نرخ پرش یا bounce rate چیست و چه تاثیری روی سئو دارد؟ چگونه نرخ پرش را کاهش دهیم؟

اگر وارد حوزه دیجیتال مارکتینگ و سئو شده اید، قطعا باید با مفهوم نرخ پرش یا bounce rate آشنا باشید، ما در این مطلب می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که نرخ پرش یا bounce rate چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد.

قبل از اینکه شروع کنیم یک مثال ساده می زنیم. برای مثال مشتری وارد مغازه شما می‌شود، نگاهی به قفسۀ کالاها می‌اندازد و بدون خرید یا پرسیدن سوالی از مغازه بیرون می‌رود. این مشتری پرید! فروشگاهی که مشتری‌های زیادی را اینطور از دست می‌دهد حتماً یک جای کارش مشکل دارد.

این اتفاق در دنیای اینترنت هم رخ می دهد. وب‌سایتی که نرخ پرش بالایی دارد یعنی مشتری‌پران است. این نوع وب سایت ها هرچقدر هم برای تبلیغات و جذب کاربر هزینه کنند بازهم بخش بزرگی از مشتریانش را از دست می‌دهند.

bounce rate چیست؟

نرخ پرش سایت معیاری است که به شما نشان می دهد که چند درصد از افرادی که وارد وب سایت شما شده اند بدون انجام هیچ کاری یا داشتن تعاملی وب سایت شما را ترک کرده اند. منظور از تعامل کلیک کردن روی یکی از موارد منو، ادامه مطلب یا لینک های داخلی قرار گرفته در یک صفحه است. اگر بازدید یک کاربر از وب سایت تنها به یک صفحه محدود شود و در صفحات وب سایت گردشی نداشته باشد، حرکت آن کاربر به عنوان یک bounce rate منفی محاسبه می شود.

نرخ پرش سایت که معمولا با عدد نشان داده می‌شود، بیانگر درصد بازدیدکنندگانی است که وارد سایت می‌شوند و سپس سایت را ترک (bounce) می‌کنند. این عمل به معنی پرش مخاطب است که باعث می‌شود کاربر به سایت مشابه دیگری برود و ترجیح بدهد صفحه دیگری را ببیند.

یکی از مشکلاتی که مدیران سایت‌ها با آن سر و کار دارند، بالا بودن نرخ پرش سایت است که به معنی از دست دادن مشتری‌های بالقوه است. پایین بودن bounce rate  از ویژگی‌های موفق یک سایت است و متخصصان سئو برای رفع این مشکل، راهکارهای مفیدی دارند.

چرا نرخ پرش سایت مهم است؟

شما می توانید نرخ پرش یا bounce rate سایت خود از طریق سایت های گوگل آنالیتیک، الکسا و… مشاهده کنید. چرا که دانستن این نرخ فواید زیادی به همراه دارد که چند نمونه از آن را در زیر مشاهده می کنید.

  1. شما می توانید محتوای صفحاتی که نرخ پرش بالایی دارند را بهبود ببخشید.
  2. شما با دانستن نرخ پرش متوجه خواهید شد که آیا شما به طراحی مجدد سایت نیاز دارید یا خیر؟
  3. دانستن bounce rate به شما کمک خواهد کرد که متوجه شوید، کدام صفحات وب سایت تان برای کاربران جذاب تر بوده و کاربران بیشتر در کدام صفحات بوده اند.
  4. با دانستن نرخ پرش متوجه خواهید شد کدام یک از کلمات کلیدی شما در ایجاد ترافیک سایت نقشی ندارد.

نرخ پرش سایت چگونه محاسبه می شود؟

پس از پاسخ دادن به سوال bounce rate چیست، می خواهیم به شما بگوییم که نرخ پرش چگونه محاسبه می شود.

طبقه گفته گوگل نرخ پرش یا بانس ریت یک سایت از تقسیم session هایی که با ورود به سایت تنها از صفحه لندینگ خود بازدید کرده اند و کلیک دیگری نداشته اند و یا با یک کلیک خارج شده اند (مانند تبلیغات) بر تمام session های ورودی سایت محاسبه می گردد.

session چیست؟

به معنی فعل و انفعالات یک کاربر در زمان مشخص در سایت است. هر بار که کاربر بر روی لینک های داخلی سایت شما کلیک می کند، session  جدیدی برای وی آغاز می گردد. گوگل آنالیتیکس زمان هر session را به صورت پیش فرض تا نیم ساعت در نظر می گیرد. پس اگر کاربر تا ۳۰ دقیقه هیچ فعالیتی روی سایت نداشت، bounce کرده است.

اگر نرخ پرش از سایت شما بالا باشد، چه مفهومی دارد:

۱ . کیفیت صفحه یا صفحات مورد نظر سایت پایین است. لینک سازی داخلی مناسبی ندارد و کاربر را ترغیب به ادامه فعالیت در سایت نمی کند.

۲ . مخاطبان سایت با هدف صفحه هماهنگی ندارند. زمانیکه کلمات کلیدی ورودی با هدف صفحه تطابق نداشته باشد این اتفاق می افتد.

۳ . کاربر به پاسخ خود رسیده است و نیازی به گردش بیشتر در سایت ندارد. بیشتر سایت های محتوا محور این حالت را دارند . نرخ پرش بالایی نیز دارند.

جریمه گوگل یا گوگل پنالتی چیست؟ چرا برخی سایت‌ها توسط گوگل جریمه می‌شوند

آیا نرخ پرش روی سئو سایت تاثیر دارد؟

در سال های اخیر همواره موتورهای جستجو خصوصا گوگل تمرکز اصلی خود را روی میزان جذب و درگیر نمودن کاربران قرار داده اند. چرا که آنها به شکلی تعبیه شده اند که هر چقدر که وب سایتی بتواند بهتر پاسخگوی نیازهای کاربران اینترنتی باشد، رتبه بهتری را در نتایج جستجو به آن می دهند. در این رابطه یکی از این فاکتورها نرخ پرش است که می توان گفت تا حدود زیادی روی سئو تاثیر دارد.

موتورهای جستجو معتقد هستند که چنین وب سایتی معیارهای اصلی یک وب سایت ارزشمند را دارا می باشد و باید در رتبه های اول نتایج جستجو نمایش داده شود. به همین دلیل است که بسیاری از سئوکاران و وب مستران و صاحبان سایت ها روی داشتن بانس ریت پایین تاکید دارند.

به طور کلی می توان گفت بانس ریت بالا برای وب سایت شما نتیجه ای مطلوبی را به همراه نخواهد داشت. چرا که نرخ پرش نشان دهنده این است که محتوا و ساختار وب سایت شما به اندازه کافی برای خوانندگان آن جذاب نبوده و نمی تواند نظر آنها را به خود جلب کند. با این وجود نمی توان با اطمینان گفت که همیشه نرخ فرار از سایت بالا معنای بدی را به همراه دارد.

عوامل موثر روی کاهش نرخ پرش سایت

در این مقاله با نرخ پرش یا بانس ریت که یکی از مهم‌ترین اصطلاحات حوزه دیجیتال مارکتینگ است، آشنا شدیم. اکنون می‌دانیم که عوامل متعددی از جمله تبلیغات، شبکه‌های اجتماعی، طراحی نامطلوب سایت و… می‌توانند موجب افزایش نرخ پرش بازدیدکنندگان شوند و بر نرخ تبدیل و بهینه سازی سایت، تاثیری منفی بگذارند.

۵ افزونه کاربردی برای افزایش سرعت سایت‌های وردپرسی

خروج از نسخه موبایل