به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، محققان تاکنون تلاشهای زیادی برای توسعه فلزهای خود ترمیم شونده داشتهاند. تاکنون بر این مبنا بوده است که ایجاد ترک در سازههای فلزی مانند پلها در طول زمان شرایط بدتری پیدا خواهد کرد. اما اکنون آنها متوجه ویژگی جدیدی در یک تکه پلاتین شدهاند که نظر آنها را تغییر داده است.
برد بویس، از دانشگاه A&M به همراه همکاران خود یک تکه نانو مقیاس پلاتین را مشاهده کردند که میتواند خود را ترمیم کند. این مشاهده زمانی اتفاق افتاد که آنها با استفاده از تکنیک میکروسکوپ الکترونی در حال مطالعه گیری ترک در فلزات بودهاند. با توجه به اینکه این تکنیک باعث ایجاد ترک در فلز میشود اما آنها پس از ۴۰ دقیقه شاهد یک اتفاق غیر منتظره بودند. این فلز در مقیاس بسیار کوچک توانست قابلیت خود ترمیمی از خود نشان دهد.
پژوهشگران در یافتههای خود تعمیر آسیبهای طبیعی فلزات توسط خود آنها را تایید کردند. به گفته این پژوهشگران آنها میتوانند آسیبهای مربوط به خستگی را در مقیاس نانو ترمیم کنند. این قابلیت در دنیای واقعی میتواند کاربردهای فراوانی داشته باشد. قابلیت خود ترمیمی در طراحیهای مهندسی و سازههای فلزی کاربرد فراوان خواهد داشت