دامنهسئو

ریدایرکت چیست؟ ریدایرکت چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

در آموزش امروز به مفهوم ریدایرکت، انواع ریدایرکت، کاربردهای ریدایرکت و تاثیر آن بر سئو سایت می پردازیم.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بخواهید، به صورت موقت یا دائمی آدرس و دامنه سایت خود را عوض کنید. اما نگران این هستید که با این کار رتبه سایت خود و مخاطبانی که به آدرس قبلی مراجعه می کنند را از دست بدهید. جای نگرانی وجود ندارد، در بهینه سازی سایت مفهومی وجود دارد به نام ریدایرکت که دقیقا برای این منظور کاربرد دارد.

نوشته های مشابه

ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت به معنای انتقال بازدیدکنندگان و ربات های موتورهای جستجو به مسیر جدید است. برای مثال شما دامنه ای به اسم kimiaco.ir دارید و به هر دلیلی تصمیم گرفتید که نام دامنه خود را به kimiahost.com تغییر دهید، همچنین دوست ندارید رتبه سایت و مخاطبانی که در این مدت به دست آورده اید را از دست دهید، برای این منظور از ریدایرکت استفاده می کنید.

در این حالت وقتی کسی آدرس kimiaco.ir  را در مرورگر خود تایپ کند، به طور خودکار به آدرس kimiahost.com منتقل می شود. در این حالت کاربران دیگر با خطای ۴۰۴ و پیدا نشدن ادرس مواجه نمی شوند.

کاربردهای ریدایرکت چیست

پس از پاسخ دادن به این پرسش که ریدایرکت چیست، باید به کاربردهای ریدایرکت بپردازیم.  ریدایرکت کردن می تواند با اهداف مخنلفی انجام شود و کاربردهای مختلفی دارد که در ادامه با برخی از این کاربردها آشنا می شویم.

  1. تغییر دامنه سایت

گاهی اوقات به دلیل پیدا کردن یک دامنه راحت تر و یا بروز مشکلات در دامنه قبلیريال نیاز است که دامنه سایت خود را تغییر دهیم. اما نگرانی اصلی اینجاست که اگر سایت در گوگل رتبه خوبی داشته باشد، این رتبه را از دست بدهیم.

در این مواقع می توان از ترفندهای ریدایرکت برای حفظ سئو سایت و رتبه آن استفاده کرد. شما با ریدایرکت می توانید سایت را بدون هیچ مشکلی به آدرس جدید منتقل کنید.

  1. تغییر آدرس برخی از صفحات

گاها لازم است آدرس برخی از صفحات سایت به دلایل مختلفی تغییر کند. اما از آنجا که ممکن است لینک های زیادی به این صفحات در حال تغییر ارجلع داده شده باشد، تغییر نام قطعا آسیب زیادی برای آن صفحه و سئو سایت دارد. در این مواقع از ریدایرکت استفاده می کنیم.

  1. حذف محتوای تکراری

برخی مواقع ما برای یک موضوع چندین محتوای مشابه در صفحات مختلف و مجزا ایجاد کرده ایم. در اینجا برای اینکه از سمت گوگل متهم به تولید محتوای کپی شده نشویم باید از ریدایرکت استفاده کنیم.

در این مواقع می توانیم یک صفحه را به عنوان محتوی مرجع انتخاب و بقیه صفحات را حذف کرد و با استفاده از ریدایرکت آنها را به صفحه مرجع هدایت کرد.

  1. استفاده از چند URL برای یک سایت

گاهی اوقات برای اینکه کسی مشابه سایت شما با یک دامنه دیگر ایجاد نکند، می توانید از ریدایرکت استفاده کنید. به طور مثال شما دامنه kimiahost.com را ثبت کردیده اید و چون نمی خواهید کسی دامنه شما را با پسوند دیگری ثبت کند، دامنه های ir، net و org را هم ثبت می کنید. با استفاده از ریدایرکت همه دامنه ها را به دامنه اصلی انتقال می دهید.

انواع ریدایرکت چیست

پس از صحبت در خصوص کاربردهای ریدایرکت در ادامه به معرفی انواع ریدایرکت می پردازیم.

ریدایرکت ۳۰۱ یا دائم

اگر می خواهید آدرس صفحات را به صورت دائم و همیشگی تغییر دهید، ریدایرکت ۳۰۱ مناسب‌ترین راه برای اینکار است. شما با این اقدام می توانید ضمن حفظ بازدیدکنندگان، اعتبار صفحه خود را نیز منتقل کنید.

اگر شما صفحه‌ را بدون ریدایرکت کردن، تغییر آدرس دهید امتیازی که گوگل برای صفحه شما در نظر می گیرد، از بین خواهد رفت.

اما در صورت استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ بخش زیادی از اعتبار صفحه منتقل خواهد شد. بنابراین برای صفحات با ارزش خود حتماً از این روش استفاده کنید.

ریدایرکت 301 چیست

ریدایرکت ۳۰۲ یا موقت

اگر قصد دارید صفحاتی از سایت خود را برای مدتی معلوم از دسترس خارج کنید، برای این منظور می‌توانید از این نوع انتقال آدرس استفاده کنید. هر چند در این نوع انتقال آدرس همه ارزش و اعتبار صفحه‌ی اول به صفحه‌ی مقصد انتقال داده نمی‌شود، اما وجود آن باعث می‌شود تا در مدتی که صفحه‌ی مورد نظر از دسترس خارج است، اعتبار قبلی آن خدشه‌دار نشود.

دقت کنید که به هیچ وجه نباید ریدایرکت ۳۰۱ و ریدایرکت ۳۰۲ را به جای هم استفاده کنید. زیرا ریدایرکت ۳۰۱ یک انتقال دائمی است اما ریدایرکت ۳۰۲ تنها یک انتقال موقتی است. در صورتی که از ریدایرکت ۳۰۲ برای انتقال موقت آدرس یک صفحه استفاده نکنید، اتفاقی که می‌افتد این است که کاربران با ورود به این صفحه با خطای ۴۰۴ روبرو خواهند شد.

 

ریدایرکت META REFRESH

یکی از انواع ریدایرکت است که برخلاف راهکارهای پیشین که در سطح سرور انجام می‌گرفت، در سطح صفحات وب‌سایت صورت می‌گیرد. این شیوه در مقایسه با روش های دیگر از سرعت کمتری برخوردار است و از لحاظ سئو ارزش کمی از صفحه را منتقل می‌کند و بسیار کند عمل می نماید. از این رو می تواند اثر منفی زیادی روی سئو سایت داشته باشد.

اگر تا به حال وارد صفحه‌ای شده‌ و پیغامی تحت عنوان “اگر تا ۵ ثانیه دیگر به طور خودکار منتقل نشدید، ابنجا را کلیک کنید” را مشاهده کرده‌اید، باید بدانید که این روش از تغییر آدرس دقیقاً همان Meta Refresh است.

ریدایرکت تگ کنونیکال Tag Canonical

آخرین نوع  از انواع ریدایرکت است که در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم، استفاده از تگ کنونیکال canonical است. به این صورت که هر دو صفحه اصلی و ریدایرتت شده برای کاربر نمایش داده می شود و کاربر می تواند به این دو صفحه یکی را برای مطالعه انتخاب کند.

تگ کنونیکال قطعا روی سئو سایت اثر خواهد داشت، چرا که در این روش پیوندها و نظرات مفید همچنان برای کاربر قابل مشاهده خواهد بود. باید به خاطر داشته باشید که گوگل دیگر صفحات دارای تگ کنونیکال را ایندکس نمی کند، اما به هر ترتیب ترافیک این صفحات می تواند باعث ارتقای سئو سایت شود.

ریدایرکت تگ کنونیکال

تاثیر ریدایرکت بر سئو سایت چیست؟

اصلی ترین نگرانی در هنگام استفاده از ریدایرکت، تاثیر ریدایرکت بر سئو سایت می باشد. در واقع وب مسترها و صاحبان سایت ها نگران این هستند که با انتقال سایت، اعتبار و ارزش سایت اصلی به سایت جدید منتقل نشود.

ذکر این نکته، ضروری است که در واقع ریدایرکت برای افزایش و ارتقای سئو سایت کاربرد ندارد، بلکه برای نجات سئو و کمک به حفظ اعتبار و جایگاه فعلی سایت کاربرد دارد، از این رو تا حد امکان نباید از آن استفاده کرد، جز در مواقع نیاز.

تاثیر ریدایرکت بر سئو سایت

توصیه ما

توصیه ما این است که تا حد الامکان از انتقال دامنه خودداری کند. خود گوگل هم توصیه می کند که تا حدالامکان و تا زمانی که لینک ها و پیوندهای مفیدی روی یک صفحه دارید، به ریدایرکت و تغییر آدرس آن صفحه و یا کل سایت اقدام نکنید.

اما اگر در نهایت مجبور به انجام این کار شدید، بهترین راه برای اینکه هنگام انتقال سایت، سئو شما آسیب نبیند استفاده از ترفند ریدایرکت ۳۰۱ است. در غیر این صورت ممکن است از نظر رتبه‌بندی در گوگل و اعتبار و ترافیک صفحات با مشکلاتی مواجه شوید.

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا