امنیتدامنه

پروتکل https چیست؟ ارتباط پروتکل https با امنیت سایت چیست؟

اگر از آنهایی هستید که با با اینترنت سر و کار دارید، احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده است که پروتکل Https چیست و چه ارتباطی با امنیت سایت و کاربران دارد؟ همچنین شناخت این پروتکل برای افرادی که به عنوان وب مستر و توسعه دهنده وب در اینترنت فعالیت می کنند، بسیار مهم است. پس اگر علاقمند به اشنایی با این پروتکل و کاربردهای آن در دنیای وب و همچنین سئو و امنیت سایت دارد، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

پروتکل http چیست؟

قبل از اینکه به سوال پروتکل https چیست، پاسخ دهیم، ابتدا باید با مفهوم پروتکل http آشنا شویم.

نوشته های مشابه

پروتکل HTTP یا Hyper Text Transfer Protocol یکی از استانداردهای پرکاربرد تعریف شده برای شبکه‌های اینترنتی است که مدتی بعد از ساخت اولین سایت‌ها ایجاد شد.  این پروتکل در سال ۱۹۹۱ با هدف پیاده سازی یک استاندارد برای تبادل اطلاعات در شبکه اینترنت ایجاد شد.

پروتکل http چیست

با استفاده از این پروتکل، امکان ایجاد صفحات وب و سایت‌های اینترنتی فراهم شد. وظیفه این پروتکل برقرار ارتباط میان سرور و کلاینت و یا به عبارتی بین سرویس دهندگان و سرویس گیرندگان وب است.

در واقع پروتکل http همانند یک تونل بزرگ است که اطلاعات از طریق آن بین کامپیوترها جابه‌جا می‌شود. یعنی وقتی آدرس سایت‌ها را وارد می‌کنید، اول اسم بزرگراه اطلاعاتی یعنی همین http می‌آید و بعد به اینترنت می‌گویید: اطلاعات را از این بزرگراه رد کن و به آدرس kimiahost برو.

پروتکل https چگونه متولد شد؟

تا به اینجا متوجه شدیم که پروتکل HTTP در واقع کاربران اینترنت را مقدور می‌سازد تا اطلاعات تحت وب را مشاهده کنند. اما چون تحت این پروتکل اطلاعات رمزگذاری شده نیست، همیشه این تبادل اطلاعات در شبکه های کامپیوتری با خطر نفوذ و شنود اطلاعات همراه است.

از جمله حملاتی که پروتکل HTTP را تهدید می کنند Man-in-the-Middle (حمله‌ مرد میانی) می باشد به این گونه که هنگام ایجاد حمله مذکور اطلاعات انتقالی مابین مرورگر کاربر و سرور به راحتی به صورت متن ساده قابل مشاهده و استفاده خواهد بود.

حمله‌ مرد میانی

از این رو، هکرها به راحتی می توانند بین مرورگر کاربر و سرور قرار بگیرند و به راحتی به اطلاعات دسترسی پیدا کنند یا بخشی از اطلاعات را دستکاری کنند. از اینجا بود که موضوع امنیت حساسیت بیشتری پیدا کرد و پروتکل https  یا Hyper Text Transfer Protocol Secure یا (پروتکل امن انتقال ابر متن) وارد میدان شد.

پروتکل https چیست و چگونه کار می کند؟

پروتکل https   که مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure می‌باشد، پروتکلی است موازی با http با این تفاوت که سطح امنیت آن به مراتب از پروتکل http بیشتر است.

این پروتکل به جای اینکه اطلاعات را به صورت آشکار به سمت سرور بفرستند، آنها را به صورت بسته های رمزگذاری شده ارسال می کند تا هکرها در مرحله اول نتوانند به اطلاعات دسترسی پیدا کنند و اگر در نهایت وارد سیستم شدند، یکجا به تمامی اطلاعات دسترسی پیدا نکنند و بخشی از اطلاعات در دسترسشان باشد. که البته چون رمزگذاری شده است، شکست رمز آن کار را برایشان دشوار خواهد کرد.

پروتکل https چیست

پروتکل https  با استفاده از تکنولوژی (SSL (Secure Sockets Layer پیاده سازی می شود. این پروتکل‌، از روش رمزنگاری نامتقارن استفاده می‌کند. در این روش از دو کلید عمومی و خصوصی برای رمزنگاری اطلاعات استفاده می‌شود و  در نتیجه اگر هکری وسط راه این اطلاعات را بردارد، نمی‌تواند آن‌ها را متوجه شود یا بخشی را به آن‌ها اضافه کند. البته شما با خرید و فعال سازی گواهینامه SSL، به طور خودکار https  را نیز فعال می کنید.

مزایای استفاده از پروتکل https چیست؟

در ادامه به سه مزیتی اشاره می کنیم که نشان میدهد همین امروز باید از http به https کوچ کنیم.

  1. تاثیر مستقیم در سئوی سایت

در چند سال اخیر گوگل به وب سایت هایی که داری پروتکل https هستند، توجه بیشتری می کند. چرا که یکی از مواردی که برای گوگل مهم است؛ امنیت سایت می باشد و موتورهای جستجو به دلیل تامین امنیت بیشتر اطلاعات در تبادل میان کاربران و سرور سایت، پروتکل https را ترجیح می دهند.

همچنین طبق اطلاعیه گوگل، پروتکل https یک عامل مثبت در سئو سایت محسوب می شود و وب سایت های دارای پروتکل https به دلیل ایجاد سه لایه امنیتی، از امتیاز بیشتری در هنگام رتبه دهی برخوردارند.

تاثیر https روی سئو سایت

  1. تجربه کاربری خوب

پروتکل های ssl و https مانند نگهبان‌های حرفه‌ای از امنیت و یکپارچگی سایت شما محافظت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که هکرها بی‌اجازه وارد سایت‌تان بشوند.

اگر سایت شما از این پروتکل استفاده نکند، هکرها به راحتی از طریق سایت شما، پیام های اسپم و ویروسی را برای کاربران شما ارسال می کنند و کاربران فکر می کنند که همه این مزاحمت ها کار شماست و باعث تجربه کاربری بدی برای کاربران خواهد شد.

  1. افزایش اعتماد کاربران به شما

وقتی از پروتکل های https و ssl  استفاده می کنید در مرورگر شما در کنار آدرس سایت یک علامت قفل و یا رنگ سبز وجود دارد که نشان دهنده امنیت سایت شماست.

از این رو، کاربران با دیدن این گواهینامه با خیال راحت به سایت شما اعتماد می کنند و وارد سایت شما می شوند. همچنین برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی باید حتما سایت شما از این پروتکل ها استفاده کند.

مراحل تبدیل وب سایت از httpبه  https

  • خرید گواهینامه  SSL
  • پیکربندی(کانفیگ) هاست خود با گواهینامه SSL
  • تبدیل کردن تمام لینک های داخلی و خارجی وب سایت به  https
  • تبدیل کردن ریدایرکت های ۳۰۱ را از  httpبه  https یا استفاده کردن از HSTS
  • به روز رسانی تنظیمات SSL در شبکه توزیع محتوا  (CDN)
  • اضافه کردن نسخه جدید وب سایت به Google Search Console و Google Analytic

در پایان باید تاکید کرد، همانطور که بارها گفتیم در دنیای هکرها هیچ چیز غیرممکنی وجود ندارد و به طور قاطع گفت که پروتکل https ایمن ترین راه است و اصولاً امنیت یک مفهوم کاملاً نسبی است! ولی به طور حتم این پروتکل بهتر و امن تر از http است و تا حدی هم توانسته مشکلات آن را از میان بردارد.

در این پروتکل هنگامی که شما بخواهید یک سایت خاص را باز کنید، ابتدا https کنترل می کند که آیا سایت درست است و همچنین امنیت آن را هم بررسی می کند و بعد شما را به آنجا متصل می کند.

امتیاز کاربران: اولین نفری باشید که امتیاز می دهد!

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا