آموزش نوفالو کردن لینک های خروجی در وردپرس/ nofollow چه تاثیری بر سئوی سایت دارد؟
نوفالو کردن لینک های خروجی در وردپرس یا به تعبیری افزودن لینک نوفالو در وردپرس یکی از مهم ترین بخش های هر سایتی است که باید روی آن تمرکز داشته باشید. چرا که لینک ها در فرآیند بهینه سازی وب سایت از اهمیت ویژه ای برای موتورهای جستجو برخوردارند و یکی از اصلی ترین معیارهای گوگل برای رتبه بندی وب سایت ها، توجه به ساختار لینک های خارجی آنها است.
حالا شرایطی را در نظر بگیرید که مجبور هستید که به دو عبارت مختلف یک لینک بدهید، اما همانطور که می دانید این کار از نظر سئو کار درستی نیست و ممکن است رتبه سایت شما را به خطر بیاندازد. یا اینکه می خواهید به وب سایت دیگری لینک بدهید اما به دلایل مختلف مثلا چون آن سایت در لیست سیاه گوگل قرار دارد و به احتمال خیلی زیاد گوگل به همین خاطر شما را جریمه خواهد کرد، دوست ندارید گوگل آن را به عنوان لینک های خروجی شما به حساب آورد. نوفالو کردن لینک روشی برای خلاصی از این دست مشکلات است.
لینک نوفالو یا Nofollow چیست؟
نوفالو کردن لینک های خروجی به این معناست که شما به گوگل و سایر موتورهای جستجو اعلام می کنید که برخی از لینک های سایت شما را دنبال و در رتبه بندی محاسبه نکنند. به زبان ساده آن لینک را بدون اثر در نظر بگیرند. این کدها تاثیر زیادی بر سئو سایت دارند و از این جهت باید به آنها توجه ویژه ای داشت.
لینک نوفالو اولین بار بار توسط مت کاتس و جیسون شلن در سال ۲۰۰۵ معرفی شد. همانطور که در بالا به آن اشاره شد، وظیفه لینک نوفالو این است که به موتورهای جستجو اجازه بررسی لینک انتقال سایت مقصد را نمیدهد. طبق تحقیقاتی که انجام گرفته امروزه بیش از ۶۰% از لینکهای خارجی وبسایتها به صورت نوفالو هستند، پس بهتر است شما هم لینکهای خروجی سایت خود را روی حالت نوفالو تنظیم کنید.
باید به این نکته نیز توجه کنید که گوگل اعلام کرده است نوفالو کردن لینک سبب صفر شدن میزان تاثیرگذاری آن نمیشود و همچنان کم و بیشت تاثیراتی خواهد داشت، اما نکته اینجاست که میتوان این تاثیر را به حداقل رساند. بر اساس گفته های گوگل، با نوفالو کردن لینک و قرار دادنش در قسمت هایی پایینی مطلب، از تاثیر آن کاسته میشود. توصیه میکنیم پیش از لینک دادن به یک وب سایت از اسپم نبودن آن اطمینان پیدا کرده و در صورتی که تصور میکنید رنک گوگل بسیار پایینی دارد، از لینک دادن به آن خودداری کنید یا حداقل با نوفالو کردن لینک از گوگل درخواست کنید حداقل مجازات را برای شما در نظر بگیرد!
چگونه لینک را نوفالو کنیم؟
متاسفانه در ویرایشگرهای متن عادی همچون وردپرس، نمی توان به صورت کلیکی لینکی را نوفالو کرد، و باید ابزاری برای آن نصب کنید یا به صورت دستی و با وارد شدن به قسمت کد، نسبت به این کار اقدام کنید. به این ترتیب داشتن آشنایی حداقلی با ساختار HTML و تگ های برای اینکار بسیار اهمیت دارد. به عبارت زیر نگاه کنید:
<a href=”google.com/” rel=”nofollow”>Google</a>
این یک تگ a است و کاربرد آن در طراحی وب سایت، قرار دادن لینک می باشد. یعنی زمانی که شما درون مطلبتان از طریق ویرایشگر متن، یک لینک قرار میدهید، در پشت پرده چنین اتفاقی افتاده و آن عبارت آبی شده و تبدیل به هایپرلینک میشود. (در اینجا عبارتgoogle ) درون چنین تگی قرار میگیرد. برای نوفالو کردن لینک کافی است طبق تصویر، جلوی آدرس اینترنتی عبارت لینک شده عبارت rel و سپس nofollow را بنویسید.
البته برای فالو کردن لینک نیاز به انجام کاری ندارید، چون لینک ها معمولا به صورت پیشفرض فالو هستند.
افزودن لینک نوفالو در وردپرس
البته برای افزودن لینک نوفالو در وردپرس، افزونه هایی ایجاد شده است که به راحتی می توانید یک لینک را نوفالو کنید.
یکی از بهترین افزونه هایی که ما قصد داریم به شما معرفی کنیم، افزونه Ultimate Nofollow است که به دلیل کارایی اش، توانسته بیش از ۵۰ هزار نصب فعال داشته باشد.
این افزونه شامل چندین ابزار می باشد که به طور قابل توجهی باعث افزایش کنترل تگ rel = “nofollow” در هر پیوند در سایت وردپرسی شما می گردد.
ویژگی های اصلی افزونه عبارتند از:
- نمایش باکسی برای مشخص کردن نوع لینک در مطالب
- چند کد کوتاه بدون پسوند
- یک گزینه بدون پسوند برای لینک های وبلاگ شخصی
- افزودن یا حذف کردن تگ Nofollow در وردپرس از تمامی لینکهای بخش دیدگاهها
نصب و راه اندازی افزونه
برای افزودن لینک نوفالو در وردپرس ابتدا باید افزونه Ultimate Nofollow را یا از داشبورد وردپرس خودتان نصب کنید و یا آن را دانلود و سپس نصب و فعال کنید.
دانلود افزونه Ultimate Nofollowبعد در قسمت نوشته، هر جا لینکی داشتید روی آن کلیک کنید، تصویر زیر نمایش داده می شود.
همانطور که در تصویر مشخص شده است، می توانید حالت نوفالو را برای لینک اتخاب کنید سپس دکمه افزودن پیوند را بزنید.
این افزون دارای تنظیمات زیر نیز می باشد.
Nofollow all links in comments : همه لینکهای موجود در قسمت دیدگاهها در وردپرس را به صورت nofollow تبدیل میکند.
Nofollow all blogroll links: همه نقشهای بلاگ را به صورت Nofollow در وردپرس نمایش میدهد.