WHM چیست و چه کاربردی دارد؟ تفاوت WHM و سی پنل چیست؟
اگر دوست دارید بدانید WHM چیست و چه کاربردهایی دارد و چه کسانی می توانند از آن استفاده کنند، ادامه این مطلب که به معرفی WHM پرداخته ایم را بخوانید. همه سرورها برای مدیریت و سرویس دهی نیاز به نرم افزارهای مختلفی دارند که هر کدام از آنها با توجه به نوع کاربری سرور مورد استفاده قرار می گیرند. WHM نیز یکی از همین نرم افزارهایی است که در زمینه ارائه میزبانی وب کاربرد دارد.
WHM چیست؟
اصطلاح WHM مخفف عبارت Web Host Manger به معنای مدیر وب هاست است. این نرم افزار محصول شرکت cPanel است. و در کنار سی پنل به مدیران وب هاست ها خدمات رسانی می کند. WHM و cPanel در واقع یک نرم افزار هستند. هر دوی این نرم افزارها روی سرور نصب می شوند. تنها تنفاوت این دو سطوح دسترسی و نوع کاربرد آن برای افراد است.
به این صورت که کنترل پنل cPanel برای کاربران نهایی و آنهایی است که قصد راه اندازیِ سایت خود را دارند و از شرکت های هاستینگ، اقدام به خرید هاست می کنند تا سایت خود را روی آن بارگذاری کنند.
اما اگر شما بخواهید یک نمایندگی هاست داشته باشید و هاست بفروشید برای شما دسترسی WHM ایجاد می شود. مدیر اصلیِ سرور هم که خود دسترسیِ WHM با سطح دسترسیِ بالاتری را دارد.
به بیان ساده تر، WHM دارای ابزارهایی برای مدیریت مشتریانی است که به هر کدام یک سی پنل تحویل داده شده است. به عنوان مثال مدیر سرور، برای ایجاد سی پنل برای مشتریانش وارد حساب خود در WHM می شود و سپس با تقسیم منابع سخت افزاری مانند میزان فضای مورد نیاز کاربر، پهنای باند، تعداد دامنه قابل میزبانی، و انواع امکانات جانبی دیگر را تعیین و در قابل یک حساب سی پنل به کاربر تحویل می دهد.
در مقابل کسی که می خواهد سایت خود را راه اندازی کند باید وارد سی پنلی شود که توسط مدیر سرور و با استفاده از کنترل پنل WHM ایجاد شده است.
تردیدی وجود ندارد که WHM، قدرتمندترین نرم افزار مدیریت هاستینگ است و علیرغم قیمت بالای لایسنس آن، به دلیل عملکرد و امنیتی که دارد، مدیران سرورها بدون هیچ تعللی آن را نصب می کنند.
چرا باید از WHM استفاده کنیم؟
پس از پاسخ به سوال WHM چیست، به این سوال پساخ می دهیم که چرا باید از WHM برای مدیریت سرورهای خود استفاده کنیم.
امنیت بالاتر برای سایت ها
ایجاد سی پنل های متفاوت برای هر سایت به این معنی است که اگر یک دامنه هک شود، سایر دامنه ها تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت، بنابراین امنیت آنها بیشتر می شود.
مدیریت بهتر سی پنل و سایت ها
شما این قدرت را دارید که تمام فعالیت های وب سایت های خود را کنترل کنید و به راحتی بین سی پنل ها پرش کنید. WHM همچنین به شما امکان می دهد پهنای باند و فضای دیسک هر حساب را تنظیم کنید. به این ترتیب سایتهای کوچک نیازی به پرداخت هزینه اضافه ندارند. از طرف دیگر سایتهایی که در حال گسترش و بزرگ شدن هستند، با مشکلاتی مانند کمبود پهنای باند و از دسترس خارج شدن مواجه نمیشوند.
فروش مجدد هاست
با ایجاد حساب های جدید سی پنلی که افراد می توانند خریداری کنند می توانید از میزبانی خود درآمد کسب کنید.
قابلیت های WHM چیست؟
ابزارهای WHM قابلیت هایی را در اختیار شما قرار میدهد که بهوسیله آنها میتوانید موارد زیر را بهراحتی انجام دهید:
- ایجاد، حذف و تعلیق حسابهای کاربری سیپنل.
- بررسی و تغییر تمام DNS های دامنه.
- قابلیت بررسی اطلاعات و وضعیت سرور.
- مدیریت گواهینامه های SSL
- قابلیت شخصیسازی هاستینگ و کنترل پنل.
- قابلیت تغییر نام دامنه و نام کاربری مشتریان.
- مدیریت و مانیتورینگ سایتها (بازیابی رمز عبور).
- قابلیت تنظیم درخواستهای پشتیبانی مشتریان از طریق سیپنل.
- قابلیت ایجاد صفحهی پیشفرض شخصی پس از ایجاد حساب کاربری جدید.
- قابلیت نصب چندین سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس یا جوملا
در صورت نیاز به دریافت مشاوره، هم اکنون با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید و یا پلن های کیمیاهاست را مشاهده کنید.
در پایان امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. همچنین اگر سوالی دارید که در این مقاله پاسخش را پیدا نکردید، در قسمت کامنت ها سوال خود را مطرح کنید، کارشناسان ما در کمترین زمان ممکن به سوالات پاسخ خواهند داد.