لینوکس

سیستم عامل آلمالینوکس almalinux چیست؟

آلمالینوکس Almalinux یک سیستم عامل یا به عبارت دیگر یکی دیگر از توزیع های لینوکسی است که ویژگی هایی مشابه با centos دارد و گفته می شود می تواند بهترین جایگزین برای سیستم عامل centos هم باشد

آلمالینوکس almalinux چیست؟ آلمالینوکس توزیعی از Redhat Enterprise Linux است که به صورت خلاصه در بیشتر جاها آن را با نماد اختصاری RHEL مشاهده می کنید که این خودش یکی از توزیع های لینوکسی است که توسط شرکت Red Hat طراحی شده. آلما لینوکس زمانی ارائه شد که CentOS در سال ۲۰۲۰ خبر عدم توسعه ی خود را منتشر کرده بود.

بسیاری از برنامه نویسان بزرگ سعی کردند جایگزین مناسبی برای سیستم عامل CentOS تولید کنند اما با شکست مواجه شدند تا بالاخره شرکت cloudlinux توانست بهترین جایگزین CentOS را به بازار ارائه دهد که آلمالینوکس نام داشت و حقیقتا توانست تا به اینجای کار موفق عمل کند. مدیر و صاحب شرکت cloudlinux پایداری آلما لینوکس را به کاربران خود تا سال ۲۰۲۹ با پرداخت مبلغ ۱ میلیون دلار در سال تضمین کرده و البته وجود ۲۵ حامی قدرتمند از جمله AMD ،Black Host ،WebPros و… خیال بسیاری از کاربران را راحت کرد.

نوشته های مشابه

جالب است بدانید منظور از Almalinux روح لینوکس است و این نام به اثبات ماندگاری و پایداری آن نیز اشاره دارد. آلما لینوکس نه تنها از پشتیبانی ۸ ساله ی خود خبر داده بلکه توسط  شرکت های AWS ،Equinix و ARM که یکی از معروف ترین شرکت های تولید تراشه در دنیا است و یا Microsoft ارائه دهنده ویندوز معروف، حمایت شده است.

پیشنهاد ما: اتصال به سرور لینوکس

تاریخچه آلمالینوکس

در اواخر سال ۲۰۲۰ که CentOS اعلام کرد دیگر توسعه ی توزیع خود را ارائه نمی دهد کلود لینوکس در سال ۲۰۲۱ توزیعی را که مبتنی بر متن باز بودن بود و رایگان، ارائه اد و آن را با عنوان الما لینوکیس به کاربران سنتو اس ارائه داد. در سال ۲۰۲۱ دقیقاً با ارائه این نسخه از توزیع کاربری با نام المالینوکس شرکت،  آن را با پشتیبانی طولان مدت ضمانت کرد تا کاربران سنتو اس با خیال راحت با تغییر بین توزیع ها حرکت کنند. و در نهایت پایانی که امروز برای آلما لینوکس در نظر گرفته شده است ۳۱ مه ۲۰۲۹ است اما جای نگرانی نیست شرکت های بسیاری به پشتیبانی آلما لینوکس ائامه می دهند.

ویژگی های سیستم عامل آلما لینوکس بهترین جایگزین centos

بسیار جذاب و ستودنی است که پس متوقف شدن توسعه CentOS، کلاد لینوکس با ارائه آلما لینوکس درست مانند CentOS به صورت مجانی راه خود را پیش گرفته و به جای سود بیشتر به فکر مشتری ها و کاربرانی است که حالا با درگیری فکری در مورد کسب و کارشان مواجه اند. آلما لینوکس با محیطی مشابه CentOS کار را برای کاربران این توزیع راحت کرده است و از نگرانی های آنان کاسته و این یعنی یک موفقیت بزرگ چرا که هیچ کسی نتوانسته بود شکاف عدم توسعه CentOS را پوشش دهد ولی حالا آلمالینوکس با ویژگی های مشابه ظاهر شده! در اینجا تنها به گوشه ای کوچک از ویژگی های آلما لینوکس اشاره کردیم:

  • پایداری و سورس کد با ثبات بالا
    آلما لینوکس با قابلیت پایداری و عملکرد خوب نسبت به دریافت اطلاعات و داده های  موجود می تواند ثبات خود را حفظ کند و حتی تغییرات در سیستم سخت افزاری نیز باعث بروز مشکل نمی شود و پایداری آن پا برجاست. در این توزیع کاربر قابلیت سورس کد با ثبات و پایداری را در ساخت و تولید نرم افزار های مشابه سیستم عامل و پلتفرم مورد نظر خواهد داشت.
  • انتقال آسان و راحت
    بسیاری از کاربران CentOS نیازی نیست نگران انتقال و یادگیری با توزیع آلما لینوکس باشند چرا که تمامی اهداف ساخت این توزیع فقط و فقط تشابه با CentOS بوده است و حالا کار با آن و انتقال داده های بسیار راحت و ارزان است.
  • پشتیبانی
    در زمان ارائه آلما لینوکس به بازار مدیریت شرکت با ضمانت پشتیبانی تا سال ۲۰۲۹ و اختصاص مبلغ سالیانه ۱ میلیون دلار به این منظور به این توزیع مهر تاییدی به قول خود زد. البته پشتیبانی های مهم تری هم از طرف ۴ شرکت  ARM، AWS، Equinix و Microsoft نیز خیال کاربر را راحت می کند و انتخاب او را تایید…
  • ثبات
    به دلیل پایداری که در قسمت اول توضیح دادیم و قابلیت های مختلف آلما لینوکس گزینه و انتخاب خیلی خوبی است برای برنامه های و کاربری هایی که باید به صورت ۲۴ ساعته در دسترس باشند.
  • امنیت
    الما لینوکس دارای ویژگی های امنیتی داخلی مانند فایروال و رمزنگاری های قوی است است که در برابر بسیاری از حملات سایبری و دسترسی های غیر مجاز و معمول مانند یک سد قوی از سرور و اطلاعات آن حفاظت می کند.
  • عملکرد
    آلما لینوکس در نوع خود به گونه ای طراحی شده است که توانسته مدیریت منابع را به گونه ای در دست داشته باشد که حتی با وجود بارها و دیتا های سنگین ثبات و پایداری خود را حفظ کند.

موارد استفاده آلمالینوکس

موارد استفاده از این سیسیتم عامل بسیار زیاد است اما اگر به صورت کلی بخواهیم در قالب یک دسته بندی آن را به شما ارائه دهیم باید بگوییم در ۴ مورد زیر می توان آن را مورد استفاده قرار داد که به صورت کلی همه ی انواع کاربری را شامل می شود. با من همراه باشید تا باهم آلما لینوکس را بیشتر بشناسیم.😀

میزبان فا با بهره گیری از آخرین کانفیگ های روز و همسو با آخرین تکنولوژی های روز دنیا برای ارائه سرورهای خود از سیستم عامل آلما لینوکس استفاده می کند.

 

  • در سیستم های شخصی و خانگی
    این توزیع بسیار مناسب است برای سیستم های داخلی و شخصی و کامپیوتر های خانگی  و برای کسانی که به دنبال سیستم عاملی پایدار و ایمن برای سیستم خانگی خود هستند، بسیار عالی است.
  • سیستم های سازمانی
    برای مشاغلی که برای اطلاعات خود نیاز به سیستم عاملی پایدار و ایمن دارند تا اطلاعات خاص و حیاتی آنها را به درستی طبقه بندی کند، مناسب است.
  • مراکز آموزشی
    در بسیاری از موسسات آموزشی می توان از آلما لینوکس برای دانش آموزانی که به مبحث برنامه نویسی و کد نویسی علاقه مند هستند و یا حتی کارایی ابتدایی با سیستم عامل لینوکس و نرم افزار های منبع باز استفاده کرد. چراکه اطلاعات فوق العاده ای را در اختیار آنها قرار می دهد.
  • مراکز دولتی
    در بسیاری از سازمان های دولتی که نیاز به سیستم عاملی امن برای اطلاعات خود دارند، آلمالینوکس بسیار مناسب است.

پیشنهاد ما: وب سرور لینوکسی

ورژن های مختلف almalinux

در سیستم عامل لینوکس یکی از پر طرفدار ترین توزیع ها، آلما لینوکس است که با توسعه نسخه های مختلف از سال ۲۰۲۱ تا به امروزه توانسته تمامی نیاز های کاربران خود را برطرف کند و جزء سیستم عامل های لینوکسی پر طرفداری شود. در جدول زیر به معرفی آنها پرداخته ایم:

ورژن آلما لینوکس کد اسم ساختار پایه RHEL هسته تاریخ انتشار تاریخ انتشار RHEL
۸.۳ purple manul x86-64 ۸.۳ ۴.۱۸.۰-۲۴۰ ۲۰۲۱-۰۳-۳۰ ۲۰۲۰-۱۱-۰۳
۸.۴ Electric Cheetah x86-64, ARM64 ۸.۴ ۴.۱۸.۰-۳۰۵ ۲۰۲۱-۰۵-۲۶ ۲۰۲۱-۰۵-۱۸
۸.۵ Arctic Sphynx x86-64, ARM64, ppc64le ۸.۵ ۴.۱۸.۰-۳۴۸ ۲۰۲۱-۱۱-۱۲,۲۰۲۲-۰۲-۲۵ ۲۰۲۱-۱۱-۰۹
۸.۶ Sky Tiger x86-64, ARM64, ppc64le, s390x ۸.۶ ۴.۱۸.۰-۳۷۲ ۲۰۲۲-۰۵-۱۲ ۲۰۲۲-۰۵-۱۰
۸.۷ Stone Smilodon x86-64, ARM64, ppc64le, s390x ۸.۷ ۴.۱۸.۰-۴۲۵ ۲۰۲۲-۱۱-۱۰ ۲۰۲۲-۱۱-۰۹
۸.۸ Sapphire Caracal x86-64, ARM64, ppc64le, s390x ۸.۸ ۴.۱۸.۰-۴۷۷ ۲۰۲۳-۰۵-۱۸ ۲۰۲۳-۰۵-۱۶
۹.۰ Emerald Puma x86-64, ARM64, ppc64le, s390x ۹.۰ ۵.۱۴.۰-۷۰.۱۳.۱ ۲۰۲۲-۰۵-۲۶ ۲۰۲۲-۰۵-۱۷
۹.۱ Lime Lynx x86-64, ARM64, ppc64le, s390x ۹.۱ ۵.۱۴.۰-۱۶۲.۶.۱ ۲۰۲۲-۱۱-۱۷ ۲۰۲۲-۱۱-۱۵
۹.۲ Turquoise Kodkod x86-64, ARM64, ppc64le, s390x ۹.۲ ۵.۱۴.۰-۲۸۴.۱۱.۱ ۲۰۲۳-۰۵-۱۰ ۲۰۲۳-۰۵-۱۰

در این جدول ردیف های بی رنگ نسخه های قدیمی و ردیف زرد نسخه ی قدیمی تر و ردیف سبز آخرین نسخه از توسعه ی آلما لینوکس است که به تازگی و در سال ۲۰۲۳ به بازار آمده است. شما همواره می توانید این اطلاعات را با ورود به وبسایت اصلی المالینوکس به آدرس almalinux.org دریافت و بررسی کنید و همچنین از آخرین نسخه روز آن اگاه شوید.

نصب Almalinux به عنوان جایگزین centos

برای نصب این توزیع کاربری محبوب ابتدا باید موارد زیر را بررسی کنید و بعد برای نصب و راه اندازی سیستم بر پایه ی آلمالینوکس اقدام کنید. البته در آموزش های بعدی به شرح مفصل پیش نیازهای آلمالینوکس جهت نصب می پردازیم و در زیر تنها اشاره ای به این موارد شده تا ذهنیت شفاف تری داشته باشید.

  • بررسی سخت افزاری سیستم: در این بررسی باید مطمئن شویم که سیستم انتخابی ما فضای برابر حافظه، Ram و CPU مناسب و منطبق برای سیتسم عامل آلما لینوکس را دارد و می توانیم با اطلاعات موجود در وبسایت اصلی آلما لینوکس آنها را مقایسه کنید.
  • دانلود Almalinux: در مرحله ی بعد باید آخرین نسخه ی آلمالینوکس را از وب سایت اصلی آن دانلود کنید و مثل همیشه خوشحال باشید چرا که Almalinux رایگان است.
  • بوت کردن: و اما حالا نوبت به بوت کردن و یا بارگذاری سیستم عامل بر روی حافظه ی کامپیوتر شماست تا نصب اغاز شود…

استفاده از Almalinux برای مدیریت سرور

پس تا به اینجای کار حتماً قانع شده اید که بهترین انتخاب سیستم عامل مناسب برای مدیریت یک سرور قطعاً Almalinux است. در ادامه در خصوص نحوه ی استفاده از آن در مدیریت سرور نکاتی را بازگو می کنیم.

  • نصب بسته ها مختلف سروری
    در این قسمت Almalinux به شما این امکان را می دهد که بر روی سرور خود بسته های مختلفی به صورت جداگانه مانند دیتابیس سرور و یا ایمیل سرور و … را به صورت جداگانه داشته باشید. نصب هرکدام دستورالعمل های مشخصی دارد که با دنبال کردن آن ها امکان نصب خواهید داشت.
  • تنظیم و پیکربندی Firewall
    آلمالینوکس به شما این امکان را می دهد که تنظیمات مربوط به فایروال را به گونه ای برای سرور خود انجام دهید که ترافیک و بخش امنیتی نسبت به خواست شما کار کند.
  • نظارت بر عملکرد سیستم
    آلمالینوکس به شما این امکان را می دهد که که با نظارت بر Ram ,CPU, عملکرد دیسک و ترافیک شبکه قبل از بروز مشکل، مانیتورینگ و عیب یابی کرده و در صورت وجود مشکل آن را به سرعت حل کنید.
  • اتوماتیک سازی وظایف
    Almalinux به شما این امکان را می دهد که در مدیریت سرور خود یکسری وظایف و عملکردها را به صورت خودکار برنامه ریزی کنید و سیستم آنها را انجام دهد. به عنوان مثال عمل پشتیبان گیری و بکاپ و بروز رسانی را میتوان به صورت سیستماتیک انجام داد.
  • استفاده همزمان از چندین مجازی ساز
    آلمالینوکس به شما این امکان را می دهد که از چندین مجازی ساز استفاده کنید و فرصت بهره بری از سرور را به حداکثر برسانید.

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا