مایکروسافت شب گذشته قابلیت هوش مصنوعی قدرتمندی موسوم به Recall را برای لپتاپهای مجهزبه تراشههای جدید اسنپدراگون ایکس الیت رونمایی کرد که در بستر ویندوز پیادهسازی شده است و تمام کارهایی را بهخاطر میسپارد که در کامپیوتر انجام میدهید.
ریکال درواقع نوعی جستوجوی هوشمند در سیستم است که میتواند با فرامین صوتی کاربر، اطلاعات مدنظر را از بین تاریخچهی وبگردی، جلسات آنلاین، ایمیلها و حتی اسلایدهای پاورپوینت بازیابی کند. مایکروسافت در رویداد بیلد امروز اعلام کرد که توسعهدهندگان میتوانند اپلیکیشنهای خود را با ریکال سازگار کنند.
کتابخانهی کوپایلت ویندوز شامل مجموعهای از APIهایی است که با بیش از ۴۰ مدل و الگوریتم هوش مصنوعی بهصورت بومی در خود دستگاه پشتیبانی میشود. بسیاری از قابلیتهای هوش مصنوعی جدید ویندوز ازجمله Studio Effects، لایو کپشن، تشخیص متن Snipping Tool و ریکال همگی به این کتابخانه متکی هستند و توسعهدهندگان میتوانند آنها را به اپهای خود اضافه کنند.
برای مثال، متا Studio Effects را به واتساپ اضافه خواهد کرد تا قابلیتهایی مثل محوکردن پسزمینه و تماس چشمی در تماسهای ویدئویی دردسترس کاربران قرار گیرد. حتی قابلیتهایی مثل لایو کپشن و ترجمهی مبتنیبر هوش مصنوعی نیز میتواند بهراحتی و تقریباً بینیاز از هرگونه کدنویسی، به اپلیکیشنهای مختلف اضافه شود.
بهگفتهی مایکروسافت، قابلیت ریکال بهطور خودکار با بسیاری از اپلیکیشنهای ویندوز سازگار است؛ اما توسعهدهندگان میتوانند برای ارائهی تجربهی روانتر، دست به کار شدند و اطلاعات متنی بیشتری را به این قابلیت اضافه کنند. نرمافزار پاورپوینت و پیامرسان تیمز اولین برنامههای مایکروسافت هستند که بهطور کامل با ریکال سازگار شدهاند. اپلیکیشن طراحی Concepts نیز از این ویژگی پشتیبانی میکند.
مایکروسافت به کاربران اطمینان داده است که تمام اطلاعات مورداستفادهی Recall بهصورت امن در خود دستگاه ذخیره میشود و هیچکدام از این اطلاعات برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی استفاده نخواهد شد. کاربران میتوانند هر زمان که بخواهند، اجرای این ابزار را متوقف و محتوای ضبطشده را پاک کنند یا اجازهی ردیابی برخی اپلیکیشنها یا وبسایتهای خاص را به آن ندهند.