وردپرس

رفع مشکل کندی لود در وردپرس

کند بودن وردپرس یکی از مشکلاتی است که بیشتر کاربران تازه وارد وردپرس بعد از مدتی با آن مواجه می‌شوند که سرعت سایت به شدت افت می‌کند. کندی سرعت در وردپرس میتونه به دلایل گوناگونی رخ بده که از جمله این موارد میشه به موارد زیر اشاره کرد

در نگاه اول شاید فکر کنید که رفع کندی لود در وردپرس به راحتی نتوان آن را حل کرد! اما اصلا اینطور نیست این مشکل به خاطر آپدیت افزونه ووکامرس (WooCommerce) به وجود آمده است. در ورژن جدید ووکامرس در زمان نصب ووکامرس مجوز رهگیری فعال است. مجوز رهگیری به ووکامرس اجازه میدهد تا اطلاعات غیر مهم را از فروشگاه ما را جمع آوری کند و در صورت داشتن هر گونه مشکل و خطایی نسبت به آپدیت و برطرف کردن آن کند.

اما در حقیقت نیاز نیست این مجوز فعال باشد چرا که سایت های زیادی هستند که این گزینه را به صورت فعال گذاشته اند و ووکامرس برای بهبود کیفت افزونه خود می تواند از آن سایت ها استفاده کند!! و نیازی به سایت ما ندارد.

برای رفع این مشکل شما باید مجوز رهگیری را در افزونه ووکامرس غیرفعال کنید. به صورت زیر عمل کنید

پیشنهاد ما: آموزش وردپرس

آموزش رفع کندی لود در وردپرس

اما برای اینکه بتونید از حالت‌های اشکال زدایی وردپرس استفاده کنید لازمه با استفاده از فایل wp-config.php وردپرس کدهای مربوط به حالت اشکال زدایی وردپرس را در این فایل قرار بدین و بسته به نوع مشکلی که دارید اونها را برطرف کنید. اما یک راه آسونتر که وجود داره اینه که میتونید با استفاده از افزونه اشکال یابی وردپرس بهتر سایتتون را بررسی کنید و ببینید که چه اشکالاتی در اون وجود خواهد داشت. افزونه‌هایی که در این آموزش قصد معرفیشون را دارم با نام‌های Debug Bar و Debug Bar Slow Actions در مخزن وردپرس رسیدند که با استفاده از دو افزونه میتونید اطلاعات بیشتری را برای اشکال زدایی وردپرس به دست بیارید.

برای شروع کار ابتدا روی دکمه زیر کلیک کنید تا به صفحه افزونه Debug Bar و Debug Bar Slow Actions هدایت شده و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی افزونه‌ها در سایت وردپرسی خودتون بکنید. افزونه Debug Bar توسط خود تیم وردپرس و چندین توسعه دهنده دیگه ساخته شده که تا به امروز تونسته بیش از ۳۰.۰۰۰ نصب فعال و کسب امتیاز ۴.۱ را ازآن خودش بکنه که میتونید از حالت اشکال زدایی برای وردپرس استفاده کنید و خطاهای سایتتون را ببینید. افزونه Debug Bar Slow Actions هم که وابسته به این افزونه هست و بدون اون کار نخواهد کرد برای این هست که بتونید بفهمید چه بخش‌هایی از سایت وردپرسی شما باعث کند شدن سایت شده، که این افزونه هم تا به امروز تونسته ۸۰۰ نصب فعال و امتیاز ۴.۷ را ازآن خودش بکنه.

افزونه‌های فوق امکان مشاهده اشکالات سایت را در موارد زیر به شما خواهد داد که عبارتند از:

  • مشاهده خطاهای PHP در وردپرس
  • نمایش کوئری‌های سایت موجود در پایگاه داده SQL
  • مشاهده wp Query های سایت
  • نمایش تعداد درخواست‌های HTTP در وردپرس و بازنویسی اطلاعات
  • مشاهده وضعیت کش در سایت
  • نمایش لیست توابعی که باعث کندی در سایت شده است

حالا که افزونه‌ها را فعال کردید باید ابتدا کدهایی را در فایل wp-config.php قرار دهید تا علاوه بر فعال کردن حالت اشکال زدایی در وردپرس این امکان را داشته باشید که بتونید گزارشاتی که این افزونه‌ها در اختیارتون قرار میده را مشاهده کنید. بنابراین ابتدا وارد هاست خودتون شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید.

حالا وارد مسیر public_html شده و به مسیری که وردپرس را نصب کردید مراجعه کنید. فایلی با نام wp-config.php قرار داره که باید روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید تا به صفحه ویرایش فایل هدایت شده و کدهای زیر را به فایل کانفیگ وردپرس اضافه کنید.

define('WP_DEBUG', true);
define('WP_DEBUG_DISPLAY', false);
define('SCRIPT_DEBUG', true);
define('SAVEQUERIES', true);

در رفع کندی لود در وردپرس کدهای فوق را باید در بخش define فایل یعنی درست قبل از خط /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ قرار داده و در نهایت فایل را ذخیره کنید تا دیباگ وردپرس و سایر حالت‌های اشکال زدایی در وردپرس فعال شود.

دقت کنید که قبل از هرگونه تغییر در فایل wp-config.php یک بار از محتویات فایل کپی بگیرید تا در صورت بروز مشکل یا خطایی بتونید سریعا مشکل را برطرف کنید. علاوه بر این دقت کنید که مقدار WP_DEBUG باید روی True قرار داشته باشه، اگر از قبل خط اول کد وجود داشت و روی حالت false بود اونو به true تغییر بدین.

WP_DEBUG: این گزینه حالت دیباگ وردپرس هست که برای بررسی و عیب یابی خطاهای PHP در وردپرس کاربرد داشته و هرجا خطایی وجود داشته باشه به صورت هشدار نمایش خواهد داد.

WP_DEBUG_DISPLAY: این گزینه هم برای نمایش خطاها در بالای صفحات هست. اما از اونجایی که با استفاده از افزونه میتونید خطاها را در صفحه افزونه ببینید بنابراین نیازی نیست که خطاها در سایت قابل مشاهده باشند.

SCRIPT_DEBUG: این گزینه هم خطاهای CSS و جاوا اسکریپت را به شما نمایش خواهد داد که به صورت اختیاری هست، یعنی میتونید در صورت نیاز با قرار دادن false به جای true این حالت را غیرفعال کنید.

SAVEQUERIES: این گزینه هم خطاهای موجود در هر صفحه از سایت را به شما نمایش خواهد داد که در منوی debug وردپرس قابل مشاهده است.

در رفع کندی لود در وردپرس توجه کنید که نیازی به فعال کردن همه این گزینه‌ها نیست و صرفا کدهایی که در خط اول و چهارم قرار دارند کافیه، اما برای اینکه ما میخوایم به صورت کلی علت کند بودن وردپرس را بدونیم، بهتره از همه گزینه‌ها استفاده کنیم.  حالا که فایل wp-config.php ذخیره شده و هر دو افزونه نصب و فعال شدند خواهید دید که مشابه تصویر زیر منویی با نام Debug در نوار ابزار پیشخوان وردپرس اضافه شده که با کلیک روی این گزینه اطلاعات زیر به شما نمایش داده خواهند شد.

پیشنهاد ما: بروزرسانی وردپرس

همونطور که در تصویر میبینید به هر صفحه از سایت خودتون(پیشخوان وردپرس یا بخش کاربری سایت) مراجعه کنید در نوار ابزار وردپرس روی دکمه Debug که کلیک کنید باکسی مثل تصویر بالا نمایش داده شده و اطلاعات سایت به صورت دسته بندی شده بهتون نمایش داده خواهد شد. در منوی بالایی اطلاعات مربوط به هاست شما نمایش داده میشه که شامل موارد زیر است.

  1. آدرس سرور
  2. نسخه PHP مورد استفاده
  3. نسخه MySQL مورد استفاده برای دیتابیس وردپرس
  4. میزان مصرف حافظه وردپرس

در صورتی که هر گونه خطای PHP یا اعلان جدید برای شما وجود داشته باشه دکمه Debug به رنگ نارنجی نمایش داده میشه که میتونید روی ستون Notices / warnings کلیک کرده و خطاها را مشاهده کنید که در اینجا به دلیل عدم وجود خطا این ستون نمایش داده نمیشه.

Queries: این ستون لیستی از کلیه کوئری‌های پایگاه داده را به شما نشون میده که در هر صفحه از سایت از طریق SQL لود می‌شوند. علاوه بر این به شما نشون میده که هر بخش به کدوم یکی از جدول‌های دیتابیس وردپرس اشاره دارد.

رفع کندی لود در وردپرس

WP Query: این ستون درخواست‌هایی که برای اجرای کوئری وردپرس ارسال میشه را به شما نشون میده. همچنین اطلاعات در مورد پارامترهای حلقه، آی‌دی شیء و قالبی که از اون استفاده میکنید را هم نمایش خواهد داد. در صورتی هم که در هر یک از صفحات خطایی وجود داشته باشه از اینجا اشاره‌ای به اون خواهد شد.

پیشنهاد ما: افزونه ووکامرس در وردپرس

Object Cache: این ستون هم اطلاعات پایه‌ای از کش سایت را نمایش خواهد داد که به نوع مکانیزم ذخیره سازی و کش وردپرس بستگی خواهد داشت.

رفع کندی لود در وردپرس

Slow Actions: و در نهایت که مهم‌ترین بخش کار هست و برای بررسی علت کند بودن وردپرس از اون استفاده میکنیم، مربوط به افزونه دومی هست که ۱۰۰ مورد از آخرین موارد درخواست‌های ارسالی و دریافتی در وردپرس را بررسی کرده و بر اساس کند بودن به صورت لیست شده به شما نشون میده که میتونید از همین طریق بفهمید چه بخش‌هایی از سایت وردپرسی شما کند عمل میکنه که باعث کند شدن وردپرس در ساختار کلی سایت شده است. این اطلاعات شامل موارد زیر خواهد بود.

  • اقدامات منحصر به فرد
  • اقدامات کلی
  • زمان اجرای هر یک از کارها
  • کندترین کارها

این زمان‌ها بر اساس میلی ثانیه نمایش داده خواهند شد که هر چه این مقدار بیشتر باشه به معنی کند بودن اون بخش هست که در این لیست ۱۰۰ تایی در رده بالاتری قرار خواهد گرفت.

همونطور که در تصویر بالا میبینید در بخش Slow Actions کارهایی که در وردپرس صورت میگیره به ترتیب کندترین اونها لیست شده و نمایش داده خواهد شد که با کلیک روی هر کدوم از این گزینه‌ها میتونید تعداد کلی فراخوانی دستورات، تعداد فراخوانی هر کدوم از دستورات، زمان فراخوانی بر حسب میلی ثانیه و زمان کلی را مشاهده کنید که نمونه‌ای از اونو در تصویر زیر میبینید.

رفع کندی لود در وردپرس

برای بررسی کند بودن میزان سرعت وردپرس و افزایش سرعت وردپرس حالا باید کلیه این داده‌ها را به دقت بررسی کنید و بعد از عیب یابی هر یک از وظایف اقدام به رفع اونها بکنید تا در نهایت اجرای هر وظیفه را در وردپرس به کمترین مقدار خودش برسونید.

با کمتر شدن مدت زمان اجرای هر وظیفه در نهایت تاثیر خوب اون روی اجرای کل وظایف اعمال شده و باعث میشه سایت شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن لود و در دسترس قرار گیرد.

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا