در دورانی قرار داریم که پخش محتوا روی تلویزیون بهوسیلهی پخشکنندههای خانگی و حتی فلشهای USB به دست بهفراموشی سپرده شده است. این روزها همهی تلویزیونها هوشمند شدهاند و از امکانات مختلفی مثل اتصال به اینترنت و نصب اپلیکیشنهای متعدد بهره میبرند و بر همین اساس از قابلیتهای مفید و سودمند دیگری مانند پخش بیسیم محتوا یا میرور کردن صفحهی گوشی و لپتاپ بهرهمند شدهاند.
درعینحال همچنان میتوان با استفاده از کابل نیز انواع دستگاههای مختلف را به تلویزیون متصل کرد و هر محتوایی (از جمله محتوای محافظتشده DRM) را در آنها بهنمایش درآورد که بیشتر برای تلویزیونهای قدیمیتر موضوعیت پیدا میکند. در این مقاله قصد داریم انواع روشهای اتصال گوشی به تلویزیون را توضیح دهیم و پیشنیازهای لازم برای این کار را بررسی کنیم.
انتقال تصویر از گوشی به تلویزیون
برای انتقال تصویر از گوشی به تلویزیون دو روش باسیم و بیسیم وجود دارد که با توجه به پشتیبانی گوشی و تلویزیون میتوانید از هرکدام که خواستید استفاده کنید.
انتقال تصویر گوشی به تلویزیون با کابل
برای اتصال سیمی گوشی و تبلت به تلویزیون، نیاز به مبدل Type-C به HDMI دارید. در چنین حالتی نیاز نیست که تلویزیون هوشمند باشد یا از امکانات خاصی بهره ببرد؛ بلکه تنها داشتن پورت HDMI کفایت میکند. ازآنجاکه تلویزیونها برخلاف مانیتورها از پورت مستقیم Type-C بهره نمیبرند، تهیهی مبدل یادشده برای اتصال گوشی به تلویزیون ضروری است.
باید بدانید که صرفاً داشتن مبدل کافی نیست و اگر گوشی اندرویدی شما قدیمی است، ابتدا باید نسبت به پشتیبانی گوشی از انتقال تصویر با کابل HDMI مطمئن شوید. برای این کار میتوانید برنامهی MHL Checker را از لینک زیر دانلود کنید. برنامهی یادشده در صورت پشتیبانی از اتصال HDMI آن را به شما اطلاع میدهد.
برای گوشی آيفون نیز به همین صورت است. در مدلهای جدیدتر مانند آیفون ۱۵ میتوانید با همان مبدل Type-C به HDMI کارتان را جلو ببرید اما برای مدلهای آیفون ۱۴ و پایینتر که از پورت لایتنینگ استفاده میکنند، باید از مبدلهای لایتنینگ به HDMI استفاده کنید.
انتقال تصویر گوشی به تلویزیون بهصورت بیسیم
در روش بیسیم نوع اتصال متفاوت است؛ زیرا تلویزیون شما باید هوشمند باشد یا حداقل از اتصال Wi-Fi پشتیبانی کند. امروزه تلویزیون سامسونگ، تلویزیون ال جی یا بسیاری از تلویزیونهای اندرویدی داخلی، از قابلیتی تحتعنوان Screen Mirroring پشتیبانی میکنند که محتوا را با اتصال Wi-Fi بهصورت بیسیم انتقال میدهد.
قابلیت Screen Mirroring در برندهای مختلف گوشی و تلویزیون نامهای متفاوتی دارد و در گوشی های آیفون، سامسونگ و شیائومی انتقال بیسیم تصاویر به تلویزیون کمی تفاوت دارد؛ بنابراین در ادامه برای هر برند، روشهای مخصوص آن توضیح داده شده است.
وصل کردن گوشی سامسونگ به تلویزیون
گوشی سامسونگ و رابط کاربری One UI از قابلیتی تحت عنوان Smart View برای انتقال تصویر و اطلاعات به تلویزیون بهره میبرند که در واقع همان قابلیت Screen Mirroring با نامی متفاوت است.
گوشیهای سامسونگ از قابلیت کاربردی دیگری بهنام DeX بهره میبرند که محیط گوشی اندرویدی سامسونگ را شبیه به سیستمهای دسکتاپ میکند. برای استفاده از این قابلیت هم میتوانید گوشی را بهصورت سیمی و هم بهصورت بیسیم به تلویزیون وصل کنید و از گوشی خود در حالت دسکتاپ استفاده کنید. یادآوری میشود که حالت DeX تنها در مدلهای و بالاردهی گوشی سامسونگ مانند سری اس وجود دارد.
وصل کردن گوشی شیائومی به تلویزیون
گوشی شیائومی نیز نام متفاوتی را برای Screen Mirroring انتخاب کرده است. در رابط کاربری MIUI و HyperOS میتوانید با روشن کردن ویژگی Cast، صفحهی گوشی را با تلویزیون به اشتراک بگذارید.
وصل کردن گوشی آیفون به تلویزیون
در سیستمعامل iOS قابلیت Screen Mirroring به همان نام در بخش کنترل سنتر گوشی آیفون یا آیپد وجود دارد که با روشن کردن آن میتوانید به تلویزیون مورد نظر خود وصل شوید. البته گوشی و تبلتهای اپل به هر تلویزیونی وصل نمیشوند.