یکی از خطاهایی که کاربران وردپرس با آن مواجه می شوند، ارور Forbidden error 403 می باشد، ما در این مطلب برای شما آموزش رفع خطای ۴۰۳ را آماده کرده ایم.
سیستم وردپرس در سال های اخیرا محبوبیت بسیاری پیدا کرده است و بر اساس آمار بیش از ۴۰ درصد سایت های جهان مبتنی بر سیستم مدیریت محتوا وردپرس می باشند. علیرغم پشتیبانی بروز و برطرف کردن ایرادات آن، هنوز هم گاهی اوقات هنگام کار با آن با خطاهایی مواجه می شوید. یکی از رایجترین خطاهایی که هنگام گشت و گذار در اینترنت با آن روبرو خواهید شد، خطای ۴۰۳ forbidden است که گاهی با نام ارور ۴۰۳ وردپرس نیز شناخته میشود.
آموزش رفع خطای Internal Server Error 500
خطای ۴۰۳ چیست؟
به لحاظ فنی خطای ۴۰۳ یکی از کدهای وضعیت HTTP است که وب سرور هنگام بروز مشکل برای کاربر ارسال میکند. پیشتر در مقاله معرفی انواع HTTP Status code درباره تمامی این کدها از جمله کدهای وضعیت ۴۰۰ توضیح دادهایم.
ارور ۴۰۳ وردپرس به این معنی است که سرور درخواست شما را متوجه شده است، اما اجازه دسترسی به سایت را به شما نمیدهد. این وضعیت ممکن است از سمت مدیر سایت عمدی باشد یا به اشتباه پیش بیاید.
البته وب مسترها و مدیران سایت های مختلف این امکان را دارند که این خطا را برای خود اختصاصی کند و کاری کنند که شما در هنگام مواجهشدن با این خطا انواع مختلفی از آن را مشاهده نمایید.
خطای ۴۰۳ چگونه نشان داده میشود؟
بر اساس نوع وب سرور و مرورگر، ممکن است نحوه نمایش این خطا متفاوت باشد. اما وجه مشترک تمام آنها عدد ۴۰۳ است که به معنی ممنوعیت دسترسی است. در صورتی که برای بازدید هر سایتی یکی از پیامهای زیر را مشاهده کردید به معنی ممنوعیت دسترسی شما است
-
Forbidden – You don’t have permission to access / on this server
-
۴۰۳ – Forbidden: Access is denied
-
Error 403 – Forbidden
-
۴۰۳ – Forbidden Error – You are not allowed to access this address
-
۴۰۳ Forbidden – nginx
-
HTTP Error 403 – Forbidden – You do not have permission to access the document or program you requested
-
۴۰۳ Forbidden – Access to this resource on the server is denied
-
That’s an error. Your client does not have permission to get URL / from this server
-
You are not authorized to view this page
-
It appears you don’t have permission to access this page
علت نمایش خطای Forbidden error 403 چیست؟
قبل از این که مشکل را حل کنید، مهم است که علت ایجاد مشکل را بدانید. البته در بسیاری از مواقع، این خطا به صورت تصادفی رخ میدهد و هیچ دلیل خاصی نمیتوان برای آن پیدا کرد؛ اما در سایر موارد، دلایل زیر میتوانند باعث بروز این خطا شوند:
- تنظیمات نامناسب روی هاست
- بالا بردن امنیت از طرف مسئولان سایت مربوطه
- مشکلات امنیتی در ارائه دهندگان سرویس اینترنت
- وجود تحریمها و ممنوع شدن دسترسی به سایتهای خاص
- بروز خطاهای نرمافزاری و خطاهای انسانی
- پرونده .htaccess خراب است
- پیکربندی مجوزهای پرونده اشتباه است
روشهای رفع خطای ۴۰۳ چیست؟
هنگامی که در بازدید از وب سایت خود با این خطا مواجه شدید، با استفاده از روش های زیر اقدام به رفع ارور ۴۰۳ وردپرس کنید.
پاک کردن کش مرورگر
وقتی وارد یک سایت میشوید، تمام اطلاعات آن در حافظه کش مرورگر ذخیره میشود. در این حالت اگر وبسایت دارای خطای ۴۰۳ باشد، اطلاعات آن نیز ذخیره و در دفعات بعدی هم همان خطا نمایش داده میشود؛ حتی اگر مشکل برطرف شده باشد! بنابراین پس از مشاهده ارور ۴۰۳، بهتر است تمام حافظه کش و کوکیها پاک شوند و مجدداً صفحه رفرش شود.
صفحه را رفرش (Refresh) کنید
به نظر خیلی ساده میآید اما در مواقعی که خطا موقت باشد کارساز است. بنابراین در اولین قدم توصیه میکنیم که صفحه را رفرش کنید. برای این کار میتوانید از کلید F5 یا آیکون رفرش، در کنار دامنه استفاده کنید.
چک کردن آدرس
البته شاید کمی عجیب باشد اما اگر آدرس سایت یا URL اشتباه وارد شده باشد، احتمال مشاهده خطای ۴۰۳ وجود دارد! بنابراین میتوانید بابررسی مجدد آدرس سایت و پیشوندها و پسوندهای آن، از بروز این خطا جلوگیری کنید.
امکان دسترسی به سایت را چک کنید
گاهی اوقات مدیران وب سایت برای انجام تعمیرات روی سرورهای سایت و برای ارتقای امنیت سایت، دسترسی به آن را محدود می کنند، در این حالت خطای ۴۰۳ نمایش داده می شود. در بسیاری از موارد نیز، این اختلال به صورت سهوی رخ میدهد و پس از رفع اشکال از طرف مدیران سایت، دسترسی شما نیز برقرار خواهد شد. در چنین موارد باید تا پایان تعمیرات سایت صبور باشید.
۳ روش عملی برای رفع خطای ۴۰۴ در وردپرس
بررسی افزونه ها
در برخی مواقع یک افزونه نامناسب ممکن است باعث ایجاد خطای ۴۰۳ شود. اگر بعد از نصب یک افزونه دچار ارور ۴۰۳ شدید حتما آن پلاگین را حذف کنید. اگر بعد از پاک کردن آن مشکل همچنان وجود داشت، تمام پلاگینهای خود را حذف کنید و سایت را دوباره باز کنید. حذف پلاگینها نیز از طریق وردپرس یا FTP میتواند انجام شود.
مشکل در فایل htaccess. سایت
مورد دیگری که سبب پیدا شدن این خطا میشود فایل .htaccess میباشد. جهت رفع این مشکل از جانب این فایل شما باید فایل .htaccess سایتتان را مجدد بازسازی کنید. خیلی از مواقع مشکل از این فایل است. فایل htaccess. یک فایل پیکربندی اساسی است که میتوانید از آن برای راهاندازی مجدد مسیرها، محدود کردن دسترسی به همه یا برخی از سایت خود استفاده کنید. برای حل مشکل بهتر است یک پرونده فایل جدید ایجاد کنید.
تماس با شرکت میزبان
اگر تمام مراحل بالا را امتحان کردید و باز هم نتوانستید خطای ۴۰۳ را رفع کنید، با پشتیبان هاست خود در تماس باشید. اگر سرویس خود را از کیمیاهاست خریداری کردهاید، تیم پشتیبانی برای حل مشکل شما به صورت ۲۴ ساعته مشاوره خواهند داد.
همانطور که مشاهده کردید، مواجه شدن با ارور ۴۰۳، لزوماً به این معنی نیست که هیچگونه دسترسیای به سایت مدنظرتان ندارید. در بسیاری از مواقع، رفع این خطا فقط نیازمند چند کلیک ساده است.
شما در این مطلب با این موضوع آشنا شدید که خطای ۴۰۳ چیست؟ برای ما بنویسید که آیا شما هم تجربه مواجه شدن با ارور ۴۰۳ را داشتهاید؟ برای رفع آن از چه روشی استفاده کردید؟ پاسخ این سوالات را میتوانید در بخش نظرات با ما و سایرین به اشتراک بگذارید.