حتما فایل error_log را در پوشه public_html خود مشاهده کرده اید و سوال شما این است که فایل error_log چیست؟ ما در این آموزش شما را به این مفهوم آشنا می کنیم.
فایل error_log چیست؟
فایل error_log بهوسیله هاستینگ شما ساخته میشود. فایل error_log یک فایل متنی غیر قابل اجراست. در این فایل تمام خطاهای قالب، افزونه ها و هر مورد دیگری که مربوط به سایت شما می باشد با تاریخ و زمان مشخص ذخیره می شود. این فایل نمایش دهنده خطاهای وب سایت شما می باشد.
فرض کنید یک برنامه تحت وب با پسوند php نوشته اید و برنامه شما ناقص می باشد. در صورتی که نمایش خطای php در تنظیمات php.ini سرور شما روشن باشد بعد از اجرا آن فایل خطا به شما نمایش داده می شود اما در صورتی که نمایش خطا در سرور شما خاموش باشد شما با یک صفحه سفید مواجه می شوید و دیگر اطلاع ندارید که کدام خط برنامه شما ایراد دارد.
البته موضوعی که شما باید به دقت کنید این است که معمولا در هاست اشتراکی برای امنیت بیشتر، مدیر سرور امکان نمایش خطا php را خاموش می کند تا هکرها نتوانند با استفاده از خطاهای موجود در آن به سایت دسترسی پیدا کنند. به همین دلیل همیشه لازم است این فایل را بررسی کنید.
شما می توانید با ویرایش و یا دانلود این فایل محتوا این فایل را بررسی کنید. حذف محتوا یا حذف فایل error_log مشکلی برای سایت شما ایجاد نمی کند. همچنین در صورتی که سایت شما با خطا ۵۰۰ مواجه شود ممکن است مشکل در این فایل ذخیره نشود. و شما باید از قسمت error_log موجود در سی پنل و یا دایرکت ادمین خود مشکل خود را مشاهده کنید.
چه زمانی باید از error_log استفاده کنیم؟
زمانی که قصد توسعه یک قالب یا افزونه وردپرسی را دارید بهتر است error_log شما فعال باشد. اما درهرصورت با فعالسازی error_log میتوانید لیست خطاهای هرچند کوچک برنامهنویسی خود را ببینید. حتی در error_log ثبت میشود که کدنویسی شما در حال منسوخ شدن است و در نسخههای بعدی php اجرا نخواهد شد.
باید به اینکه نکته نیز توجه کنید که پس از مدتی به دلیل متنی بودن فایل ارور لاگ، به تدریج با اضافه شدن خطاهای متعدد به آن حجم فایل بسیار زیاد می شود. در این صورت شما میتوانید فایل error_log را حذف نموده و مجدد یک فایل با همین نام در هاست ایجاد کنید. اگر نیاز به بررسی آن نیست میتوانید دسترسی فایل را روی ۰۰۰ قرار دهید تا فایل حجیم نشود .
چگونه error_log را فعال کنیم؟
این فایل را باید هاستینگ شما از طریق فایل php.ini فعال کند. برای اینکه این فایل را فعال کنید تنها کاری که باید انجام دهید این است که با هاستینگ خود در ارتباط باشید. اگر خودتان مدیر هاستینگ یا سرور هستید وارد بخش php ini Editor شوید و در فایل php.ini قطعه کد زیر را به on تغییر دهید:
log_errors =Off می باشد این قطعه کد را به log_errors = on تغییر دهید.