نرخ پرش یا bounce rate چیست؟

نرخ پرش یا همان bounce rate است. نرخ فرار از سایت در سئو یکی از معیارهای بسیار مهمی است که باید همواره آن را کنترل کرده و در راستای کاهش آن تلاش کرد

یکی از موضوعاتی که در رتبه یک وب سایت در موتورهای جستجو نقش مستقیمی ایفا می کند، نرخ پرش یا همان  bounce rate است. نرخ فرار از سایت در سئو یکی از معیارهای بسیار مهمی است که باید همواره آن را کنترل کرده و در راستای کاهش آن تلاش کرد. در این مقاله  تصمیم داریم بررسی کنیم که نرخ پرش چیست و روش کاهش bounce rate سایت را آموزش دهیم. پس اگر تمایل دارید در این زمینه اطلاعات بیشتری را کسب نمایید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بگوئیم نرخ پرش یا bounce rate وب سایت چیست؟

موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح ذیل است:

bounce rate وب سایت چیست؟

در پاسخ به  سوال بانس ریت سایت چیست باید گفت: نرخ پرش سایت معیاری است که به شما نشان می دهد که چند درصد از افرادی که وارد وب سایت شما شده اند بدون انجام هیچ کاری یا داشتن تعاملی وب سایت شما را ترک کرده اند. منظور از تعامل کلیک کردن روی یکی از موارد منو، ادامه مطلب یا لینک های داخلی قرار گرفته در یک صفحه است. اگر بازدید یک کاربر از وب سایت تنها به یک صفحه محدود شود و در صفحات وب سایت گردشی نداشته باشد، حرکت آن کاربر به عنوان یک bounce rate منفی محاسبه می شود و نرخ پرش یا bounce rate وب سایت چیست را توضیح داده ایم.

از نرخ پرش یا همان bounce rate سایت می توانید به عنوان یک معیار بسیار کلیدی جهت سنجیدن میزان کیفیت صفحات وب سایت خود استفاده کرد. اگرچه تعریف نرخ فرار از سایت به نظر ساده و قابل فهم است اما درک آنچه که این رقم به شما می گوید می تواند کمی دشوار باشد. تجزیه و تحلیل این معیار کمی پیچیده است و همین سبب می شود تا بسیاری از کاربران نتوانند مفهوم آن را به خوبی درک کرده و از آن در راستای بهبود عملکرد وب سایت خود استفاده کنند.

نرخ پرش در سئو

موتورهای جستجو تمرکز اصلی خود را روی میزان جذب و درگیر نمودن کاربران قرار داده اند. چرا که آنها به شکلی تعبیه شده اند که هر چقدر که وب سایتی بهتر بتواند پاسخگوی نیازهای کاربران اینترنتی باشد، رتبه بهتری را در نتایج جستجو به آن می دهند. یکی از این فاکتورها نرخ پرش است.

موتورهای جستجو معتقد هستند که چنین وب سایتی معیارهای اصلی یک وب سایت ارزشمند را دارا می باشد و باید در رتبه های اول نتایج جستجو نمایش داده شود. به همین دلیل است که بسیاری از سئوکاران و وب مستران روی داشتن bounce rate پایین تاکید دارند. به طور کلی می توان گفت bounce rate بالا برای وب سایت شما نتیجه ای مطلوبی را به همراه نخواهد داشت. چرا که نرخ پرش نشان دهنده این موضوع است که محتوا و ساختار وب سایت شما به اندازه کافی برای خوانندگان آن جذاب نبوده و نمی تواند نظر آنها را به خود جلب کند. با این وجود نمی توان با اطمینان گفت که همیشه نرخ فرار از سایت بالا معنای بدی را به همراه دارد.

نرخ فرار از سایت بالا، یکسری سیگنال منفی را برای موتورهای جستجو ارسال می کند. در واقع بانس ریت برای آنها نشان دهنده این موضوع است که بازدیدکنندگان دیگر محتواهای قرار گرفته در وب سایت شما را آنقدر جذاب ندانسته اند که روی آنها کلیک کنند. اما زمانی که کاربری در وب سایت شما گردش داشته باشد، این سیگنال ارسال می شود که محتوای شما جذابیت کافی را داشته است.

 

به عنوان مثال ممکن است شما صاحب یک وب سایت تجاری بوده و هدف اصلیتان برقراری ارتباط با مشتریان از طریق ایمیل یا تلفن همراه است. در این حالت شما نیازی ندارید که بازدیدکنندگان به صفحات دیگر وب سایت بروند. آنها می توانند تمام اطلاعات مورد نیاز خود را از طریق صفحه ارتباط با ما دریافت کنند و بعد از دریافت آن سریعا از وب سایت شما خارج شوند. مسئله مهم این است که شما باید بتوانید تشخصی دهید که کدام کدام صفحه جذابیت لازم را ندارد bounce rate اثر مخرب داشته و کدام یک تاثیر منفی روی عملکرد شما ندارد.

کاهش bounce rate سایت

برای بهبود بانس ریت وب سایت خود باید فاکتورهای زیادی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال یکی از ساده ترین راه هایی که می تواند باعث کاهش bounce rate وب سایت شما شود این است که:

  • اطمینان حاصل کنید لینک های خارجی وب سایتتان در یک پنجره یا برگه مرورگر جدید باز می شود. (البته این مورد در حال حاضر چندان توصیه نمی شود چرا که باز شدن صفحه به تنهایی کافی نیست و کاربر می بایست در آن عکس العملی نشان دهد.)
  • ناوبری سایت
  • طراحی زیبا
  • عدم وجود تبلیغات آزاردهنده pop-up
  • بارگذاری سریع وب سایت
  • mobile-friendly بودن
  • و…

البته از نقش انتخاب کلمات کلیدی مناسب و مرتبط نیز نباید گذشت. آیا محتوایی که در اختیار کاربر قرار می گیرد دقیقا همان چیزی است که در توضیحات کوتاه خود به آن اشاره کرده اید؟ پاسخ این سوال می تواند پیش زمینه مناسب درباره میزان bounce rate وب سایتتان را در اختیار شما قرار بدهد. موضوع اصلی این است که در کنار بررسی تمامی نکات بیان شده باید روی محتوایی که ارائه می دهید نیز دقت کافی را داشته باشید. محتوای جذابی که لینک سازی داخلی آن مناسب و به جا است، به طور قطع می تواند مخاطبین را متقاعد کند که در وب سایت شما گردش داشته باشد.

نرخ فرار از سایت (bounce rate) یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که وبمستران روی آن دقت بسیاری دارند. چرا که نه تنها روی مدیریت صحیح سئو وب سایت تاثیرگذار است، بلکه به شما نشان می دهد که کدام یک از صفحات وب سایتتان می توانند تعامل بهتری را با مخاطبین ایجاد کنند. مطمئنا هر چقدر که محتواهای صفحات یک وب سایت مناسب تر باشند، می توانند تاثیر بهتری روی خوانندگان آن بگذارند. این تاثیرگذاری نیز در نهایت به برقراری یک تعامل سازنده میان کاربر اینترنتی و وب سایت شما منجر خواهد شد.

 

در این مقاله تلاش بر این بوده است تا شما را با مفهوم نرخ پرش آشنا کرده و راهکارهای مناسب برای رفع آن ارائه داده شود.

 

خروج از نسخه موبایل