لینوکس

آموزش ساده پارتیشن بندی در لینوکس

پارتیشن بندی لینوکس چگونه انجام می‌شود؟ آیا پارتیشن بندی در لینوکس و ویندوز یکسان است؟ در این مقاله ما به همه سؤالات شما در رابطه با پارتیشن بندی linux جواب خواهیم داد

پارتیشن بندی در لینوکس و ایجاد پارتیشن‌های دیسک به شما امکان می‌دهد هارددیسک خود را به چندین بخش تقسیم کنید که به‌طور مستقل عمل می‌کنند. در لینوکس، کاربران باید قبل از استفاده از دستگاه‌های ذخیره‌سازی (USB و هارددیسک‌ها) آن‌ها را ساختاربندی کنند. پارتیشن بندی همچنین زمانی مفید است که چندین سیستم‌عامل را روی یک دستگاه نصب می‌کنید.

در این آموزش گام‌به‌گام، نحوه ایجاد پارتیشن در لینوکس با استفاده از دستور Linux parted و fdisk را خواهید آموخت.

نوشته های مشابه

برای کسب مهارت بیشتر در این زمینه می‌توانید در دوره آموزش لینوکس (آموزش مدیریت سرور لینوکس و امنیت لینوکس) شرکت کنید.

بهترین ابزارها برای پارتیشن بندی در لینوکس کدامند؟

۱- دستور قدرتمند و پر کاربرد Fdisk

fdisk یک ابزار فوق‌العاده قدرتمند است که مدیران سرور از آن جهت پارتیشن بندی و یا مدیریت پارتیشن تیبل‌ها از آن استفاده می‌کنند.

این ابزار از پارتیشن تیبل‌های مختلفی هم‌چون GPT و MS-DOS پشتیبانی کرده و با محیط کاملاً تعاملی با کاربر به صورت کاملاً پویا گزینه‌های مدیریتی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا به وسیله آن بتواند روی copy,delete,creat,resize و … مدیریت کند.

به جرات می‌توان گفت دستور fdisk پر‌کاربردترین ابزار مدیریت پارتیشن‌ها در لینوکس محسوب می‌شود و قدرت فوق العاده‌ای در کنترل هارد دیسک‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد.

۲- GNU Parted

Parted یک ابزار دستوری قوی برای مدیریت پارتیشن‌ها در لینوکس می‌باشد، همانند fdisk از چندین پارتیشن تیبل پشتیبانی کرده و قابلیت add,delete,shrink و extend کردن پارتیشن را به کاربر می‌دهد.

۳- ابزار گرافیکی پارتیشن بندی در لینوکس Gparted

Gparted یک ابزار رایگان و چندمنظوره است که قابلیت مدیریت پارتیشن را در چندین سیستم‌عامل لینوکس فراهم می‌کند به صورت گرافیکی با کاربر تعامل داشته و به خوبی بر روی لینوکس، ویندوز و حتی مک کار می‌کند.

این ابزار برای resize,copy,move,label,check و delete پارتیشن‌ها بدون از دست رفت اطلاعات کاربرد دارد و از فایل سیستم‌های EXT2/3/4 پشتیبانی می‌کند.

۴- برنامه گرافیکی GNOME Disks

این ابزار به صورت پیش‌فرض جز هسته لینوکس محسوب شده و هنگام نصب لینوکس بر روی سیستم نصب می‌شود و برای مدیریت و مانیتورینگ S.M.A.R.T کاربرد دارد و برای اعمال مدیریتی همچون پارتیشن بندی، حذف، ویرایش و گسترش پارتیشن‌ها مورد استفاده می‌باشد.

این ابزار بر روی لینوکس سیستم‌هایی که مجهز به محیط GNOME desktop هستند قابل نصب و اجرا بوده و برای محیط kde باید از ابزار بعدی که توضیح خواهم داد استفاده کنید.

۵- KDE Partition Manager

توضیحات خاصی برای این ابزار نیاز نیست چون مانند مورد ۴ بر روی سیستم‌های لینوکسی که دارای محیط گرافیکی KDE هستند به صورت پیش‌فرض نصب شده و امکان مدیریت پارتیشن‌ها را به صورت گرافیکی به کاربر می‌دهد.

۶- Qtparted

یک ابزار که در دسته آخر قرار گرفته و هنوز در مرحله توسعه قرار داشته، در صورتی که توانایی مرتبط را دارید می‌توانید با تیم توسعه‌دهنده آن همکاری کنید، به طور حتم توصیه ما به شما برای پارتیشن بندی لینوکس این گزینه نخواهد بود.

نتیجه‌گیری

در لینوکس گستردگی زیادی از برنامه‌ها برای انجام هر کاری وجود دارد، برای پارتیشن بندی در لینوکس هم این امر کاملاً صادق است شاید برای شما سؤال باشد بهترین گزینه برای انجام این کار کدام است. توصیه می‌کنم اگر به دستورات لینوکس مسلط هستید از fdisk استفاده کنید چون فوق‌العاده عالی عمل می‌کند و در غیر این صورت از یکی از ابزارهای معرفی شده در آیتم‌های ۳ تا ۶ می‌توانید استفاده کنید.

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا