شاید با عبارت VPS یا سرور مجازی مواجه شده باشید ولی کارآیی و مفهوم آن را نمی دانید، از این رو ما در این مقاله توضیح خواهیم داد که VPS چیست و مزایای VPS و دلیل محبوبیت آن را بررسی خواهیم کرد.
قبل از شروع مطلب باید بدانید که سرور مجازی جایی بین سرویس میزبانی وب اشتراکی یا سرور اشتراکی و سرور اختصاصی است. همچنین با داشتن سرور مجازی، صفحات وبسایت شما معمولاً خیلی سریعتر و مطمئنتر حتی در زمانهای ترافیک بالا لود میشود.
سرور چیست؟ انواع سرور بر اساس زیرساخت که باید بدانید
VPS یا سرور مجازی چیست؟
در تعریف سرور مجازی ابتدا باید بدانید که VPS مخفف عبارت Virtual Private Server است که ترجمه تحت الفظی آن سرور مجازی خصوصی می باشد.
سرور مجازی در واقع یک قسمت کوچک از یک سرور است، دقیقا مانند یک واحد از یک ساختمان است. وقتی که یک سرور مجازی VPS تهیه می کنید، تمام فضای سرور مجازی به صورت اختصاصی در اختیار شما است. ولی شبکه و دسترسی به سرور که مانند راهرو یا آسانسور برای دسترسی به سرور مجازی هستند، به صورت اشتراکی است.
به عبارتی دیگر، سرور مجازی قسمتی از منابع یک سرور اختصاصی است که با استفاده از تکنیک ها و نرم افزارهای مجازی سازی، روی آن به صورت مجازی سیستم عامل نصب و برنامه های خود را اجرا می کنید. تمام منابع سرور مجازی به صورت اختصاصی و رزرو شده در اختیار کاربر قرار می گیرد.
سرور مجازی چگونه کار می کند؟
هر VPS یا سرور مجازی بسته به پلن آن سهم خاصی از منابع سرور مانند رم، فضای هارد و … را به صورت اختصاصی در اختیار خواهد داشت. به طور مثال یک VPS می تواند ۴ گیگابايت از ۶۴ گيگابايت حافظه اصلي سرور را به صورت تضمين شده به همراه ۶۰ گيگابايت فضاي هارد دیسک و ۶۰ گيگابايت پهناي باند ماهيانه را در اختیار داشته باشد.
یعنی سرور مجازی که ما خریداری کرده ایم، تحت هر شرایطی و بدون در نظر گرفتن میزان مصرف سایر سرورهای مجازی موجود روی سرور اصلی، به ۴ گیگابایت از حافظه اصلی سرور دسترسی داشته باشد.
هر سرور مجازی که روی سرور اصلی ایجاد می شود به طور مستقل عمل می کند و هیچ ارتباطی با درگر VPS ها ندارد. در نتيجـهVPSهـاي موجود بر روي يک سـرور مي توانند از سيستم هاي عامل متفاوت و نرم افزارهاي مختلف و نسخه هاي متفاوتي از نرمافزار استفاده نمايند.
به طور مثال، یک سرور مجازی می تواند از لینوکس دبیان و دیگر می تواند از لینوکس سنت او اس به عنوان سیستم عامل سرورهای خود استفاده کند. این ویژگی در خصوص سیستم عامل های ویندوزی که روی سرورهای مجازی نصب می شوند هم صدق می کند و نصب و اجراي كليه برنامه ها،DLLها، … بطور كامل در كنترل و اختيار هر مشترک سرور مجازی می باشد.
ویژگی های سرور اختصاصی مجازی یا VPS چیست؟
- اختصاصی بودن منابع پردازنده، حافظه اصلی و فضای ذخیرهسازی اطلاعات
- داشتن پهنای باند زیاد در مقایسه با هاست اشتراکی
- امکان مدیریت اختصاصی از راه دور
- امکان نصب نرمافزارهای دلخواه
- امکان ارتقای منابع در کوتاهترین زمان ممکن
- امکان میزبانی تعداد بالایی وبسایت بدون محدودیت، در صورت کافی بودن منابع
- در اختیار داشتن IP اختصاصی
- پرداخت هزینه کمتر در مقایسه با سرور اختصاصی
- امکان مدیریت سرور مانند خاموش یا روشن کردن سرور با دسترسی به کنترل پنل سرور
- امکان نصب سیستم عامل ویندوز یا لینوکس بسته به نیاز کاربر بر روی سرور
- امکان عیبیابی سریع و انتقال اطلاعات به ماشین مجازی دیگر
سرور مجازی چگونه ساخته میشود؟
یک مدیر سرور با تهیه یک سرور اختصاصی و نصب یک نرم افزار مجازی ساز تحت سرور، مانند Kvm,Vmware ESXI,Xen سرور اصلی را به بخشهای کوچکتری تبدیل می کند و برای هرکدام بر اساس نیاز مشتری و یا کاربرد شخصی منابع اختصاصی و مجزا تعریف کند.
برای مثال یک سرور با داشتن رم و هارد و سی پی یو اختصاصی شده و یک سیستمعامل دلخواه همچون لینوکس و یا ویندوز ایجاد میشود و با داشتن دسترسی root و یا administrator در اختیار کاربر یا مشتری قرار میگیرد.
استفاده از سرور مجازی یک بازی برد برد برای هر دو طرف یک معامله است. به این صورت که مشتری با سرور مجازی می تواند یک سرور اختصاصی و امن و با هزینه پایین تر از سرور اختصاصی داشته باشد و فروشنده و یا میزبان وب نیز با پرداخت هزینه یک سرور اختصاصی میتواند سرور را به قطعات کوچکتری تقسیم کرده و سود حاصله خود افزایش دهد.
تفاوت VPS و هاست اشتراکی چیست؟
تا به اینجا با مفهوم VPS چیست و چگونه ساخته می شود، آشنا شده ایم. در ادامه لازم است تا با مزیت های VPS نسبت به میزبانی اشتراکی بصورت مختصر اشنا شویم.
هاست اشتراکی چیست؟ چه کسانی میتوانند از هاست اشتراکی استفاده کنند؟
هاست اشتراکی یکی از رایجترین سرویسهای میزبانی است. منابع (رم، هارد و سی پی یو) در هاست اشتراکی به صورت مشترک در اختیار تعدادی کاربر قرار میگیرد. مهم ترین تفاوت هاست اشتراکی با سرور مجازی نیز در همین جاست که هاست اشتراکی منابع جداگانه و اختصاصی برای هر فرد وجود ندارد.
به طور خلاصه تفاوت هاست اشتراکی و VPS عبارت است از:
- استقلال در مدیریت سیستم عامل و نصب نرم افزارهای مورد نیاز
- امکان خاموش، روشن و reboot نمودن سرور
- منابع کاملا مستقل
- امنیت ذاتی بالاتر
البته هاست اشتراکی مزیتی هم دارد که قیمت پایینتر است. توصیه ما این است که برای شروع کسب و کار خود از هاست اشتراکی که قیمت پایین تری دارد استفاده کنید و اما برای توسعه کسب و کار خود یا راه اندازی یک سایت حرفه ای حتما از سرور مجازی استفاده کنید.
انواع سرور مجازی بر اساس سیستم عامل
سرور مجازی لینوکس
سرور مجازی ای که سیستم عامل لینوکس روی آن نصب شده باشد، سرور مجازی لینوکس نام دارد. همچنین بر اساس دانش خود می توانید توزیع های مختلف لینوکس مانند اوبونتو، مینت یا سنت او اس را روی سرور مجازی خود نصب کنید.
در ضمن اگر بخواهید وبسرویسهای Nginx، Apache و Litespeed را اجرا کنید، و یا اینکه سایت شما با زیان php نوشته شده باشد، سرور لینوکسی به کارتان میآید.
هاست لینوکس چیست؟ / چرا باید از هاست لینوکس استفاده کنیم
سرور مجازی ویندوز
اگر سایت شما با زبان ASP.NET نوشته شده باشد نیاز به سرور مجازی ویندوزی پیدا می کنید. که سیستم عامل آن ویندوز می باشد.
همچنین به دلیل شباهت ویندوز سرور با محیط ویندوز معمولی، کار کردن با سرور ویندوزی راحت از سرور لینوکسی می باشد. در ضمن بر عکس سرور لینوکسی برای اجرای دستورات نیازی به کار کردن با خط فرمان ندارید.
انواع سرور مجازی بر اساس موقعیت جغرافیایی
سرورهای مجازی هم می توانند در ایران و اروپا باشند و هر کدام ویژگی های خاص خود را دارد. البته ما در مقاله ای جدا گانه به بررسی هاست ایران و اروپا و تفاوت ها و ویژگی های هریک پرداختیم که در سرور مجازی نیز همه آن موارد عینا تکرار می شود. می توانید این مقاله را از لینک زیر مطالعه کنید.
تفاوت هاست ایران و هاست اروپا چیست؟ هاست ایران بخریم یا هاست اروپا؟
در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل سرورمجازی و انواع مختلف آن توضیح داده شود.
شرکت کیمیاهاست با بهرهگیری از تجهیزات و سخت افزارهای مناسب، شرایط مناسبی را جهت استفاده از سرویسهای سرور مجازی ایران، اروپا و سرور آموزش مجازی ایران با قیمت مناسب برای کاربران فراهم کرده است که از نظر کیفیت نیز قابل توجه میباشد.
با انتخاب هرکدام از پلنهای این شرکت میتوانید کنترل پنلی متناسب با نیاز خود انتخاب نمایید.