می‌توانید سایت را از روی زیر دامنه، به دامنه اصلی انتقال دهید.

البته با توجه به اینکه ساب دامین مجزای از سایت اصلی است، شما می توانید هر تعداد ساب دامنه برای فعالیت های مختلف ایجاد کنید. ما در اینجا تنها به ۴ مورد که بیشترین استفاده را دارند، اشاره کرده ایم.

مزیت استفاده از ساب دامین چیست

علاوه بر کاربردهای ویژه ای که زیر دامنه ها دارند، می‌توان به فواید زیر نیز در جهت گسترش فعالیت‌های کسب و کار اشاره نمود.

  1.  با استفاده از ساب دامین می توان به صورت خصوصی و ویژه سیستم مدیریت را طراحی نمود.
  2.  در هنگام استفاده از یک زیر دامنه نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینه ای وجود ندارد.
  3.  زیر دامنه قابلیت استفاده از کلمه کلیدی در آدرس سایت را خواهد داد.
  4.  یک زیر دامنه قابلیت این را دارد که یک آدرس آی پی منحصر به فردی داشته باشد.

تاثیر ساب دامین روی سئو

در خصوص تاثیر ساب دامین روی سئو سایت، دو دیدگاه وجود دارد. دیدگاه اول معتقد است که چون ساب دامین یک لینک مجزای از سایت است، ربات های گوگل آن را به درستی تشخیص نمی دهند. و از این رو تاثیر چندانی روی سئو سایت اصلی ندارد.

دسته دوم در مورد تاثیر ساب دامین روی سئو ، با استناد به تاکیدات گوگل مبنی بر اینکه ربات‌های جستجوگر گوگل در تشخیص ساب دامین به عنوان یک دامنه مشتق شده از دامنه اصلی و نه به عنوان یک سایت اصلی کاملا درست عمل می کنند، معتقدند ساب دامین تاثیر بسزایی در سئو سایت اصلی دارد.

البته در حال حاضر موتورهای جستجو در شناسایی ساب دامین‌ها و نسبت دادن کلمات کلیدی به دامنه اصلی پیشرفت کرده‌اند. اما هنوز یک راه طولانی پیشروی آنها قرار دارد. البته شما به عنوان یک وبمستر باید اینطور برنامه‌ریزی کنید که موتورهای جستجو همیشه بد عمل می‌کنند. در این صورت می‌توانید از خطرات پیش رو جلوگیری کنید.

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا