آموزش گوگل سرچ کنسول بخش enhancements
در این جلسه از دوره آموزشی گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) به آموزش بخش Enhancements می پردازیم. یادگیری این بخش های گوگل سرچ کنسول این امکان را به شما می دهد تا سئوی سایت خود را بهبود ببخشید
ترجمه واژه Enhancement ارتقاء یا بهبود است و این بخش در گوگل سرچ کنسول گزارش هایی که در راستای بهبود عملکرد یک وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد، را به ما می دهد.
بهینه سازی سرعت وب سایت، کارکرد مناسب آن روی گوشی های تلفن همراه یا rich pages موضوعاتی هستند که در بخش Enhancements گوگل سرچ کنسول مورد بررسی قرار می گیرند.
این موضوعات روی عملکرد وب سایتتان تاثیر مستقیم دارد و هر گونه بهبود در آنها می تواند به ارتقاء عملکرد کلی وب سایتتان منجر شود. به همین دلیل آشنایی با این بخش و تحلیل گزارش های موجود در آن یک امر ضروری تلقی می شود که باید در راستای بهینه سازی وب سایت خود آنها را در نظر بگیرید.
معرفی بخش enhancement سرچ کنسول
این بخش از ۴ قسمت تشکیل شده است. البته توجه داشته باشید این بخش برای هر وبسایت متفاوت است و ممکن است بخش های بیشتری را در سرچ کنسول خود مشاهده کنید که به ان ها نیز خواهیم پرداخت.
Enhancement در فارسی به معنای بالابردن یا ارتقا سئو است. بنابراین می توان گفت هر انچه در این قسمت گوگل سرچ کنسول به شما نشان میدهد باعث افزایش رتبه شما خواهد شد.
بخش Breadcrumbs
این قسمت از بخش enhancement به شما نشان خواهد داد که در چه صفحاتی از سایت برد کرامب تایید شده و برای کدام صفحات دچار مشکل شده است. اگر خطایی وجود داشته باشید باید با نمودار قرمز برای شما مشخص شود و برای اینکه ماهیت خطا را تشخیص دهید لازم است از قسمت detilas آن را مشاهده کنید.
برد کرامب که در معادل فارسی به نام خرده نان معنی می شود همان بخش از صفحه است که به کاربر نمایش می دهد برای رسیدن به این صفحه چه سلسله مراتب سایت را پشت سر گذاشته است.
وجود برد کرامپ در سایت علاوه براینکه به کاربر کمک می کند موقعیت خود را در سایت تشخیص دهد و در قدم های بعدی بهتر تصمیم گیری کند ، به ربات ها نیز کمک خواهد کرد که استراکچر یا ساختار سایت که به ان معماری سایت نیز می گویند تشخیص دهد.
بنابراین وجود برد کرامب در سایت می تواند باعث ارتقای رتبه شما شود. در کل مواردی که در این بخش به شما نشان داده می شود باعث ارتقای رتبه شما می شود.
اگر بخواهیم در قابل سناریو توضیح دهیم وجود این برد کرامب به داستان کودکی تشبیه شده است که برای بیرون رفتن از خانه مسیری که می رفت را به خرده نان مشخص می کرد تا بتواند راحت تر مسیر خانه را پیدا کند.
بخش product
این قسمت که به تازگی به نسخه جدید گوگل سرچ کنسول اضافه شده است، برای وبسایت های فروشگاهی تعبیه شده و اگر خطایی در استراکچر دیتا صفحه محصولات داشته باشید در این قسمت می توانید آن را مشاهده کنید.
Data stractures همان قطعه کد های ساختار یافته اند که به صفحه محصول اضافه شده و می توانید با استفاده از ان ها بخش های مختلف محتوا را به گوگل اعلام کنید.
برای اینکار در اینده اموزش آماده کرده ایم که می توانید بسیار راحت و ساده به کمک یک سایت این کار را انجام دهید و بعد آن را چک کرده تا مطمئن شوید به درستی به گوگل معرفی شده است.
این دیتا استراکچر در صورتی که به درستی اعمال نشوند از این طریق به شما اطلاع داده می شود تا هرچه سریع تر ان ها را تعمیر کنید.
همچنین ممکن است با هشدار هایی مواجه شوید که به صورت زرد رنگ بر روی نمودار کشیده شده است. این هشدار ها می تواند دلایل مختلفی مانند عدم استفاده از استراکچر دیتا داشته باشد.
بخش review snippets
در این قسمت هر کدام از صفحات و محتوا های شما که موفق به دریافت ریویو شده و در قسمت اسنیپت صفحه serp نشان داده می شود در تب valid مشخص خواهد شد.
در صورتی که این ریویو ها برای نمایش در اسنیپت دچار خطا یا مشکلی شده باشند از قسمتerror به شما گزارش خواهد شد.
همچنین در صورتی که هشداری در این باره برای شما وجود داشته باشید ، گوگل از این بخش به شما اطلاع رسانی خواهد کرد. به دلیل اینکه ریویو ها می توانند نقش به سزایی در افزایش کلیک در هنگام نمایش اسنیپت داشته باشند موجب ارتقای رتبه شما خواهند شد و در این قسمت برای شما ممکن است به نمایش درآید.
بخش sitelink searchbox
یکی از ویژگی هایی که گوگل اخیرا به وبمستران داده است ، امکان اضافه کردن سرچ باکس در قسمت سایت لینک ها است.
آموزش بخش enhancements گوگل سرچ کنسول
ترجمه تحت الفظی enhancement افزایش یا بالا بردن است. همانطور که از ترجمه این کلمه مشخص است، گزارش هایی که در این قسمت از سرچ کنسول گوگل مشاهده می کنید همگی در راستای بهبود عملکرد یک وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد. بهینه سازی سرعت وب سایت، کارکرد مناسب آن روی گوشی های تلفن همراه یا rich pages موضوعاتی هستند که در بخش enhancements گوگل سرچ کنسول مورد بررسی قرار می گیرند.
این موضوعات روی عملکرد وب سایتتان تاثیر مستقیم دارد و هر گونه بهبود در آنها می تواند به ارتقاء عملکرد کلی وب سایتتان منجر شود. به همین دلیل آشنایی با این بخش و تحلیل گزارش های موجود در آن یک امر ضروری تلقی می شود که باید در راستای بهینه سازی وب سایت خود آنها را در نظر بگیرید.
گزارش های enhancements گوگل کنسول جدید
این بخش با توجه به عمر وب سایت و حجم اطلاعاتی که سرچ کنسول گوگل می تواند از آن دریافت نماید، گزینه های مختلفی را به نمایش می گذارد. در ادامه آموزش کار با google search console و منحصرا بخش enhancements گوگل سرچ کنسول را به صورت جزء به جزء در اختیارتان قرار می دهیم.
بخش های موجود در enhancement گوگل سرچ کنسول به ترتیب عبارتند از:
۱. Speed
در این بخش می توانید متوجه شوید که سرعت صفحات وب سایتتان چقدر است. با استفاده از این زبانه می توانید سرعت سایت خود را بررسی کرده و هرگونه مشکلی که در این خصوص وجود دارد را به راحتی حل نمایید. این برنامه اطلاعات دریافتی را در دو قالب سیستم های دسکتاپ و گوشی های تلفن همراه ارائه می دهد. در نتیجه شما می توانید سرعت بارگذاری وب سایت خود به راحتی مورد بررسی قرار دهید.
با کلیک روی بخش OPEN REPORT هز یک از گزارش های سیستم های دسکتاپ و موبایل، می توانید همانند تصویر زیر جزئیات مربوط به هر قسمت را مشاهده نمایید. بدین ترتیب خطاهایی که صورت گرفته را شناسایی و درصدد رفع آنها بربیایید. بعد از رفع خطای موجود نیز می توانید از طریق بخش Validation به گوگل اطلاع دهید که مشکل مورد نظر رفع شده است.
۲. Mobile Usability
یکی دیگر از گزارش های موجود در بخش enhancements گوگل سرچ کنسول mobile usability نام دارد. در این بخش می توانید بررسی کنید که وب سایتتان چقدر موبایل فرندلی است و کدام یک از صفحات وب سایت در هنگام نمایش روی گوشی های تلفن همراه دچار مشکل هستند.
- در قسمت نمودارها می توانید با انتخاب هر یک از روزها، تعداد صفحاتی که دچار خطا بوده یا بدون مشکل هستند را مشاهده نمایید.
- با فعال کردن گزینه impressions می توانید تعداد نمایش وب سایت خود در گوشی های تلفن همراه را در روزهای مختلف تحت تاثیر خطاهای موجود ببینید.
در نتیجه می توانید به راحتی متوجه شوید که هر یک از این خطاها تا چه میزان روی بازدید وب سایت از طریق گوشی های تلفن همراه تاثیر گذاشته است.
صفحاتی که در زمینه قابلیت استفاده روی تلفن های همراه دچار مشکل هستند با یک ارور در جدول پایین صفحه نمایش داده می شوند. می توانید با کلیک کردن روی هر یک از آنها جزئیات کامل مربوط به آن خطا را مشاهده نمایید. این جزئیات شامل موارد زیر است:
- لیست صفحاتی که دچار این مشکل هستند.
- اطلاعاتی درباره چگونگی رفع آنها
- همچنین نحوه اطلاع رسانی به گوگل درباره رفع این مشکلات
۳. Breadcrumbs
یکی از گزارش های ساختار یافته ای که امروزه از آن استفاده می شود، breadcrumbs نام دارد. با استفاده از زبان نشانه گذاری شده breadcrumbs این امکان را به کاربران خود می دهید تا متوجه شوند که صفحه ای که مشاهده می کنند در سلسله مراتب وب سایت چه موقعیتی را دارد. در واقع یک کاربر می تواند تمام مسیری که برای رسیدن به صفحه مورد نظر طی شده است را ببیند. همانند تصاویر زیر امکان مشاهده این markup هم در نتایج جستجو گوگل و هم در خود وب سایت فراهم می باشد.
داده های ساختار یافته که با نام schema markup نیز شناخته می شود، در واقع کدهایی هستند که فرمت مشخصی دارند. این داده ها به شکلی نوشته می شوند که برای موتورهای جستجو قابل فهم باشند. در نتیجه آنها می توانند به شکل بهتری محتوای سایت را crawl کرده و برای نمایش در نتایج جستجو ایندکس کنند. در صورت تمایل و آشنایی بیشتر با این مبحث می توانید مقاله آموزش افزودن Schema Markup در وردپرس را مطالعه نمایید.
در گزارش breadcrumb بخش enhancements گوگل سرچ کنسول نیز یک نمودار و یک جدول قرار گرفته است. می توانید روند تغییرات این بخش و خطاهای ممکن را در نمودار مشاهده نمایید. در قسمت جدول نیز خطاهایی که در breadcrumb ایجاد شده است نمایش داده می شود. با کلیک روی هر یک از این خطاها می توانید جزئیات آن را مشاهده و در راستای رفع آنها اقدام نمایید.
۴. FAQ
اگر می خواهید کاربران وب سایتتان این امکان را داشته باشند که پاسخ های خود را برای یک سوال مشخص ثبت نمایند، باید از داده های ساختار یافته QAPage استفاده نمایید. صفحه سوالات متداول (FAQ) لیستی از سوالات و پاسخ های ارائه شده درباره یک موضوع خاص است. اگر بتوانید به شکل درستی با استفاده از زبان نشانه گذاری اسکیما یک صفحه سوالات متداول ایجاد کنید، می توانید در نتایج جستجو از آن به عنوان یک RICH PAGE استفاده کنید. این کار باعث می شود که وب سایتتان هم از دید گوگل امتیاز خوبی را بگیرد و هم اینکه بتوانید کاربران اینترنتی را به سمت کسب و کار خود جذب نمایید.
در بخش FAQ بخش enhancements گوگل سرچ کنسول تمامی اطلاعاتی که گوگل توانسته است درباره چگونگی کارکرد آن جمع آوری کند، نشان داده می شود. هر گونه خطایی که در این زمینه روی داده باشد نیز در FAQ نمایش داده می شود تا بتوانید برای رفع آن اقدام نموده و مطابق با سیاست های بخش enhancement گوگل سرچ کنسول عملکرد وب سایت خود را بهبود ببخشید.
۵. Logos
یکی دیگر از زبان های نشانه گذاری مورد استفاده وب سایت های مختلف، نشانه گذاری logos است. با استفاده از logos این امکان را خواهید داشت که از گوگل بخواهید تا یک تصویر مشخص از شرکتتان را در نتایج جستجوی خود نمایش دهد. یعنی هر زمان که یک کاربر نام شرکت یا موضوعی مرتبط با آن را جستجو کند، گوگل تصویر مشخص شده شرکت را در نتایج خود نمایش می دهد.
در قسمت logos بخش enhancements گوگل سرچ کنسول نیز هر گونه اطلاعاتی که لازم است درباره آن بدانید، برایتان فراهم گردیده است. پس اگر از نشانه گذاری Logo استفاده می کنید، حتما از گزارش موجود در سرچ کنسول گوگل استفاد نمایید. در این بخش جزئیات لازم درباره عملکرد این markup و خطاهای احتمالی نیز قابل مشاهده است.
۶. Sitelinks searchbox
یکی دیگر از زبان های نشانه گذاری مورد استفاده sitelinks searchbox است. زمانی که از این markup استفاده می شود گوگل یک کادر جستجو را برای وب سایتتان قرار می دهد تا کاربر بتواند در آن عنوان مورد نظر خود را جستجو کند. عناوینی که در این کادر جستجو نمایش داده می شود، از محتواهای خود گوگل انتخاب می شود. اما اگر می خواهید تنها در محتواهای وب سایت خودتان جستجو شود، باید از داده های ساختار یافته قرار گرفته در وب سایت خود استفاده کنید.
در این بخش enhancements گوگل سرچ کنسول می توانید تمامی جزئیات موجود درباره کادر جستجو درونی وب سایت خود در نتایج جستجو را دریافت نمایید. همچنین می توانید تمامی خطاها و مشکلات احتمالی را مشاهده و در راستای رفع آنها قدم بردارید.
در این مقاله تلاش بر این بوده است تا شما را یکی از مهم ترین بخش های سرچ کنسول گوگل، یعنی بخش enhancement آشنا کنیم.
دلیل اهمیت بخش engancement گوگل سرچ کنسول این است که اطلاعاتی را ارائه می دهد که می توانید از آنها برای بهبود عملکرد وب سایت خود به شکلی موثر استفاده نمایید.