پر کاربردترین اصطلاحات سئو

یاد گرفتن اصطلاحات سئو می‌تواند مثل یادگرفتن زبانی جدید باشد. در واقع شما برای آن‌که بتوانید بر تمام موضوعات سئو و جزئیات آن مسلط باشید، باید بتوانید از اصطلاحات مختلف آن استفاده کنید

قدم نخست یادگیری و آموزش سئو از طریق واژه‌نامه و یا اصطلاحات مهم این صنعت بزرگ شروع می‌شود که باید پر کاربردترین اصطلاحات سئو را شماهم یادبگیرید.

شما قبل از اینکه به مباحث پیشرفته سئو وارد شوید ابتدا باید واژه‌های پر تکرار و تخصصی این حوزه را بدانید چون بدون دانستن آن‌ها قطعاً با مشکلات فراوانی  حین یادگیری روبرو خواهید شد.

پس این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.

پیشنهاد ما: اثرات ریدایرکت روی سئو سایت

لیست جامع اصطلاحات سئو

در استفاده از موتورهای جستجو همواره ۱۰ نتیجه ابتدایی از اهمیت بالاتری برخوردارند و می‌توان گفت رقابت بین سایت‌ها بر سر قرار گرفتن در این لیست است.

روش‌هایی که در آن‌ها برای بالا آمدن در نتایج گوگل از راه‌حل‌هایی استفاده می‌شود که ناقض دستورالعمل‌های گوگل هستند.

ممکن است پیش از این با خزنده‌های گوگل آشنا شده باشید. این نام را به ربات‌هایی می‌دهیم که به وب‌سایت‌های مختلف وارد شده و اطلاعات آن را جمع‌آوری می‌کنند و در اختیار موتور جستجو قرار می‌دهند.

این عبارت معنایی متضاد ایندکس کردن دارد. منظور از دی‌ایندکس حذف اطلاعات یک صفحه یا صفحاتی از گوگل است و با این عمل شما اطلاعات سایت یا صفحه‌ای را از گوگل بر می‌دارید.

کادری از نتایج هر جستجو که در بالای صفحات جستجو نمایش داده می‌شود. این کادر شامل اطلاعاتی است که گوگل از یک سایت معتبر دریافت می‌کند و معمولاً توضیحی مختصر و مرتبط با موضوع موردنظر ارائه می‌کند.

لیستی که به‌طور رایگان در دسترس کسب‌وکارهاست و به شما اجازه می‌دهد که جزئیات کسب‌وکار، آدرس، شماره تماس و دیگر مشخصات خود نظیر تصاویر را در آن قرار داده و با دیگران به اشتراک بگذارید.

عکس‌هایی که در نتیجه برخی جستجوها در صفحات نتیجه ظاهر می‌شوند و از چپ به راست قابل تغییرند.

جمع‌آوری اطلاعات سایت و صفحه‌ها توسط خزنده‌ها. به کمک این فرآیند اطلاعات صفحات مختلف در دسترس گوگل قرار می‌گیرند تا این موتور جستجو بتواند در صورت نیاز صفحه موردنظر را به کاربر معرفی کند.

این عبارت در زمینه‌ی سئو، به هدف کاربر از انجام جست‌وجویی خاص اشاره دارد. Intent در واقع به موتور جستجو این قابلیت را می‌دهد که در صورت نیاز بتواند منظورتان از جستجوی کلمه‌ای خاص را درک کرده و شما را به سمت بهترین صفحه هدایت کند. این کار با توجه به شناخت کلمات مترادف و بررسی سوابق جستجوها انجام می‌شود.

شاخص کلیدی عملکرد یک مقدار قابل اندازه‌گیری است که نشان می‌دهد چگونه فعالیت‌های مختلف در زمینه سئو به هدفشان می‌رسند. در بررسی این مقدار پارامترهای مختلفی همچون ورودی، خروجی موردنظر و میزان رسیدن به آن، بررسی فرایندها و کارایی آن‌ها دخیل هستند.

بسته‌ای که شامل سه کسب‌وکار یا نتیجه‌ی پیشنهادی برای کاربر است. این نتایج در نزدیکی محل زندگی فرد قرار دارند. مثلاً تصور کنید که شما عبارت «تعویض روغنی» را سرچ کنید. گوگل در این بسته سه تعویض روغنی نزدیک محل زندگی‌تان را به شما نشان می‌دهد.

کسب جایگاه در نتایج اولیه موتورهای جستجو به جای صرف هزینه برای تبلیغ. در این روش شما به جای تبلیغ و صرف هزینه، اقداماتی را در راستای تقویت سئوی سایت خود انجام می‌دهید و با افزایش کیفیت کار خود، خود را به صدر نتایج جستجوی می‌رسانید.

در برخی جستجوها این کادر سؤالات مرتبط با موضوعی را که کاربر سرچ کرده است نمایش می‌دهند. وقتی شما سؤالی می‌پرسید گوگل رایج‌ترین سؤال‌ها را در زمینه موردنظرتان به شما نمایش می‌دهد تا بتوانید در صورت لزوم آن‌ها را نیز بررسی کنید.

افراد برای پیدا کردن صفحات مختلف، مقاله، محصول و یا هر جستجویی دیگر نیاز به تایپ کردن عباراتی در کادر جستجو دارند. به محتوایی که در این کادر نوشته می‌شود کوئری گفته می‌شود.

رنک یا رتبه‌بندی نتایج جستجو که بر اساس یک کوئری خاص انجام می‌شود. برای مثال شما در حال فروش محصول X در وب‌سایت خود هستید. برای موفقیت بیشتر باید سعی کنید در کوئری‌هایی نظیر «خرید محصول X»، «قیمت محصول X» و … خود را به رتبه‌های بالا در Ranking برسانید.

سایت یا سیستمی که اینترنت را به دنبال پیدا کردن نتیجه‌ی موردنظر کاربر بررسی می‌کند. از بین انواع موتورهای جستجو می‌توان به گوگل، بینگ و یاهو اشاره کرد.

نتایج نمایش داده شده که در فرمت‌های مختلفی یافت می‌شوند. شما می‌توانید عبارات و موضوعات خود را در Feature ها یا جنبه‌های مختلفی نظیر عکس، فیلم، خبر، صفحات وب و … نیز به صورت جداگانه مشاهده کنید.

مخفف عبارت search engine results page به معنای صفحاتی‌ است که نتایج جست‌وجو در آن‌ها نمایش داده می‌شوند. اگر به پایین صفحه‌ی جستجو نگاه کنید اعداد ۱ تا ۱۰ از صفحات گوگل را مشاهده خواهید کرد. این‌ها ۱۰ صفحه‌ی ابتدایی از نتایج جستجوی شما هستند. ممکن است جستجوی شما از چند صفحه تا چند هزار صفحه نتیجه داشته باشد.

ترافیک در یک وب‌سایت به معنای بازدید از آن تلقی می‌شود. هر چه بتوانید سئوی سایت خود را قوی‌تر کنید و سایتی محبوب‌تر با محتوا و محصولی کارآمدتر داشته باشید ترافیک آن نیز بالاتر خواهد رفت. بالا رفتن ترافیک خود یکی از پارامترهای بسیار مهم در بررسی عملکرد سایت است.

به آدرس صفحات وب گفته می‌شود. دقیقاً همان صفحه‌ای که شما در کادر آدرس وارد می‌کنید با عنوان URL معرفی می‌شود. البته امروزه کاربران به‌طور معدود آدرس سایت‌ها را وارد می‌کنند و معمولاً با سرچ در گوگل به لینک آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند.

دستورالعمل‌هایی که توسط موتورهای جستجو نظیر گوگل و بینگ منتشر می‌شوند و به دارندگان سایت‌ها کمک می‌کنند تا عملکردی بهتر در رسیدن به صفحات ابتدایی نتایج جستجو داشته باشند.

روش‌های بهینه‌سازی موتور جستجو که منطبق بر دستورالعمل‌های کیفی گوگل بوده و به دنبال افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو هستند. پیروی از دستورالعمل‌های گوگل می‌توانید شما را به مدت طولانی‌تر و با ثبات بیشتری به صدر نتایج گوگل برساند.

 

اصطلاحات سئو مرتبط با نحوه کارکرد موتورهای جستجو

 

کدهایی که نشان می‌دهند درخواست‌های مربوط به یک صفحه با موفقیت اجرا شده‌اند. در واقع کد ۲xx بیانگر عدم وجود هیچ‌گونه مشکلی در ارائه‌ی محتوای سایت است؛ یعنی همه‌چیز از سرور گرفته تا رابط کاربری به درستی عمل می‌کنند.

دسته‌ای از کدها که نشان‌گر وضعیت خطا در درخواست‌های یک صفحه‌ی خاص هستند. به این معنا که کاربر به دلیلی نمی‌تواند به محتوای سایت دسترسی داشته باشد.

کدهایی که نشان می‌دهند سرور توانایی پاسخ‌گویی به درخواست‌ها را ندارد. در این مورد نیز اتفاقی مشابه بالا می‌افتد و دلیل اصلی این اتفاق عدم پاسخ‌گویی سرور است. همچنین این خطاها زمانی بروز می‌کنند که پاسخ‌دهی سرور زمان زیادی طول بکشد.

در جستجو می‌توانید از برخی کاراکترها استفاده کنید تا به نتیجه‌ی دقیق‌تری در گوگل برسید. این کاراکترها کوئری موردنظر را جزئی‌تر و خاص‌تر کرده و در این زمینه به شما کمک می‌کنند. برای مثال شما با به کار بردن عباراتی نظیر Link: و site: و یا OR می‌توانید نتایج دقیق‌تری از آنچه می‌خواهید را مشاهده کنید. یا زمانی که می‌خواهید یک عبارت عیناً جست‌وجو شود آن را در “اینجا” قرار دهید.

فرایند یا فرمولی برای طبقه‌بندی و بازیابی اطلاعات ذخیره شده. در حقیقت می‌توان گفت گوگل به روش‌های مختلفی اقدام به جمع‌آوری اطلاعات از سایت‌ها می‌کند تا بتواند بهترین نتایج را به بهترین شکل در دسترس کاربران قرار دهد. وجود الگوریتم‌های مختلف می‌تواند باعث شود شما برای ماندن مداوم در صفحه‌ی اول نتایج گوگل نیاز به تغییر و به‌روزرسانی و هماهنگ کردن خود با آن‌ها داشته باشید.
الگوریتم‌ها موضوعات مختلفی را در سایت شما موردبررسی قرار می‌دهند. از جمله اهداف این الگوریتم‌ها تعیین کیفیت محتوای سایت شماست.

قرار گرفتن لینک وب‌سایت شما در سایت‌های دیگر با عنوان بک لینک شناخته می‌شود. در واقع به وسیله‌ی بک لینک کاربر در صفحات مختلفی در سطح وب دعوت می‌شود که به سایت شما وارد شود. این‌که لینک شما در سایت‌های متعددی باشد برای شما یک امتیاز تلقی می‌شود و امتیاز سئوی سایتتان را افزایش می‌دهد. به همین دلیل است که سایت‌ها اغلب برای افزایش ترافیک خود به استفاده از رپورتاژها و قرار دادن آن‌ها در سایت‌های پربازدید علاقه نشان می‌دهند. البته شما با تبلیغات و گذاشتن بنر خود در سایت‌های دیگر نیز می‌توانید بک لینک دریافت کنید. نکته‌ی مهم در استفاده از بک لینک توجه به اعتبار و بالا بودن سایت موردنظر است. برای مثال شما می‌توانید به راحتی و از طریق صفحات اجتماعی همچون فیس‌بوک و توئیتر برای سایت خود بک لینک ایجاد کنید.

همان‌طور که گفتیم گوگل در فرایند ایندکس کردن از ربات‌هایی استفاده می‌کند که وارد سایت شده و اطلاعات مختلف را جمع‌آوری می‌کنند. این ربات‌ها با عنوان خزنده و یا عنکبوت نیز شناخته می‌شوند و در بازه‌های زمانی مشخصی وارد سایتتان می‌شوند و این موضوع به‌طور پیوسته تکرار می‌شود. این مسئله یکی از دلایلی است که در سئوی سایت اهمیت آپدیت شدن پیوسته و منظم سایت و اطلاعات آن را بالا می‌برد.

کش یا ذخیره‌سازی اطلاعات که در حقیقت می‌توان آن را به عنوان یک نسخه‌ی ذخیره شده از صفحات شما تلقی کرد. از مهم‌ترین اهداف کَش می‌توان به افزایش سرعت بالا آمدن سایت اشاره کرد.

کافئین نیز یک ابزار ایندکس کردن سایت نظیر ربات است که عملکردی متفاوت دارد. الگوریتم کافئین امکانات جدیدی را برای فهرست‌بندی وب ایجاد می‌کند. گوگل به کمک سیستم کافئین می‌تواند داده‌های خود را به صورت مرتب‌تر و کارآمدتری طبقه‌بندی کند. این سیستم کمک می‌کند نه تنها محتواها بلکه تمام مطالب موجود در سایت پس از خریدن و ایندکس شدن از طریق گوگل قابل‌جست‌وجو باشد.

این عنوان که با نام «لیست مشاغل» نیز شناخته می‌شود به یک نقل‌قول اشاره دارد که شامل اطلاعات مختلف کسب‌وکارها نظیر آدرس، نام، شماره تماس و … آن‌هاست.

کلاکینگ را می‌توان یکی از روش‌های سئوی کلاه‌سیاه دانست. در این روش سایت مطالبی که شما به کاربر ارائه می‌دهید با مطالبی که موتورهای جستجو می‌بینند متفاوت است. فرض کنید شما به نحوی باعث می‌شوید گوگل صفحه‌ای خاص از سایت شما را با اطلاعات مربوط به «روش‌های مختلف افزایش ترافیک سایت» ایندکس کند. در حالی که این صفحه یک صفحه‌ی دسته‌بندی محصول یا صفحه‌ای پر از بنرهای تبلیغاتی است.

به متوسط تعداد صفحاتی گفته می‌شود که توسط ربات موتور جستجو و در بازه‌ی زمانی خاصی در وب‌سایت شما ایندکس می‌شوند. عدم توجه به این مفهوم و سازوکار آن می‌تواند باعث شود محتواهایی که به تازگی در سایت قرار می‌دهید پس از مدتی طولانی توسط گوگل ایندکس شوند.

شما می‌توانید به خزنده دستورالعمل‌هایی ارائه داده و از آن‌ها بخواهید که با شرایط و ویژگی‌های خاصی سایت‌تان را ایندکس کنند. البته این دستورالعمل‌ها یا کدها در برخی موارد ممکن است به‌طور ناخواسته مانع از ایندکس شدن برخی اطلاعات سایت شما شوند و باعث شوند سایت‌تان در نتایج گوگل مشاهده نشود. به همین دلیل بهتر است آن‌ها را بشناسید و تنها در صورت ضرورت و به درستی از آن‌ها بهره ببرید.

داده‌هایی که نحوه تعامل کاربران را با سایت شما از نتایج جستجو نشان می‌دهد. این داده‌ها حاوی لینک‌ها، ورود به سایت‌تان از طریق سرچ عبارتی خاص و … است. برای افزایش تعامل کاربران با سایت خود می‌توانید از روش‌های مختلفی مثل «نوشتن عناوین جذاب»، «استفاده از لینک‌های کوتاه»، «بهینه‌سازی نرخ کلیک»، «تمرکز بر وفاداری بازدیدکننده به سایت به روش‌های مختلف» بهره ببرید.

برای آن‌که صاحبان و مدیران وب‌سایت‌ها بتوانند بهترین عملکرد و بازدهی را در تعامل با گوگل شاهد باشند، گوگل دستورالعمل‌هایی را ارائه می‌کند که در آن به بایدها و نبایدهای خود به‌طور دقیق اشاره می‌کند. برای مثال موارد تخلف در این دستورالعمل به‌طور دقیق مشخص می‌شود و عدم رعایت آن می‌تواند باعث جریمه شدن سایت شما شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود حتماً نگاهی به این دستورالعمل‌ها داشته باشید و فرایند سئو کردن سایت خود را بر اساس آن‌ها پیش ببرید.

برنامه‌ای رایگان است که به مدیران سایت کمک می‌کند تا به شکل بهتر بر نحوه‌ی عملکرد سایت خود را در زمینه جستجو و دریافت ترافیک از طریق موتورهای جستجو نظارت کنند. این سیستم پیش از این با عنوان گوگل وبمستر تولز شناخته می‌شد و در سال ۲۰۱۵ نام آن تغییر کرد. با استفاده از این سیستم همچنین می‌توانید مشکلات احتمالی سایت خود را بررسی کرده و مسیر بهتری را برای عملکرد بهتر در نتایج جستجو پیدا کنید.

این اصطلاح مخفف عبارت Hyper Text Markup Language است. HTML در حقیقت یک زبان برنامه‌نویسی ست که از آن برای نوشتن صفحات وب استفاده می‌شود. با استفاده از این زبان شما قادر خواهید بود که ساختار کلی قالب خود را طراحی و پیاده‌سازی کنید.

گزارشی که در کنسول جستجوی گوگل برای نمایش وضعیت نمایه‌سازی و نمایش صفحات شما در نتایج گوگل در دسترستان است. در این گزارش شما پیام‌های مختلفی دریافت می‌کنید که نشان‌دهنده وضعیت صفحات شما در پایان ایندکس شدن است.

شما می‌توانید در بخش‌های مختلف سایت به صفحات دیگر آن لینک بدهید. این موضوع می‌تواند لینک دادن به یک دسته‌بندی، محصول و یا مقاله‌ای خاص باشد. لینک داخلی نیز همچون لینک خارجی یک فعالیت مثبت در راستای افزایش امتیاز سئوی سایتتان است. این موضوع می‌تواند سبب شود کاربر زمان بیشتری را در سایت شما صرف کند و این مسئله به بالا رفتن اعتبار سایت کمک زیادی می‌کند.

جاوا اسکریپت که به اختصار JS نیز نامیده می‌شود یک زبان برنامه‌نویسی سطح بالاست. این زبان شی‌گرا، تفسیری و دینامیک بوده و به همین دلیل کاربرد فراوانی در طراحی یک صفحه وب دارد.

login form ها دقیقاً همان فرم‌هایی هستند که برای ورود به صفحات مختلف وب باید آن‌ها را پر کنید. یک مثال ساده‌ی آن فرم ایمیل و پسورد آن برای ورود به گوگل است.

اغلب اوقات این ربات‌ها و برنامه‌های گوگل هستند که تخلف افراد را در سطح وب شناسایی کرده و به سایت‌ آن‌ها امتیاز منفی می‌دهند؛ اما در برخی موارد که افراد دستورالعمل‌های کیفیت گوگل را نقض می‌کنند، ممکن است بازرسان و نیروی انسانی این کار را انجام دهند. به این نوع اقدام، «اقدام دستی» یا همان «مجازات دستی» گفته می‌شود. در این شرایط سایت شما به دلیل تخلف از لیست نتایج جستجوی گوگل حذف می‌شود. در صورتی که پنالتی دستی برایتان اتفاق بیفتد معمولاً پیامی با مضمون «سایت شما به نقض قوانین جریمه شده است» را در کنسول گوگل دریافت می‌کنید.

در واقع این اصطلاح مربوط به کدهایی‌ست که دستورالعمل‌های خزنده‌ها برای خزیدن و بررسی کردن سایت‌ها و صفحات وب در آن‌ها آورده می‌شوند. برای توضیح دقیق‌تر می‌توان گفت این روبات‌ها کدهایی هستند که در بخش هدر سایت قرار گرفته و به روبات‌های خزنده‌ی گوگل اطلاعات دقیقی از صفحات مختلف سایت و محتوای شما می‌دهند. همچنین شما به وسیله‌ی این کدها می‌توانید به خزنده‌ها اجازه‌ی دسترسی به صفحاتی خاص داده و از ایندکس شدن دیگر صفحاتتان جلوگیری کنید.

بخشی از سایت است که شما کاربر را برای بازدید از صفحات مختلف سایت راهنمایی می‌کند. این صفحات می‌توانند شامل «ارتباط با ما»، «درباره ما»، «خانه»، «فروشگاه»، «وبلاگ» و … باشند. این قابلیت که به صورت منو نمایش داده می‌شود معمولاً در قسمت بالا و پایین صفحات سایت قابل‌دسترسی است.

برخی مواقع ممکن است نخواهید که اطلاعات سایتتان توسط ربات‌های جستجو ایندکس شود. برای مثال وقتی سایت‌تان در حال راه‌اندازی است بهتر است تا آن را به‌طور کامل آماده نکرده و مطالب کافی در آن قرار نداده‌اید، سایت ایندکس نشود. چرا که ناقص بودن سایت می‌تواند یک امتیاز منفی برای آن تلقی شود و سایت‌تان از گوگل امتیاز کمی بگیرد.

یکی از اجزای اصلی الگوریتم گوگل است. در واقع می‌توان گفت هر چه یکی از صفحات شما بک لینک بیشتری بگیرد PageRank آن بالاتر می‌رود؛ اما نکته‌ی قابل‌توجه در خصوص این پارامتر تأثیر اعتبار و کیفیت سایت‌هایی است که از آن‌ها بک لینک می‌گیرید. در پیج رنک این نکته مهم است که از یک صفحه به چه تعداد صفحه‌ی دیگر لینک می‌دهیم. چرا که امتیاز PageRank هر صفحه بین تعداد صفحاتی که به آن‌ها لینک داده می‌شود تقسیم می‌شود. به همین دلیل مهم است در مواردی چون رپورتاژ نوشتن به تعداد محدود و ضروری در محتوای خود لینک‌سازی کنید تا رنک صفحه‌ی موردنظرتان بیشتر شود.

گوگل با سیستم هوشمندی که دارد می‌تواند نتایج نمایش داده را به تدریج برای هر فردی شخصی‌سازی کند. این شخصی‌سازی می‌تواند به موقعیت مکانی و همچنین سابقه‌ی جستجوهای قبلی فرد وابسته باشد. شاید بتوان گفت گوگل علایق فرد را تشخیص می‌دهد و بعد از آن نتایج را بر پایه‌ی این اطلاعات دسته‌بندی می‌کند.

در سئو محلی این اصطلاح به مشاغل و کسب‌وکارهایی اطلاق می‌شود که در دنیای واقعی نیز معروف بوده و از محبوبیت بالایی برخوردارند.

الگوریتم اصلی گوگل که با کمک فرایند یادگیری ماشینی می‌تواند بهترین و مناسب‌ترین نتایج را برای سرچ‌های مختلف از سوی کاربران مختلف دسته‌بندی کند و در اختیار آنان قرار دهد. برای درک بیشتر این موضوع می‌توان گفت رنک برین به فرایندی گفته می‌شود که طی آن گوگل قادر می‌شود تا با کنار هم قرار دادن کلماتی حتی غیر مرتبط شما را به سمت آنچه می‌خواهید هدایت کند.

در چارچوب محتواهای بسته (سئو) محلی، ارتباط به این معناست که کسب‌وکارهای پیدا شده تا چه اندازه با آنچه کاربر جست‌وجو می‌کند در ارتباط‌اند و کاربر را به خواسته‌اش می‌رسانند.

برای برنامه‌ریزی ایندکس سایت خود به‌منظور بیشترین بهره‌برداری از بودجه‌ی ایندکس آن، می‌توانید از این فایل‌ها استفاده کنید. این فایل‌ها به شما کمک می‌کنند تا جزئیات نحوه‌ی فهرست کردن مطالب سایت‌تان و چگونگی و میزان بررسی شدن هر صفحه را به‌خوبی تنظیم کنید.

اگر دقت کرده باشید در اغلب سایت‌ها اعم از فروشگاه یا سایت خدمات بخشی برای انجام جستجو درون سایت وجود دارد. این قابلیت در سایت شما به کاربر کمک می‌کند تا آنچه می‌خواهد را در میان حجم بی‌شمار مقالات و محصولات پیدا کند. کادر جستجو معمولاً در بالای صفحه و در قسمت هدر و در کنار منوی اصلی قرار می‌گیرد. البته شما به دلخواه می‌توانید این گزینه را در بخش‌های مختلفی از سایت همچون ستون‌های کناری قرار دهید.

دستورالعمل‌هایی که کارشناسان گوگل با استفاده از آن‌ها کیفیت سایت‌ها و صفحات را مورد ارزیابی قرار داده و تعیین می‌کنند.

لیستی از URL های سایت‌تان (آدرس صفحات مختلف سایت) که به خزنده‌ها کمک می‌کند تا اشراف کاملی بر محتوای سایتتان و بخش‌های مختلف آن داشته باشند و بتوانند با کیفیت بالاتری آن‌ها را ایندکس کنند.

این تکنیک‌ها نیز روش‌هایی ناقض دستورالعمل‌های گوگل هستند که برای افزایش رتبه و بازدید سایت مورداستفاده قرار می‌گیرند. استفاده از این تکنیک‌ها همچون سئوی کلاه‌سیاه از نظر گوگل اشتباه بوده و می‌تواند منجر به جریمه شدن سایتتان شود.

اگر در هنگام بازدید از یک وب‌سایت به آدرس بار نگاه کنید، خواهید دید که در صفحات مختلف آدرس متفاوتی در این کادر دیده می‌شود. در واقع پس از آدرس اصلی سایت و در پشت علامت / آدرس متفاوتی برای ورود به صفحات متعدد سایت وجود دارد. برای مثال معمولاً در بخش وبلاگ سایت، آدرس به /blog ختم می‌شود. یا وقتی وارد صفحه‌ی فروشگاه می‌شوید معمولاً آخر آدرس به شکل /shop است. البته این آدرس‌ها قابل تغییرند و کاملاً به شما بستگی دارد که چه کلمه‌ای را برای هر صفحه انتخاب کنید.

این‌ها پارامترهایی هستند که در آدرس URL سایت بعد از علامت سؤال بیان می‌شوند. وظیفه‌ی این پارامترها تعیین دقیق‌تر محتوا و ماهیت صفحه‌تان است. استفاده درست از این پارامترها می‌تواند به خزنده‌ها کمک کند تا درک دقیق‌تری از صفحه‌ی شما داشته باشند و فهرست کردن آن به بهترین شکل اتفاق بیفتد. در صورت بی‌دقتی نیز ممکن است اطلاعات اشتباهی را در این پارامترها به گوگل معرفی کنید و بازخوردی را که می‌خواهید نگیرید. این پارامترها انواع مختلفی دارند. از بین آن‌ها می‌توان به مواردی نظیر Sorts که برای مرتب کردن محتوای صفحه بر اساس پارامتری خاص مثل تاریخ (sort=date) اشاره کرد. یا برای مثال با پارامتر Specifies می‌توانید خصوصیات متمایز برخی محتواها را مشخص کنید.

این روبات‌ها هم نظیر روبات‌های متاتگ دستورالعمل‌هایی را برای نحوه‌ی فهرست کردن صفحات و محتوایتان تعیین می‌کنند.

 

اصطلاحات سئو بخش تحقیق کلمات کلیدی

 

این اصطلاح زمانی به کار می‌رود که به جستجوهایی اشاره داریم که نمی‌توان از آن‌ها هدف کاربر را تشخیص داد. در چنین مواقعی برای رسیدن به خواسته‌ی دقیق کاربر نیاز به دریافت اطلاعات و جزئیات بیشتری وجود دارد.

این مفهوم همان‌طور که از نامش پیداست به زمان‌هایی اشاره دارد که کاربر در حال جستجوی عبارت‌های مختلفی برای رسیدن به شناخت کافی از دو محصول و مقایسه‌ی آن‌ها با یکدیگر است. برای مثال شما قصد خرید موبایل دارید و برای این کار به سراغ گوگل رفته و سؤال خود را به‌طور دقیق تایپ می‌کنید: کیفیت سامسونگ بهتر است یا شیائومی؟

بسیاری از مواقع کاربران به دنبال پیدا کردن پاسخ سؤالاتشان و رسیدن به اطلاعاتی خاص به سراغ گوگل می‌روند. در این زمان به کلمات کلیدی یا کوئری‌های سرچ شده کوئری‌های اطلاعاتی گفته می‌شود.

کلمات کلیدی مختلفی وجود دارند که شما می‌توانید برای جذب مخاطب و کلیک از آن‌ها استفاده کنید؛ اما در این میان در خصوص برخی از کلمات کلیدی رقابت سختی وجود دارد و حتی می‌توان گفت رقبایی بسیار قوی در آن‌ها فعال‌اند. به این معنا که شما برای آن‌که خودتان را در نتایج جستجوی برخی کلمات کلیدی به صفحه‌ی اول گوگل برسانید باید با سایت‌های با سابقه‌ی بالا و عملکرد قوی رقابت کنید. حال آن‌که شاید بتوانید با کمی هوشمندی و انتخاب کلمات کلیدی آسان‌تر خودتان را در بیشتر جستجوها به بالای نتایج گوگل برسانید. برای بررسی سطح سختی کلمات کلیدی می‌توانید از ابزار MOZ استفاده کنید.

برای آن‌که کلمات کلیدی مناسبی برای زمینه‌ی کاری خود انتخاب کنید می‌توانید از ابزار مختلفی بهره ببرید. این ابزار شامل برخی قابلیت‌های گوگل، سایت‌های مختلف نظیر Keywordtool.io و Moz.com است.

در این کوئری‌ها مخاطب به دنبال نتایجی محدود به مکانی خاص می‌گردد. برای مثال ممکن است عبارت «نزدیک‌ترین پمپ‌بنزین» را جستجو کند. البته خود گوگل به صورت خودکار اغلب در صورت جستجوی نام کسب‌وکارها و مشاغل مهم‌ترین نمونه‌های آن را برایتان به نمایش در خواهد آورد. همچنین ممکن است کاربر در هنگام جستجو از نام محل یا شهری خاص نام ببرد که این خود یک کوئری محلی تلقی می‌شود.

کلمات کلیدی طولانی یا دم‌دراز به آن دسته از کوئری‌هایی گفته می‌شود که بیش از سه کلمه دارند. هر چه تعداد کلمات کلیدی بیشتر می‌شود یعنی جزئیات در آن افزایش‌یافته و پاسخ‌های جزئی‌تری برای مخاطب به نمایش در بیاید. برای مثال شما شاید نتوانید در نتایج جستجوی کوئری «کفش» به نتیجه برسید و با دیگران رقابت کنید؛ اما شانس بهتری در «کفش مردانه» داشته باشید. شاید «خرید کفش مردانه» را امتحان کنید نتیجه‌ی بهتری بگیرید و شاید بتوانید با جستجوی عبارت «خرید کفش مردانه خاص» خودتان را به صدر جستجوها برسانید.

گاهی کاربران برای آن‌که به نتایج دلخواه خود برسند کلماتی را به کوئری‌شان اضافه می‌کنند؛ یعنی جزئیات بیشتری را به سرچ خود اضافه می‌کنند تا به جواب نزدیک‌تری برسند.

شما می‌توانید این موضوع را بررسی کنید که آیا در منطقه‌ای که جامعه‌ی هدف شما در آن زندگی می‌کند، کلمه کلیدی موردنظرتان از محبوبیت کافی برخوردار است؟ در واقع شما به راحتی و با استفاده از Google Trends خواهید فهمید که یک کلمه کلیدی خاص چه تعداد در یک بازه زمانی در کشور، استان و یا شهر موردنظرتان جستجو شده است.

به عبارت ساده می‌توان گفت به تعداد دفعاتی که یک کلمه‌ی کلیدی جستجو شده است Search volume گفته می‌شود. برای بررسی این حجم می‌توانید از ابزارهای مختلفی در سطح اینترنت بهره ببرید.

به محبوبیت کلمات کلیدی در طول زمان اشاره دارد. برخی کلمات کلیدی تنها در فصل‌هایی خاص پرکاربردند و ممکن است در زمان‌های دیگر از محبوبیت خاصی برخوردار نباشند. برای مثال کم پیش می‌آید که افراد در وسط تابستان به دنبال خرید کاپشن و پالتو باشند و چنین کلماتی را جستجو کنند.

این نوع کلمه‌ی کلیدی در حقیقت نوعی از کلمات کلید دم‌دراز است. در این نوع کوئری‌ها شما مواردی را انتخاب می‌کنید که در آن‌ها تعدادی کلمه و عبارت برای توصیف دقیق‌تر محصول یا خدماتتان به کار می‌برید. مثلاً اگر فروشگاه لباس زنانه دارید، بهتر است وقتتان را بر روی کوئری‌های «فروشگاه لباس» تلف نکنید. درست است که ممکن است از این راه نیز مخاطب جذب کنید؛ اما بی‌شک بخش قابل‌توجهی از این مخاطبان آقا بوده و برای شما تبدیل به مشتری نخواهند شد.

گاهی کاربر به دنبال خرید یا فروش اجناس خاصی است. با استفاده از چنین کلیدواژه‌هایی نتایج جستجو در سایت‌های مربوط به این حوزه خلاصه خواهد شد. پس اگر مدیر یک سایت فروشگاهی هستید به این موضوع توجه داشته باشید.

 

اصطلاحات سئو بخش بهینه‌سازی سایت

 

متن جایگزین متنی است که در کد HTML وارد شده و تصاویر موجود در صفحات وب را توصیف می‌کند. واردکردن Alt Text از جهاتی بسیار مهم است. برای آن‌که تصاویر موجود در سایتتان از طریق صفحه‌ی Image در جستجوی گوگل قابل‌مشاهده باشند باید عکستان عنوان و توصیف درستی داشته باشد. اگر دقت کرده باشید وقتی موس‌تان را بر روی تصاویر مختلفی در یک سایت می‌برید و کمی آن را نگه می‌دارید عبارتی در یک کادر کوچک نمایش داده می‌شود. این همان Alt Text است.

اگر توجه کرده باشید درون متن‌ها اغلب کلماتی هستند که به رنگ آبی درآمده و در واقع به عنوان یک لینک ایفای نقش می‌کنند. امروزه دیگر شما در یک صفحه‌ی وب برای لینک دادن به صفحات یا سایت‌های دیگر نیاز ندارید که متن لینک را به‌صورت کامل و مشخص قرار دهید. بلکه با استفاده از انکر تکست می‌توانید با یک عبارت مثل اسم سایت یا «کلیک کنید» مخاطب را به سمت کلیک کردن بر روی کلمه هدایت کنید. این مسئله باعث زیبایی بیشتر صفحات وب و محتواهای موجود در صفحات می‌شود.

همان‌طور که از نامش پیداست بدون دخالت انسان و تنها به صورت برنامه‌ریزی شده تولید می‌شود. این نوع محتوا تنها برای افزایش رتبه‌ی سایت تولید شده و تمرکزی بر کیفیت و حتی کارایی آن برای مخاطب ندارد. تمرکز در این مدل محتواها بر استفاده از کلمات کلیدی و نوشتن عناوین جذاب است. در حالی که ممکن است ماهیت کلی متن مفهوم خاصی را انتقال ندهد. گاهی اوقات نیز در این مدل از تولید محتوا شاهد ترکیب اطلاعات و مطالب از چند مقاله و چند سایت در کنار یکدیگر هستیم که چیزی هم به آن اضافه نمی‌شود. گوگل این نحوه‌ی تولید محتوا را صحیح نمی‌داند و ممکن است در صورت به کار بردن آن با مشکل موجه شوید.

به محتوایی گفته می‌شود که پیش از این در صفحات وب منتشر و توسط گوگل ایندکس شده است. استفاده از محتوای تکراری بسیار در امتیاز سئوی سایتتان تأثیر منفی داشته و می‌تواند اعتبار سایتتان را در نظر گوگل به شدت پایین بیاورد. اگر می‌خواهید از محتواهای موجود در اینترنت برای تولید محتوا استفاده کنید بهتر است به سراغ بازنویسی رفته و مقالات سایت‌های مختلف را در یک قالب جدید بازنویسی کنید تا محتوایتان از نظر گوگل کپی تشخیص داده نشود.

این اصطلاح به عبارات و کلماتی اطلاق می‌شود که می‌توانند برای رساندن مخاطب به پاسخی نزدیک به کلمات کلیدی اضافه شوند. برای مثال اگر در حال تولید محتوا برای کسب‌وکار خود هستید کلیدواژه «بهترین پیتزا» یک عبارت Modify نشده است و می‌توان از «بهترین پیتزا در تهران» استفاده کنید.

به تگ‌هایی گفته می‌شود که وظیفه‌شان متمایز کردن عنوان صفحه و دیگر تیترهای موجود در صفحه‌تان است. تگ‌های هدینگ به صورت سطح‌بندی و با توجه به اهمیتشان قابل استفاده‌اند و به ترتیب اهمیت از H1 تا H6 چیده می‌شوند.

برای آن‌که سایتتان به سرعت بالا بیاید یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید، عدم استفاده از عکس‌هایی با حجم بالاست. برای این کار می‌توانید از فشرده‌سازی تصویر استفاده کنید. در فرایند فشرده‌سازی بدون آن‌که کاهشی در کیفیت عکس‌ها شاهد باشیم حجم آن‌ها به میزان قابل‌توجهی کاسته می‌شود.

همان‌طور که سایت مپ شامل همه‌ی URL های درون سایت شماست، Image sitemap نیز کارکردی مشابه دارد. با این تفاوت که در این Sitemap تنها تصاویر و مشخصات آن‌ها وجود دارد. این سایت مپ حاوی اطلاعات عکس‌ها نظیر تگ‌ها، Alt tag و … است. با معرفی این سایت مپ به گوگل جذب بازدیدکننده سایتتان از طریق جستجوی عکس در گوگل بیشتر خواهد شد.

یکی از روش‌های اسپمی برای افزایش رتبه‌ی سایت است. البته این روش شاید در گذشته جواب می‌داد و تأثیری مثبت می‌گذاشت؛ اما امروز فقط و فقط می‌تواند به اعتبار و امتیاز سایتتان لطمه وارد کند. در این روش شما در بخش‌های مختلف سایتتان کلمه کلیدی مدنظرتان را به کار می‌برید. استفاده از این روش علاوه بر از بین بردن ویژگی‌های خوب بصری صفحه‌ی وب، باعث افت بسیار شدید کیفیت محتوا شده و می‌تواند مخاطب را از مطالعه و حضور بیشتر در سایتتان منصرف کند.

به سهولت و راحتی یافتن یک لینک توسط بازدیدکنندگان انسانی یا خزنده‌ها گفته می‌شود. هر چه لینک‌های سایتتان بیشتر در دسترس باشند راحت‌تر توسط افراد بازدید شده و توسط خزنده‌ها ایندکس می‌شوند.

لینک گرفتن از صفحات مختلف از ارزش یکسانی برخوردار نیست. به همین دلیل این مهم است که لینک صفحه‌ی شما در چه صفحه‌ی وبی قرار داده می‌شود. به میزان ارزشی که صفحه‌ی مبدأ می‌تواند به صفحه‌ی شما دهد، Link equity گفته می‌شود.

به تعداد لینک‌های موجود در یک صفحه گفته می‌شود

داده‌های ساختارمندی که از یک کسب‌وکار در صفحه قرار داده می‌شود و به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا اطلاعات مربوط به آن کسب‌وکار را به خوبی درک کنند.

توضیحات متا به خلاصه‌ی بسیار کوتاهی از محتوای یک صفحه گفته می‌شود که وظیفه‌ی آن معمولاً ترغیب مخاطب به وارد شدن به صفحه است. در واقع در توضیحات متا مخاطب می‌خواند که در صورت ورود یه یک صفحه چه چیزی در انتظار اوست. اگر به نتایج سرچ گوگل نگاه کنید می‌بینید که در پایین هر سطر آبی‌رنگ مربوط به صفحات مختلف دو تا سه خط توضیح وارد شده است که معمولاً حاوی کلمات کلیدی مهم یا بخشی از آغاز متن است. این‌ها همان توضیحات متا هستند.

این الگوریتم وظیفه‌اش هدف قرار دادن محتواهای بی‌کیفیت و بسیار کوتاه است. در واقع به کمک این الگوریتم محتواهای بی‌کیفیت شانس کمتری برای حضور در صفحات ابتدایی نتایج جستجو پیدا می‌کنند و رتبه‌های اول به مقالات با کیفیت و استاندارد اختصاص می‌یابد.

“http” یا “https” که قبل از نام دامنه در آدرس سایت نوشته می‌شوند، پروتکل است. وظیفه پروتکل نظارت بر نحوه‌ی تبادل اطلاعات بین سرور سایت و مرورگر هر یک از کاربران است.

گاهی شما بنا به برنامه‌ریزی‌هایی که در زمینه‌ی سئوی سایت خود دارید، ممکن است بخواهید مخاطب را با یک آدرس خاص به صفحه‌ای دیگر هدایت کنید. به این کار Redirect کردن می‌گویند. این تغییر مسیر می‌تواند دائمی یا موقتی باشد.

این تگ به شما کمک می‌کند تا به گوگل بگویید که کدام صفحه از وب‌سایتتان از ارزش بیشتری برای ایندکس شدن برخوردار است. در میان صفحات مشابه گاهی شما تمایل دارید تنها یکی از آن‌ها در نتایج سرچ گوگل به نمایش در بیایید. مثلاً شما دسته‌بندی‌ها و تگ‌های مختلفی برای محصولی خاص در فروشگاه خود دارید و آن‌ها را بر اساس معیارهایی همچون سایز، قیمت و محبوبیت تعیین دسته‌بندی کرده‌اید. اگر بخواهید مهم‌ترین این دسته‌بندی‌ها را به گوگل معرفی کنید می‌توانید از تگ Rel=canonical استفاده کنید.

محتوای اسکرپ شده به محتوایی گفته می‌شود که از دیگر سایت‌ها کپی کرده و در سایت خود قرار می‌دهید. بدون آن‌که تغییری در آن‌ها ایجاد کرده یا اطلاعاتی مفید به آن‌ها اضافه کنید.

این گواهی با ایجاد ارتباطی رمزگذاری شده بین سرور و مرورگر محیطی امن را برای فعالیت کاربران فراهم می‌کند. این امنیت در مرورگر به کمک یک نوار سبزرنگ یا علامت قفل که در کنار آدرس سایت نمایش داده می‌شود قابل‌بررسی است.

محتوایی که چیز خاصی برای بازدیدکننده و مخاطب ندارد و ارزش محتوایی آن بسیار پایین است.

به تصاویر کوچک موجود در صفحات وب گفته می‌شود که در حقیقت نسخه‌ای کوچک از تصاویر بزرگ‌تر هستند.

 تگ عنوان در واقع یک کد HTML است که به شما کمک می‌کند عنوان صفحات سایت خود را مشخص کنید. در نتایج جستجوی گوگل این تگ عنوان است که نمایش داده می‌شود. این عنوان ویژگی‌های خاص خود را دارد و برای مثال بهتر است طول آن چیزی بین ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر بوده و حتماً کلمه کلیدی کانونی مربوط به صفحه در آن به کار رفته باشد.

 

اصطلاحات سئو قسمت بهینه‌سازی فنی

 

این اصطلاح مخفف عبارت Accelerated Mobile Pages بوده و می‌توان آن را به نوعی رژیم لاغری HTML تعبیر کرد. چرا که هدف از رعایت این استاندارد حذف کدهای سنگین و اضافه برای بالا بردن سرعت سایت در صفحات موبایل است. رعایت استاندارد AMP باعث می‌شود در صورت عدم وجود کدهای غیرضروری کاربران بتوانند با سرعت بیشتر وارد سایت شده و در صفحات مختلف آن جابه‌جا شوند.

async عبارت کوتاه شده‌ی asynchronous است. Async به این معناست که مرورگر برای وارد شدن به صفحه‌ی بعدی نیاز به منتظر ماندن برای تمام شدن پروسه‌ای (task) خاص ندارد.

مرورگر یا همان Browser نرم‌افزاری ست که شما با استفاده از آن امکان دسترسی به اطلاعات صفحات وب را دارید. تنها کافی است آدرس سایت موردنظر خود را در بخش آدرس مرورگر وارد کنید تا بتوانید صفحه‌ای که می‌خواهید را مشاهده کنید. مرورگرها انواع مختلفی دارند و پرکاربردترین آن‌ها عبارت‌اند از Chrome، Firefox، Opera و … .

به عمل دسته‌بندی کردن چند منبع مختلف در یک منبع گفته می‌شود.

مخفف عبارت « country code top level domain» بوده و به دامنه‌های سطح بالای مربوط به هر کشور اشاره دارد. مثلاً دامنه‌های با پسوند .ir متعلق به کشور ماست.

برای بالا آمدن سایت اطلاعات مختلفی نیاز به رندر شدن دارند. برخی از این اطلاعات در خود سرور رندر شده و بعضی دیگر از آن‌ها در مرورگر کاربران، آماده‌ی ارائه می‌شود. به این ترتیب به دسته‌ی اول ارائه یا رندرینگ Server-side و به دسته‌ی دوم Client-side گفته می‌شود.

به مراحلی گفته می‌شود که طی آن کدهای نوشته شده برای سایت به زبان‌های HTML، CSS و JavaScript به اطلاعاتی قابل‌مشاهده و تصویری در صفحه‌ی وب تبدیل می‌شوند.

این عبارت مخفف Cascading Style Sheet بوده و معرف کدی است که وظیفه‌ی آن تعیین خصوصیات ظاهری وب‌سایت از جمله فونت‌ها و رنگ‌هاست.

یک سرور نام دامنه (DNS) اجازه می‌دهد نام دامنه‌ها (به عنوان مثال: “moz.com”) به آدرس‌های IP پیوند داده شوند (به عنوان مثال: “۱۲۷.۰.۰.۰.۱”). DNS اساساً نام دامنه‌ها را به آدرس‌های IP تبدیل می‌کند تا مرورگرها بتوانند منابع صفحه را بارگیری کنند.

Document Object Model ساختار یک سند HTML است. این ساختار در واقع دسترسی‌های موردنیاز برای ایجاد تغییر در چیزهایی نظیر JavaScript را تعیین می‌کند.

به شرکت‌هایی گفته می‌شود که برای ثبت دامنه‌ی موردنظر خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. امروزه سایت‌ها و مجموعه‌های مختلفی این خدمات را ارائه می‌دهند. برای ثبت یک دامنه نیاز است که وارد سایت شده و پس از ثبت‌نام، دامنه‌ی موردنظر خود را خریداری کنید؛ اما نکته‌ی مهم در خرید دامنه بررسی آزاد بودن آن است. برای این کار دو راه پیش رویتان است. هم می‌توانید از طریق خود همان سایت اقدام کرده و وضعیت سایت را استعلام کنید. همچنین اگر هنوز سایت خاصی برای خرید دامنه مدنظرتان نیست می‌توانید از طریق سایت who.is وضیعت نام‌های موردنظرتان را با پسوند‌های مختلف بررسی کنید.

برای درک بیشتر این مفهوم آن را با یک مثال توضیح می‌دهیم. تصور کنید وارد یک سایت فروش کالا شده‌اید. در صفحه‌ی موردنظرتان که پر از محصولات مختلف است دوست دارید که محصولات بر اساس نوع خاصی از دسته‌بندی مرتب شوند. اغلب گزینه‌های در دسترس برای این منظور شامل ارزان‌ترین، گران‌ترین، محبوب‌ترین، جدیدترین و … است. هر بار که یکی از این‌ها را انتخاب می‌کنید می‌بینید که در بالای صفحه URL موردنظر تغییر کرده و با عبارتی شبیه?sort پایان می‌یابد؛ اما نیازی به بالا آمدن دوباره‌ی صفحه وجود ندارد. این همان پیمایش وجهی است که به بهبود رابط کاربری سایت کمک فراوانی می‌کند.

 ابزاری در کنسول گوگل است که به شما این امکان را می‌دهد بتوانید طریقی که گوگل صفحه‌تان را می‌بیند مشاهده و بررسی کنید. در واقع شما با این ابزار سایتتان را از دید گوگل می‌بینید.

به تکنیک‌های مختلفی گفته می‌شود که برای پایین آوردن حجم فایل استفاده می‌شوند. این تکنیک‌ها با استفاده از رمزگذاری و کدنویسی با بیت‌های کمتر حجم فایل را پایین آورده و تأثیر به‌سزایی در بهبود سرعت سایت می‌گذارند.

تگ یا نشانه‌ای از HTML است که زبان و محل جغرافیایی محتوا یا صفحه‌ی موردنظرتان را به گوگل اعلام می‌کند. به کمک این ابزار گوگل می‌تواند نسخه‌ی زبانی مناسبی را به کاربران سایتتان ارائه دهید. استفاده از این ابزار در سئوی سایت‌های چند زبانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

پروتکل اینترنت (IP) رشته‌ای از اعداد است. هر وب‌سایت آی‌پی آدرس خاص خود را دارد. برای وارد شدن به یک سایت شما نیاز به داشتن آی‌پی آدرس دارید؛ اما استفاده از نام دامنه و اختصاص دادن نام‌های مختلف برای هر آی‌پی به ما کمک می‌کند تا بتوانیم آدرس سایت‌ها را به خوبی به خاطر بسپاریم. همچنین استفاده از حروف و کلمات به جای اعداد جنبه‌ی تجاری و برندسازی بهتری برای صاحبان وب‌سایت‌ها دارد.

این اصطلاح مخفف JavaScript Object Notation for Linked Data بوده و فرمتی برای ساختاردهی به داده‌هایتان است. برای مثال schema.org می‌تواند در قالب‌ها و فرمت‌های مختلفی اجرا شود و JSON-LD تنها یکی از آن‌هاست؛ اما مسئله این است که گوگل این قالب را ترجیح می‌دهد.

روشی است که با استفاده از آن لود شدن اطلاعات غیرضروری را تا زمانی که به آن‌ها نیاز باشد به تعویق می‌اندازید. با استفاده از این روش سرعت بالا آمدن سایت بهبود یافته و زمان زیادی صرف لود شدن اطلاعاتی که هنوز به آن‌ها نیازی نیست تلف نمی‌شود.

حذف هر چه بیشتر کاراکترها و کدهای غیرضروری از کد منبع را کوچک‌سازی می‌گویند. در کوچک‌سازی علی‌رغم تمام تغییرها در کدها و کاراکترها، تغییری در عملکرد سایت ایجاد نمی‌شود. تفاوت کوچک‌سازی با فشرده‌سازی در این است که در فشرده‌سازی همه‌چیز کوچک‌تر می‌شود، اما در کوچک‌سازی برخی کاراکترها حذف می‌شوند.

شمار زیادی از کاربران سایت‌ها از طریق موبایل وارد سایت می‌شوند و این میزان مدام در حال افزایش است. از طرفی همان‌طور که می‌دانید سایت‌ها بر پایه قالب‌های مختلف برای نمایشگرهای متفاوت طراحی می‌شوند. در این میان دسکتاپ و موبایل بیشترین کاربرد و کارایی را دارند. Mobile-first indexing به این معناست که گوگل اولویت خود برای ایندکس کردن سایت را بر روی نسخه‌ی موبایلی آن می‌گذارد. همین موضوع باعث می‌شود در مقوله‌ی سئو و بهبود نتایج جستجو طراحان سایت به فکر غنی‌تر کردن نسخه‌ی موبایلی سایت‌ها بیفتند.

شما در بخش‌های مختلفی می‌توانید از قابلیت صفحه‌بندی استفاده کنید. برای مثال گاهی تعداد محصولات فروشگاه یا مطالب وبلاگ در دسته‌ای خاص زیاد است و مجبورید در هر صفحه تعداد مشخصی از آن‌ها را داشته باشید. برای حرکت در بین صفحه‌ها نیز در پایین صفحه گزینه‌های «بعدی» و «قبلی» کاربر را برای حرکت بین صفحه‌ها راهنمایی می‌کنند؛ اما اهمیت این مسئله برای سئو چیست؟ از آنجایی که صفحات مختلف شما توسط گوگل ایندکس می‌شوند و این گوگل است که مخاطب را به وارد صفحه‌ی شما می‌کند مهم است که با تگ‌های مناسب گوگل را از این‌که کدام صفحه، صفحه‌ی اول این بخش از سایتتان است آگاه کنید تا مخاطب پس از جستجو به صفحه‌ی اول این دنباله هدایت شود.

برای اجرای دستورالعمل‌های مختلف به گونه‌ای که کامپیوتر قادر به درک و اجرای آن‌ها باشد نیاز به استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف است. برای مثال برای داشتن یک صفحه‌ی سایت می‌توانید از زبان برنامه‌نویسی HTML استفاده کنید. همچنین عناصر پویای سایت خود را می‌توانید به کمک زبان JavaScript ایجاد کنید.

به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن مرورگر شما کدهایی را که از سرور دریافت می‌کند به یک صفحه‌ی قابل‌مشاهده تبدیل می‌کند.

در قالب سایت معمولاً تم‌ها و حتی پلاگین‌هایی وجود دارد که به واسطه‌ی آن‌ها اسکریپت‌هایی به سایت اضافه می‌شود. این اسکریپت‌ها اغلب باعث می‌شوند تا سرعت بالا آمدن سایت بسیار کاهش پیدا کند. این اسکریپت‌ها معمولاً در سئو به عنوان یک معضل شناخته می‌شوند و برای رفع آن از افزونه‌هایی نظیر Autoptimaze استفاده می‌شود.

از آنجایی که سایت شما ممکن است با مرورگرهای مختلف و به وسیله‌ی دستگاه‌های متنوعی باز شود، واکنش‌گرا بودن آن بسیار مهم است. طراحی واکنش‌گرا به نوعی طراحی گفته می‌شود که سبب می‌شود سایت شما به خوبی و متناسب با هر دستگاهی اجرا شده و ظاهری مناسب داشته باشد. این نوع طراحی را می‌توان طراحی موردعلاقه‌ی گوگل نیز دانست و در صورت واکنش‌گرا نبودن سایتتان قبل از هر چیز کاربران احساس رضایت کافی از شما نخواهند داشت و در وهله‌ی دوم امتیاز سئوی پایینی خواهید گرفت

به مجموعه کدهایی گفته می‌شود که باعث می‌شوند موتورهای جستجو بتوانند اطلاعات دقیق‌تری از محتوا یا صفحه‌ی شما را دریافت کرده و در صفحه‌ی نتایج نمایش دهند. این اطلاعات عبارت‌اند از داده‌هایی نظیر تاریخ انتشار محتوا، امتیاز مطلب یا صفحه (با استفاده از ستاره‌های رتبه‌بندی)، در برخی موارد مسیر صفحه بر روی سایت و … .

این کد نیز یکی از کارآمدترین روش‌ها برای ارائه‌ی اطلاعات بیشتری از سایتتان به موتورهای جستجو است. با استفاده از اسکیما موتور جستجوگر هدف، محتوا و دیگر اطلاعات موجود در سایتتان را به شکل معنادارتری ایندکس می‌کند و با توجه به نشانه به تجزیه‌وتحلیل بهتر سایت توسط موتور جستجو کمک می‌کند.

همانند چیزی که در طراحی واکنش‌گرا داریم،SRCSET نشان می‌دهد که کدام نسخه‌های تصاویر برای نمایش دادن در موقعیت‌های مختلف مناسب است.

نام دیگر داده‌های سازمان‌یافته است. شما به کمک Schema.org می‌توانید داده‌ها و اطلاعاتتان را ساختارمند کنید. برای مثال با تگ‌گذاری اطلاعات اضافی و تکمیلی می‌توانید به موتورهای جستجو کمک کنید تا ساختار آن‌ها را بهتر درک کنند.

 

اصطلاحات سئو بخش لینک‌سازی

اصطلاحی که توسط Rand Fishkin برای توصیف محتوایی که از هر محتوای دیگر موجود در سطح وب (در زمینه‌ی یک موضوع یکسان) ساخته شده است که ۱۰ برابر بهتر است.

به اشتراک گذاشتن و گسترش نام تجاری خود به روش‌های مختلف با عنوان تقویت Amplification معرفی می‌شود. برای مثال شما می‌توانید از روش‌های مختلف همچون تبلیغات پولی، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی، چنین پروسه‌ای را طی کنید. یکی از روش‌های رایج برای این کار رپورتاژنویسی و قرار دادن آن در سایت‌های پربازدید است.

 مخفف (Domain Authority) بوده و معیاری است که از سوی شرکت MOZ برای اعتبارسنجی و رتبه‌بندی دامنه‌ها ارائه شده است. میزان این اعتبار از بین اعداد ۰ تا ۱۰۰ تعیین می‌شود. البته اگر اعتبار دامنه‌ی سایتتان کم باشد نیازی نیست نگران پایین آمدن در نتایج گوگل باشید. چرا که این معیار تأثیری بر رتبه‌بندی نتایج جستجو ندارد.

گاهی ممکن است یک URL، بخشی از URL ها یا کل دامنه از فهرست موتور جستجو حذف شود. به این اتفاق Deindex شدن می‌گویند و دامنه موردنظر Deindexed نامیده می‌شود. این اتفاق ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. برای مثال اگر دستورالعمل‌های گوگل را رعایت نکنید ممکن است دامنه‌تان Deindexed شده و از لیست نتایج موتور جستجو حذف شوید.

“Directory” در زمینه سئوی محلی به لیستی از کسب‌وکارها گفته می‌شود که شامل اطلاعاتی از جمله نام، آدرس، شماره تماس و دیگر اطلاعات وب‌سایت است. این فهرست همچنین می‌تواند به لینک‌های غیرطبیعی‌ای اشاره کند که ناقض دستورالعمل‌های گوگل هستند.

زمانی که شما لینکی را به صورت طبیعی و از روی میل نویسنده یک مقاله به دست می‌آورید، این نام بر آن گذاشته می‌شود. در واقع منظورمان لینک‌هایی هستند که افراد بنا به اقتضای محتوای خود از صفحات شما در متن یا صفحه‌ی خود وارد می‌کنند؛ یعنی لینک‌هایی که شما برایشان هزینه پرداخت کرده‌اید و یا به اجبار استفاده شده باشند در این دسته قرار نمی‌گیرند.

یک ابزار Moz که به شما این امکان را می‌دهد تا داده‌های صفحات اینترنت را برای پیدا کردن کاربردهای یک کلمه خاص اسکن کنید. این ابزار برای پیدا کردن نام برند تجاری خود و اشاراتی که به آن در سایت‌های مختلف شده است بسیار پرکاربرد است.

لینک‌ها به دو دسته‌ی Follow و Nofollow تقسیم می‌شوند. لینک‌های Follow لینک‌هایی هستند که باعث انتقال بخشی از اعتبار، رتبه‌بندی و اتوریتی صفحه‌ی مبدأ به صفحه‌ی مقصد می‌شود؛ اما این اتفاق در لینک Nofollow نیفتاده و این لینک‌ها بر اعتبار و حتی بر افزایش رتبه‌ی صفحه در صفحات جستجو تأثیری ندارند.

ابزاری رایگان است که به صاحبان و مدیران سایت‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات مفیدی را از نحوه‌ی تعامل کاربران با سایت خود دریافت کنند. برای مثال شما می‌توانید گزارش‌هایی از تعداد ورود افراد به وب‌سایت خود و کانالی را از طریق آن وارد شده‌اند بررسی کنید. البته تمام امکانات این ابزار رایگان نبوده و شما باید برای بهره‌مندی از برخی امکانات به‌روز شده هزینه‌ای را پرداخت کنید.

کاراکترهایی که به شما کمک می‌کنند تا نتایج جستجوی گوگل را فیلتر کرده و به نزدیک‌ترین نتایج مدنظر خود دست پیدا کنید. برای مثال می‌توانید با استفاده از علامت نقل‌قول (“”) نشان دهید که می‌خواهید دقیقاً چه عبارتی حتماً در نتایج جستجو وجود داشته باشد. یا با استفاده از علامت منفی کلمه‌ای را که می‌خواهید در هیچ نتیجه‌ای نباشد مشخص کنید. این اپراتورهای بی‌شمار می‌توانند کمک بسیاری به کاربران گوگل در پیدا کردن نتیجه‌ی مشخص و دلخواه کنند.

وبلاگ نویسی مهمان اغلب به عنوان یک استراتژی ایجاد لینک استفاده می‌شود. در این روش شما به عنوان یک نویسنده مقاله‌ای را در یک وب‌سایت دیگر قرار می‌دهید و از آنجا به سایت خود لینک می‌دهید. برخی از سایت‌ها چنین امکانی را برای شما فراهم آورده‌اند. البته باید توجه داشته باشید که موضوع و محوریت فعالیت سایت موردنظر به مقاله‌ای که می‌نویسید و لینکی که می‌دهید مرتبط باشد.

درست است که از فعل «ساختن» این‌طور برمی‌آید که شما نیاز به ساختن و ایجاد لینک‌های مختلف برای این کار دارید؛ اما لینک‌سازی در حقیقت به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها گفته می‌شود که شما برای به دست آوردن لینک‌های بیشتر از وب‌سایت‌های مختلف انجام می‌دهید تا اعتبار سایتتان در نزد موتورهای جستجو افزایش پیدا کند.

این روشی بود که در گذشته در وبلاگ نویسی به فراوانی استفاده می‌شد. همان‌طور که می‌دانید دریافت بک لینک‌ها یکی از راه‌های مناسب برای افزایش اعتبار سایت و بالا بردن سئوی آن است. برای این منظور می‌توانید با یک سایت معتبر تبادل لینک داشته و به صورت توافقی لینک آن سایت را در قبال قرار دادن لینک شما در آن سایت، در سایت خود قرار دهید. البته دقت کنید که انجام این کار در تعداد بالا می‌تواند تخلف از دستورالعمل‌های گوگل تلقی شود.

یکی از ابزارهای Moz است که به شما برای پیدا کردن لینک‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها کمک می‌کند.

Link profile (نمایه‌ی پیوند)

اصطلاحی است که برای توصیف کلیه پیوندهای ورودی به یک دامنه، زیر دامنه یا URL خاص به کار می‌رود.

اطلاعات تماس کامل یا جزئی مربوط به کسب‌وکارها در بستری غیر از «لینک‌های فهرست راهنما». (این اطلاعات می‌توانند در متن اخبار آنلاین، وبلاگ‌ها، لیست‌های مربوط به برترین‌ها و غیره آورده شوند.)

 پلاگینی که می‌توانید بر روی مرورگر Chrome نصب کرده و پارامترهای مختلف مربوط به سایت خود را به کمک آن مشاهده کنید. این پارامترها شامل موارد مختلفی همچون DA، PA، تگ عنوان و … می‌شوند.

به لینک‌هایی گفته می‌شود که استفاده از آن‌ها باعث انتقال اعتبار و رنک صفحات به یکدیگر نمی‌شود.

همان‌طور که دیدید DA به معیاری گفته می‌شود برای رتبه‌بندی و اعتبارسنجی دامنه از آن استفاده می‌شود. PA نیز که مخفف Page Authority است به رتبه‌بندی یک صفحه‌ی خاص در وب‌سایت شما اشاره دارد.

به پرداخت هر پول یا هر چیز با ارزشی در ازای دریافت لینک گفته می‌شود. در این نوع مبادله لینک، لینک داده شده به عنوان تبلیغ شناخته می‌شود و باید از تگ nofollow در آن استفاده شود.

به بازدیدهایی از سایت گفته می‌شود که بازدیدکننده به احتمال بسیار قوی به دنبال موضوع موجود در صفحه وارد آن شده و از مطالب سایت یا صفحه‌ی موردنظر بهره‌مندی کافی ببرد.

بازدید و ورود به یک سایت از طریق سایتی دیگر. برای مثال اگر افرادی از وب‌سایت شما دیدن کرده باشند که از طریق فیسبوک وارد آن شده باشند، در ابزار آنالیز گوگل (Google Analytics) این بازدیدها با عنوان facebook.com/referral در گزارش Source/Medium نمایش داده خواهند شد.

یکی از روش‌های رایج برای لینک‌سازی صفحات منابع است. این صفحات معمولاً لیستی از وب‌سایت‌های مختلف را در صفحه‌ی خود قرار می‌دهند. شما می‌توانید با یک بررسی، چنین سایت‌هایی را پیدا کرده و از آن‌ها بخواهید که لینک سایت شما را در لیست مربوط به حوزه‌ی فعالیت شما قرار دهند.

احساسی که مردم نسبت به برند شما دارند.

معیار Moz برای تعیین احتمال خطر مجازات شدن دامنه‌ی شماست. این احتمال که به کمک یک درصد از بین ۰ تا ۱۰۰ نمایش داده می‌شود احتمال مجازات شدن سایت‌هایی را که رفتاری مشابه سایت شما دارند نشان می‌دهد.

به لینک‌هایی گفته می‌شود که توسط خود ادمین یا مدیر سایت بر روی صفحه قرار نگرفته‌اند. این لینک‌ها ناقض دستورالعمل‌های گوگل بوده و می‌توانند به جریمه شدن سایت متخلف منجر شوند.

 

اصطلاحات سئو قسمت هفتم سنجش‌، اولویت‌بندی و اجرای سئو

در یک تعریف ساده می‌توان API را به UI یا همان رابط کاربری تشبیه کرد. با این تفاوت که UI رابط کاربری میان برنامه‌های نوشته شده و کاربران انسانی است و API رابط کاربری میان برنامه‌نویسی و یک سیستم کامپیوتری است. در واقع به کمک API که مجموعه‌ای از کدهاست شما بین دو نرم‌افزار ارتباط ایجاد می‌کنید.

این پارامتر میزانی بر حسب درصد است که نشان می‌دهد چه میزان از افرادی که از طریق لینک یا آدرس سایتتان وارد آن می‌شوند بدون باز کردن صفحه‌ای دیگر یا کلیک کردن بر روی قسمتی از سایت از آن خارج می‌شوند. هدف شما در سئو باید کم کردن بانس ریت و ترغیب کاربران به بازدید از صفحات مختلف سایت باشد.

به مسیرهایی که کاربر به واسطه‌ی آن‌ها وارد سایتتان می‌شود کانال گفته می‌شود. شما با استفاده از کانال‌های مختلف می‌توانید برای سایت خود ترافیک ایجاد کنید. این کانال‌ها می‌توانند جستجوی کلمات کلیدی مختلف، صفحات اجتماعی، لینک‌های خارجی و … باشند.

به تعداد کلیک‌هایی که بر روی URL های شما انجام می‌شود نرخ کلیک گفته می‌شود.

شما در سایت خود اهدافی را برای موفقیت بیشتر تعریف کرده‌اید. این هدف انجام فعالیتی خاص از سوی مخاطب است. نرخ تبدیل میزان تعداد مخاطبانی که هدف موردنظرتان را انجام می‌دهند نسبت به تعداد کل بازدیدهاست. در واقع این نرخ تعیین می‌کند چه تعداد از افرادی که از سایتتان بازدید می‌کنند فعالیت‌هایی نظیر تماس، ثبت‌نام در خبرنامه، پر کردن فرم، انجام خرید و … انجام می‌دهند.

اگر شما در سایت خود مخاطبان را به خرید و یا تماس تلفنی و پر کردن فرم تشویق می‌کنید، می‌توان هر یک از مخاطبانتان را یک Lead دانست؛ اما گاهی اوقات کاربران به عنوان Lead ها یا سرنخ‌های واجد شرایط شناخته می‌شود. این زمانی است که احتمال بالایی برای آن‌که به مشتریان شما بدل شوند وجود دارد. برای مثال شما فروشنده‌ی لوازم ماهیگیری هستید. اگر کاربر موردنظر یک ماهیگیر باشد می‌توان او را یک Qualified lead دانست.

شما اهدافی را که در سایتتان دنبال می‌شود می‌دانید. حال برای آن‌که بتوانید نرخ تبدیل سایت خود را در Google Analytics پیگیری کنید می‌توانید این اهداف را در تنظیمات آن وارد کنید.

این ابزار امکانات خوبی را برای مدیریت تگ‌های سایتتان در اختیارتان قرار می‌دهد.

ابزاری که موتورهای جستجوی بزرگی همچون بینگ و گوگل با استفاده از آن‌ها سایت‌های مختلف را فهرست‌بندی و اطلاعاتشان را جمع‌آوری می‌کنند. این ربات‌ها شامل «خزنده‌ها» و «عنکبوت‌ها» می‌شوند.

یک سیستم مدیریت زمان است.

میانگین تعداد صفحاتی است که بازدیدکننده در یک دوره (هر بار ورود به سایت) مشاهده می‌کند. شما می‌توانید این عدد را به عنوان یک هدف تعیین کنید تا در صورتی که مخاطب در سایت شما تعداد صفحات موردنظرتان را مشاهده کرد، یک هدف کامل شود.

سرعت صفحه معیاری متفاوت از سرعت سایت است. این پارامتر به سرعت بارگذاری یک صفحه از سایتتان اشاره دارد. در واقع از لحظه‌ی کلیک کردن تا زمانی که اولین اطلاعات از صفحه‌ی موردنظر توسط مرورگرتان دریافت می‌شود سرعت صفحه گفته می‌شود.

هرس کردن در سئو به معنای تجزیه و تحلیل کامل سایت، ارزیابی محتوای وب‌سایت و در نهایت حذف صفحات بی‌کیفیت برای بالا بردن کیفیت سایت در حالت کلی است.

روشی است که با استفاده از آن می‌توانید بفهمید بازدیدکنندگان سایتتان چه میزان در صفحه‌ی سایت پایین رفته و اسکرول کرده‌اند. با این معیار می‌‌توانید نقش اولین چشم‌انداز سایتتان در ترغیب مخاطب را بررسی کنید.

روشی برای پیگیری وظایفی است که برای انجام یک هدف بزرگتر باید انجام شوند.

میزان بازدیدهایی که از طریق جستجو در موتورهای جستجو مانند Google به وب‌سایت شما ارسال می‌شوند.

مدت زمانی است که بازدیدکننده پیش از کلیک کردن بر روی لینک صفحه‌ی بعد در یک صفحه‌ی وب‌سایت شما می‌ماند. توجه داشته باشید که در صورت بیرون آمدن مخاطب از همان صفحه‌ی اول Time On Page محاسبه نشده و صفر می‌شود.

یک کد ساده است که می‌توانید برای پیگیری جزئیات بیشتر در مورد بازدیدهای سایت خود، تعداد کلیک، میزان بازدید و صرف زمان در سایت استفاده کنید. همچنین به کمک این کد می‌توانید کاربران واقعی را از ربات‌ها تشخیص دهد. همین‌طور می‌توانید ببینید که کاربر از چه صفحاتی در سایت شما بازدید کرده است.

خروج از نسخه موبایل