یکی از متداولترین سوالات اشخاصی که برای اولین بار وبسایتی را راهاندازی میکنند این است که سی پنل چیست ؟ پس رسیدن به این پاسخ باید آموزش بخش های اصلی سی پنل را شروع کنند.
سی پنل چیست؟
cPanel یک پنل کنترلی است که توسط ارائه دهندگان خدمات میزبانی به صاحبان وب سایتها ارائه میشود و به آنها اجازه میدهد تا وب سایتهای خود را به کمک یک رابط کاربری مبتنی بر وب مدیریت کنند.
سی پنل (Cpanel) از محبوب ترین کنترل پنلهای میزبانی وب یا همان وب هاستینگ است. سی پنل مبتنی بر سیستم عامل لینوکس است و شناخته شدهترین ابزار برای مدیریت سرورها و هاستهای لینوکسی در سراسر جهان میباشد.
از مهمترین دلایل محبوبیت این کنترل پنل آمریکایی میتوان به سهولت استفاده از آن اشاره کرد. رابط کاربری ساده و کاربردی به راحتی تمام خدمات را در یک مکان واحد تجمیع کرده و امکان مدیریت آن را برای کاربر فراهم می کند.
پس از پاسخ به پرسش سی پنل چیست به این موضوع می پردازیم که با سی پنل چه کارهایی می توان انجام داد.
در این پنل ابزارهای مختلفی با هدف سادهسازی امور و مدیریت وبسایت ارائه شده است. cPanel دارای ساختار لایهای برای مدیران و کاربران است که می توانند جنبههای مختلف سرور و وبسایت را مستقیما از طریق مرورگر خود کنترل کنند.
چه کارهایی می توان با cPanel انجام داد؟
- مدیرت کامل وبسایت
- پیمایش فایل ها و فولدر ها با استفاده از “File Manager”
- ایجاد “Email Account” و مدیریت آن
- بک آپ گرفتن از اطلاعات به صورت کامل و بخش بندی شده
- نصب وردپرس یا هر سیستم مدیریت محتوا
- و ….
مزایا و معایب سی پنل
سی پنل به خاطر خدمات میزبانی وب اشتراکی و کارهای روزمره در مدیریت VPS و سرورهای اختصاصی بسیار محبوب است. در این بخش به برخی از مزایای سی پنل و همچنین معایب سی پنل اشاره میکنیم:
مزایای سی پنل
- رابط کاربری خوب
- استفاده راحت
- دارای منابع آموزشی زیاد
- قابلیت نصب خودکار نرمافزار
- پشتیبانی از IPV6
- یادگیری آسان
- دارای پشتیبانی قوی
- سازگاری با تمامی مرورگرهای وب
- سرعت لود بسیار سریع
- امکان ایجاد ساب دامنه، پارک دامنه و دامنههای افزوده
معایب سی پنل
- تعداد زیاد امکانات میتواند شما را سردرگم کند
- ریسک از بین رفتن تنظیمات مهم (با اعمال تنظیمات جدید)
- تحریم بودن دامنههای .ir
آدرس ورود به سی پنل
برای وارد شدن به سی پنل باید نام کاربری و رمز عبور به همراه آدرس ورود به سی پنل را از همکاران ما در بخش پشتیبانی دریافت نمایید . همچنین می توانید از طریق ناحیه کاربری بخش سرویس ها در سایت کیمیا هاست، وارد سرویس مد نظر شده و در جعبه کناری گزینه ورود به سی پنل را کلیک کنید.
سریع ترین راه برای ورود به cPanel این است که آدرس وبسایت خود را در نوار آدرس تایپ کنید و در کنار آن :۲۰۸۲ یا :۲۰۸۳ وارد کنید. به طور مثال برای آدرس ورود به سی پنل باید www.kimiahost.com:2083 را وارد کنید.
در این صفحه نام کاربری و رمز عبوری را وارد و روی دکمه login کلیک کنید.
آموزش بخش های اصلی سی پنل
بخشهای اصلی سیپنل همانطور که مشاهده کردید شامل چند قسمت عمده است. در ادامه آموزش بخش های اصلی سی پنل را تک به تک بررسی خواهیم کرد.
فایل ها در سی پنل – Files
در این بخش، مریت فایل ها صورت میگیرد. شما می توانید یا به صورت مستقیم و یا با استفاده از FTP فایل های مود نظر خود را آپلود کنید. همچنین بک آپ گیری از فایلهای موجود در هاست یا سرور از طریق این بخش امکانپذیر است.
ابزارهای پایگاه داده در سی پنل
در این بخش می توانید برای سایت خود و ذخیره داده ها، دیتابیس تعریف و دیتابیس های موجود را مدیریت کنید.
ابزار های دامنه در سی پنل – Domains
وبمسترها و طراحان سایت می توانند از این قسمت برای انجام کارهایی مانند استفاده از ساب دامینها “Subdomain”، ریدایرکت کردن “Redirect” و استفاده از ادان دامینها “Addon domain” و همچنین پارک دامنه استفاده می کنند.
ابزار های ایمیل سی پنل – Email
برای مدیریت ایمیلهایی ایجاد شده روی یک سرویس از این بخش استفاده میشود. با استفاده از این بخش شما قادر خواهید بود صندوق دریافت ایمیل بسازید و از همان طریق به ارسال ایمیل نیز اقدام نمایید.
آمارگیر ها – Cpanel Metrics
از این قسمت می توانیم آمارهایی مانند ﻣﯿﺰان ﻣﺼـﺮف ﭘﻬﻨـﺎي ﺑﺎﻧﺪ، میزار کاربران ورودی به سایت و … را مشاهده نماییم.پس از بررسی اﯾﻦ آﻣﺎر میتواﻧﯿﻢ ﺑﻪ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﺳﺎﯾﺖ ﺧﻮد ﻓﮑﺮ ﮐﻨﯿﻢ و ﺟﻠﻮي ﺑﺮوز ﺧﻄﺎﻫﺎ را ﺑﮕﯿﺮﯾﻢ.
ابزار های تنظیماتی در سی پنل – Preferences
در این قسمت می توانیم رﻣﺰ ﺣﺴﺎب ﺳﯽﭘﻨﻞ، ﻗﺎﻟﺐ، زﺑﺎن، اﻃﻼﻋﺎت ﺗﻤـﺎس را تغییر دهیم و زﯾـﺮ ﺣﺴـﺎبهای زیر مجموعه را مدیریت کنیم.
ابزار های امنیتی در سی پنل – Security
مسدود کردین دسترسی اشخاص خاص به سایت، حفاظت از پوشه های حاوی رمز عبور، جلوگیری از مصرف بی رویه پهنای باند سایت و همچنین مدیریت تنظیمات فایروال از طریق این بخش صورت می گیرد.
ابزار های نرم افزاری Cpanel Software
بسته به سرویس خریداری شده توسط شما، ممکن است برخی از نرم افزارها را مشاهده کنید و شاید هم هیچ نرم افزاری را نبینید. در این بخش معمولا نرمافزارهای جانبی که مورد استفاده اختصاصی برخی از افراد است، قرار دارد.
ابزار های پیشرفته سی پنل – Advanced
ابزارهای این بخش برای اﻧﺠﺎم ﺧﻮدﮐﺎر دﺳﺘﻮرات ﻟﯿﻨﻮﮐﺲ، ردﮔﯿـﺮي اﯾﺮادﻫـﺎ، ﻧﺤﻮه ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺷﺪن ﻣﺤﺘﻮﯾﺎت ﯾﮏ ﭘﻮﺷﻪ و …. مورد استفاده قرار می گیرند. البته تنظیمات و ابزارهایی که در این بخش قرار دارد هم باز به وضعیت سرویس خریداری شده بستگی دارد.
هدف از این آموزش، آشنایی کلی با بخشهای اصلی کنترل پنل بسیار محبوب cPanel بود. کار کردن با سیپنل میتواند شما را از یک کاربر عادی به یک مدیر وبسایت ماهر تبدیل کند. چرا که کار با آن بسیار آسان و حتی میتوان گفت لذتبخش نیز هست.
چنانچه اقدام به خرید هاست وردپرس، هاست لینوکس، هاست لینوکس ویژه، هاست دانلود و هاست اروپا از کیمیاهاست کنید، از امکانات این کنترل پنل چه در سرورهای ایران و چه در سرورهای خارج بهره خواهید برد.